איך אני יודע אם גם אני סובל מהפרעת OCD?

אחת ההפרעות הנפוצות ביותר שיש, היא הפרעה טורדנית כפייתית (OCD), הפרעות שיכולות לשבש את שגרת החיים ואת התפקוד הבסיסי. כיצד תדעו האם גם אתם מתמודדים עם הפרעה זו?

מה הם הסממנים של הפרעת OCD?

אם נדמה לכם שאתם שומעים יותר ויותר את הביטוי הפרעת OCD בשנים האחרונות, אז אתם לא טועים. נדמה שהתקשורת הפופולארית וכן גורמי מקצוע, נחשפו להפרעה זו בשני העשורים האחרונים האלה יותר מאשר בעבר ולכן הם עוסקים בהפרעת OCD באופן נרחב.

מדובר בהפרעה נפוצה יחסית, אשר גברים ונשים מתמודדים איתה ברמות שונות. יש מי שזה משפיע עליו ביום יום ועלול להוביל אותו לבצע מעשים שונים, כולל פגיעה בעצמו, ויש מי שמושפע מההפרעה בצורה פחותה, ויכול להתמודד איתה בצורה הרבה יותר פשוטה, בין אם זה בעזרת טיפולים פסיכולוגיים ובין אם זה באמצעות כדורים.

הפרעת OCD, זו הפרעה שבבסיסה אנחנו מוצאים מחשבות אשר נמצאות בתוך הראש שלנו ולא נותנות לנו מנוחה. בין אם זה אומר שהן גורמות לנו לעשות שוב ושוב את אותם דברים ובין אם זה אומר, שהן עלולות לגרום לנו לחרדות, דיכאון ומצבים נפשיים אחרים.

מדובר על מחשבות שנכנסות אלינו ולא נותנות לנו מנוח, לא משנה מה אנחנו נעשה וכיצד נפעל. הדרך להתמודד עם הפרעה מסוג זה, היא באמצעות ביצוע רוטינות שונות שנועדו להקל עלינו, ניסיון לפנות אל מחשבות אחרות, וכאמור, שימוש בתרופות או טיפול פסיכולוגי או אחר.

כיצד נדע אם אנחנו מתמודדים עם הפרעת OCD?

ראשית, אם אנחנו מוצאים את עצמנו בלופים חוזרים ונשנים, הן של מחשבות והן של ביצוע פעולות בצורה מסוימת, שוב ושוב. למשל, אם אנחנו מוצאים את עצמנו חוזרים על סדר פעולות מסוים ללא הפסקה, וכל ניסיון לשנות את המצב גורם לנו לחץ או חרדה, הרי שאז יש לנו הפרעת OCD.

שנית, אם אנחנו מוצאים את עצמנו נכנסים לחרדות ממצבים סטנדרטיים בגלל מחשבות שלא נותנות לנו מנוח. אז ייתכן מאוד שהחרדה נובעת מההפרעה ולא להיפך.

כך או כך, כדאי להתייעץ עם גורם רפואי, ולו כדי שתוכלו לקבל מענה מקצועי ופתרונות.

כתיבת תגובה