איך דימוי גוף והפרעות אכילה קשורים זה לזה?

מצוקת דימוי גוף, נתפסת לרוב כסימפטום להפרעת אכילה. עם זאת, לא לכל אדם עם הפרעת אכילה יש דימוי גוף בעייתי ואנשים רבים שאינם סובלים מהפרעות אכילה, הם בעלי דימוי גוף ירוד. אז איך נוכל להבין את הקשר בין דימוי הגוף להפרעות אכילה?

איך דימוי גוף והפרעות אכילה קשורים זה לזה? 

דימוי גוף הוא הדימוי הסובייקטיבי שיש לאנשים מגופם, הנבדל מאיך שגופם מופיע ונראה בפועל. דימוי גוף הוא מבנה מורכב והוא מורכב מאמונות, מחשבות, תפיסות, רגשות והתנהגויות. 

הדרך בה אנו רואים את עצמנו ואת גופנו משפיעה על בריאותנו, על בריאותנו הנפשית ועל מערכות היחסים שלנו. דימוי גוף בריא כולל תפיסה אובייקטיבית של מראה האדם ויכולת להפריד בין הערך כאדם לבין המראה.

דימוי גוף שלילי 

דימוי גוף שלילי מאופיין לרוב בחוסר שביעות רצון ממראה החיצוני ועיסוק בהתנהגויות כמו דיאטה, בדיקה או הימנעות, בניסיון להקל על חוסר שביעות הרצון. דימוי גוף שלילי מופיע לעתים קרובות במהלך הילדות.

מחקרים מראים שכ- 50 אחוז מהילדות בגיל ההתבגרות ו 30 אחוז מהבנים בגיל ההתבגרות לא אוהבים את גופן וכי ל- 60 אחוז מהנשים הבוגרות ו 40 אחוז מהגברים הבוגרים יש דימוי גוף שלילי. ישנם דרכי טיפול במניעים אלו ועליהם נכתוב במאמרים הבאים.

בעיות דימוי גוף בהפרעות אכילה 

הקשר בין דימוי גוף והפרעות אכילההפרעות אכילה הן מחלות נפש מורכבות הנגרמות על ידי גורמים גנטיים כמו גם סביבתיים – דימוי גוף שלילי הוא רק תורם פוטנציאלי אחד. עם זאת, דימוי גוף שלילי בולט בהפרעות אכילה מכיוון שאנשים רבים עם הפרעות אכילה נותנים ערך גבוה לצורת גופם ולמשקלם בעת קביעת הערך העצמי שלהם.

כתיבת תגובה