מצבים רגשיים עלולים להביא אנשים למצבי קצה לא נעימים. אחת התופעות המעיקות שעלולות לפגוש אנשים במצבים שונים. במיוחד כאשר המצב הנפשי שלהם אינו יציב דיו. התקף חרדה הוא מצב בו אדם חש תסמינים פיסיים שנגרמים ממקור נפשי. כלומר, התסמינים מוחשיים וקיימים אבל אין להם כל מקור פיסי. אלו יכולים להיות דפיקות לב מואצות, הזעת יתר, קוצר נשימה וכדומה. אלו גורמים לאדם תחושה שהוא עומד על הקצה והנה הוא מאבד את הנשימה ומגיע לעלפון או אבדן הכרה.
אז מה עושים באמת?
במצבים כאלו לא תמיד יודעים מה לעשות. כי גם אם נפנה למיון באופן חפוז, נגלה מהר יחסית כי אין שום צורך בטיפול רפואי. כי כל התסמינים הללו אינם יושבים על מקור פיסי. אלא על גורם רגשי, כאמור לעיל. ולכן לאחר בדיקה רפואית תעלה המסקנה כי אין צורך בטיפול רפואי אלא בסוג של טיפול בחרדה, טיפול ייעודי להתקפי חרדה שאינו קונבנציונלי.
טיפול נקודתי ומניעה בעתיד
בעת התקף חרדה צריך לדעת מה לעשות במובן של עזרה ראשונה לפתרון המצב. אבל אדם שחווה התקפי חרדה צריך לקבל טיפול יסודי, מן השורש. וזאת כדי למנוע בעתיד הישנות של התקפים. יש טיפולים מסוגים שונים אשר יותאמו בהתאם למצב ולנסיבות. פעמים יהיה נכון להעניק טיפול תרופתי אשר עובד על המוח ועל החומרים שחסרים – אלו שגורמים לכך שהחרדות תופענה. לצד זאת נכון במקרים מסוימים לשלב טיפול קוגניטיבי התנהגותי אשר יזהה את שורש העניין וינסה לפתור אותו. כי התקפי חרדה עלולים לנבוע מחוויות שליליות או טראומות. במידה ונטפל בהם נוכל לפתור את הגורם ואת הסיבה, וכך לאפשר למטופל להשתחרר מההתקפים שהוא חווה ולחזור לחיים שלווים.