קיימים בישראל ובעולם סוגים שונים של מטפלים ורופאים. כל מטפל עובר הכשרה במוסד אקדמי מוכר וברשותו לעסוק ולטפל בקשת רחבה של מצבים רפואיים שונים ומגוונים. הנה כמה מסוגי המטפלים הפופולאריים בישראל.
פסיכולוגים
פסיכולוגים מטפלים רק אחרי שסיימו בהצלחה תואר ראשון ותואר שני עם התמחות באחד מתחומי ההתמחות בישראל כמו פסיכולוגיה קלינית, שיקומית, תעסוקתית, התפתחותית או חינוכית. בכל תחום יעסוק הפסיכולוג בסוגי טיפול שונים. למשל, פסיכולוג חינוכי יתמקד בכל מה שקשור לרווחתו של הילד בסביבה החינוכית שבה הוא נמצא.
פסיכיאטרים
בשונה ממטפלים פסיכולוגים, פסיכיאטרים הם קודם כל רופאים ורק אחרי שסיימו את הכשרתם בבית הספר לרפואה יוכלו לעבור להכשרה נוספת של 4 שנים בפסיכיאטריה. בשונה מפסיכולוג, פסיכיאטר יכול לרשום תרופות, להפנות לסוגים שונים של בדיקות פיזיולוגיות ולשלב בין טיפול רגשי או נפשית לטיפול תרופתי.
מטפלים ברפואה משלימה
מדובר באחד התחומים הכי מפותחים של השנים האחרונות. מטפלים ברפואה משלימה מטפלים בקופות החולים, במרפאות העוסקות ברפואה משלימה ובאופן פרטי. מטפלים בדיקור, בהומאופתיה, מטפלים בפרחי באך, נטורופתיה, שיאצו, טווינא ועוד. בדרך כלל מדובר בטיפולים טבעיים, ללא תופעות לוואי או תסמינים.
מטפלים בהבעה ויצירה
תחום אשר אינו מוכר על ידי משרד הבריאות ולכן מטפלים אלה אינם מחזיקים ברישיון. יחד עם זאת, מטפלים אלה עברו עם השנים הכשרה יסודית ומקצועית אשר מוכיחה את עצמה בכל פעם מחדש. מטפלים באמנות, במוסיקה, דרמה תרפיה, ביבליותרפיה ועוד.
כמובן שיש תחומי טיפול רבים נוספים כמו למשל טיפול באמצעות בעלי חיים, טיפול במגע, טיפול ללא מילים ועוד.
איך בוחרים את המטפל הנכון?
שילוב בין הבעיה ממנה אתם סובלים, הידע והמקצועיות של המטפל לצד הקשר הרגשי האישי שנרקם הוא מתכון מנצח לבחירה טובה.