נשירת שיער: למה זה קורה לי?

אנשים רבים סובלים מנשירת שיער, כשיש מגוון רחב של סיבות לכך, החל מסיבות תזונתיות, דרך סיבות גנטיות ועד למצבי חרדה או דיכאון. מהן הסיבות הנפוצות ביותר לנשירת שיער? אספנו בעבורכם מידע חשוב בנושא.

יש פתרון!

נכון, נשירת שיער זה מצב לא נעים, אך חשוב להבין שיש לכך פתרון, בין אם מדובר במשחות, תרסיסים, טיפולים טבעיים ובמקרים מסוימים אפילו השתלות שיער (כמובן תלוי בסיבת הנשירה). כך או כך, תוכלו לקרוא עוד באתר balding ולהעמיק את הידע בנושא.

מדוע מתרחשת נשירת שיער?

מחסור בוויטמינים

צמיחת השיער היא חלק בלתי נפרד מהרגלי התזונה, שכן היעדר וויטמינים ומינרלים עשויים לגרום לנשירת שיער. במקרה כזה חשוב לערוך בדיקות דם על מנת לשלול חוסרים ברכיבים חיוניים בגוף.

נשירה לאחר לידה

לא מעט נשים סובלות מנשירה לאחר לידה, ולו בשל שינויים הורמונליים שמתרחשים בגוף המהלך ההיריון ואחריו. מדובר במצב שכיח וטבעי, ולכן ברוב המקרים אין צורך לבצע טיפול מיוחד. יחד עם זאת טוב לדעת שיש אפשרויות טבעיות לטיפול, כמו מריחת שמן קיק על הקרקפת למשך 30 דק (ולאחר מכן יש לשטוף היטב כמובן).

סיבות הורמונליות או גנטיות

גברים סובלים מהתקרחות ונשירת שיער, בדרך כלל על רקע גנטי, מה שמתאפיין בנשירה באזור המפרצים. גם נשים סובלות מנשירה בעקבות סיבות גנטיות, ואף בשל שינויים הורמונליים שונים.

לחצים וחרדות

לעיתים נשירה עשויה להתרחש בשל לחצים נפשיים וחרדות. במקרים מסוימים הנשירה מחמירה על למצב שבו ישנם עיגולים שלמים ללא שיער כלל. במקרים הללו מוטב להתייעץ עם רופא ולו כדי לקבל טיפול ראוי המותאם למצב הנפשי.

חולי

לעיתים, בשל מחלות מסוימות, השיער עלול לנשור, למשל אחרי שפעת או דלקת ריאות (בדרך כלל זה בא לידי ביטוי כחודשיים לאחר תום המחלה). גם בעיות בבלוטת התריס עשויה להוביל לנשירה ולשבש את מחזור חייה התקין של השיערה.

 

נשירת שיער היא תופעה שאופפת אנשים רבים בארץ ובעולם, נשים וגברים כאחד. לתופעה יש מגוון רחב של סיבות, ויחד עם זה – יש פתרונות.

כתיבת תגובה