מהו הליקובקטר פילורי?

חיידק הליקובקטר פילורי הוא חיידק שגורם לזיהום בקיבה וגורם להיווצרות כיבים בקיבה. החיידק מצליח לשרוד בסביבה החומצית והקשה של הקיבה, והוא שכיח מאוד בקרב האוכלוסייה ובייחוד אצל מבוגרים. למעשה החיידק נצמד לרירית הקיבה ופוגע באותם התאים שנצמד אליהם. כתוצאה בכך נוצרת דלקת באותו האזור וללא טיפול נכון היא עלולה להחמיר ולגרום לאולקוס (כיב קיבה). בשלבי ההתיישבות הראשונים של החיידק, החולה בו עשוי לא להרגיש דבר ובזמן זה הוא עלול להתפתח בקיבה ובשלבים המתקדמים לגרום לכאוס. ברוב המקרים החיידק לא מייצר תסמינים מה שמקשה על הגילוי שלו. עם זאת, קיימים מקרים שבהן כן ייווצרו תסמינים ואז יהיה אפשר לגלות אותו ללא קושי רב. 

הסימפטומים להליקובקטר פילורי

נשאי החיידק יתלוננו בדרך כלל על נפיחות בבטן, כאבי בטן, גזים, עצירות, ירידה במשקל, היעדר תיאבון, ריח רע מהפה, בחילות ,הקאות ,ועוד. ברגע שמתגלה החיידק חשוב לפעול לסילוקו המיידי לפני שיגרום להחרפה של תסמינים שיבואו לידי ביטוי בכיבי קיבה ואיתם הקאה דמית ,או צואה שחורה.

הטיפולים הטבעיים והרפואיים להליקובקטר פילורי 

הטיפול הטבעי בחיידק זה הוא יעיל מאוד (קראו על הליקובקטר פילורי טיפול טבעי), הוא אינו גורם לתופעות לוואי כמו בטיפול המודרני הרפואי, והוא משקם את הנזקים שנגרמו לגוף עקב נוכחות החיידק בו. הטיפול הטבעי להליקובקטור יכלול מספר מרכיבים שביניהם יהיה הדיקור הסיני, תזונה נכונה שמטרתה תהיה להקשות על החיידק להתקיים בסביבתו, וטיפול בצמחי מרפא שמאוד נפוצים בסילוק החיידק מהגוף. טיפול קונבנציונלי יהיה מורכב מסוגי אנטיביוטיקה שונים שיינתנו למטופל שימשך כשבועיים, חשוב להכיר שאנטיביוטיקה מסלקת את החיידקים הטובים והרעים מהגוף, והחיידקים הטובים חיוניים לבריאות המטופל, חוסר בהם עלול להוביל לכאבי בטן, הקאות או בחילות. בנוסף, הגוף עלול לפתח עמידות לאנטיביוטיקה  מה שעלול לגרום לקושי בטיפול של זיהומים אחרים שהמטופל עלול לחוות בהמשך.   

כתיבת תגובה