אחת המחלות הקשות איתה מתמודדים לא מעט אנשים, הן בעולם ובפרט בישראל, היא מחלת סכרת. לא מעט אנשים מוצאים את עצמם עם מדדים לא מתאימים לטווח שלהם, בין אם זה מבחינת גיל ובין אם זה מבחינות אחרות, ועל כן הם חולי סכרת.
ישנם מקרים בהם המחלה היא מאוד משמעותית ולכן יש לטפל בה בצורות שונות, על מנת שהיא לא תחמיר ויהיה ניתן לייצר שגרת חיים סבירה לאורך זמן. יש מקרים בהם מדובר על סכרת שנוצרת במצבים מסוימים, למשל, בגיל נעורים או בקרב נשים בהריון. כמובן שאם מדובר על מחלה קבועה אשר משפיעה על שגרת החיים, אזי שיש צורך למצוא את הטיפול המתאים לכך.
לשמחתנו, עם השנים נוצרו התנאים המאפשרים טיפול במחלת סכרת באופן כזה שמאפשר טיפול מקצועי ונכון, טיפול שמאפשר להשיג תוצאות במובנים מסוימים. התרופה לא בהכרח תעלים את הסכרת אך היא כן תאפשר למנוע את החמרתה ולעזור לנו ליהנות משגרת חיים סבירה.
איך יודעים להתאים את התרופה הנכונה?
כל חולה סכרת המעוניין לקחת תרופה לסוכרת כזו או אחרת, צריך לפנות לרופא שיכול לעזור לנו בכך. הוא יעשה זאת אחרי שורה ארוכה של בדיקות ואבחונים, על מנת לוודא שאכן התרופה אשר קיימת בשוק יכולה להתאים לו.
חשוב להדגיש, יהיה צורך בבקרה ובפיקוח, יהיה צורך לבדוק את המדדים ולבצע בדיקות קבועות, בשביל לוודא שאכן התרופה עוזרת ולא מחמירה את המצב. במידה ומתברר שהתרופה איננה עוזרת וכמובן גורמת להחמרה, אז יש להפסיק להשתמש בה.
לא לכל התרופה תעזור, וגם אם כן הטיפול יהיה שונה. לכן יש לבצע את כל התהליך בליווי רופא מומחה שידע לבחון את הנתונים בצורה נכונה.