המאמר באדיבות VTT
חייבים לדעת כיצד לתחזק את מכשירי הספורט. כי אם אנחנו רוצים לעשות בהם שימוש מועיל, ליהנות מהם לאורך שנים בלי להוציא סכומים גבוהים של כסף בגין תיקונים – חובה לדעת כיצד לתחזק אותם כנדרש. רק כך אפשר להגן עליהם מפני נזקים מצטברים ולמנוע ככל האפשר את הקלקולים הנפוצים.
כך מתחזקים מכשירי ספורט
- תחזוקה נכונה של מכשירי ספורט תתבצע באופן שגרתי. אין סיבה להמתין לתקלה או לקלקול כלשהו. הזמן לתחזק הוא אחת לתקופה.
- התחזוקה למכשירי ספורט כוללת שימון בשמן סיליקון ייעודי של רצועת ההליכה. שימון זה נועד למנוע בלאי של הרצועה. כך מונעים שחיקה של הרצועה שעלולה לגרום לבעיות בתפקוד המנוע והכרטיס האלקטרוני.
- אחת לשבועיים יש לבצע את תחזוקת הרצועה.
- תחזוקה של מכשירי ספורט כוללת מספר פעולות. בין היתר יש לבצע שימון של ברגים רופפים. פעולה זו יש לבצע אחת לחודש.
- בדיקת תחזוקה יסודית תכלול גם ניקוי הרצועה.
- פעולה נוספת שיש לבצע אותה באופן קבוע היא בדיקה של ברגי הצד וכן בדיקת רופפות של הברגים.
- במידה ויש בהליכון ברגים רופפים או משוחררים אין להשתמש בו. אלא יש לקרוא לטכנאי לשם ביצוע התיקון הנדרש. כך שהמכשיר יהיה מוכן לשימוש.
- את השימון של הרצועה יש לבצע כאשר ההליכון אינו בפעולה.
- לפני השימון יש להרים את הרצועה באזור המרכזי שלה, ולהתיז שמן סיליקון תחתיה.
- חלק מפעולות התחזוקה ניתן אמנם לבצע באופן עצמי, אבל חלקן תתבצענה על ידי טכנאי מקצועי שיגיע אליכם לשם ביצוע משימות התחזוקה. חשוב לבחור טכנאי הליכונים מקצועי ומנוסה שמכיר היטב את תחום מכשירי הכושר. כך שהוא יאתר ליקויים שונים במועד, ויתקן אותם באופן יסודי כנדרש.
החשיבות הרבה של התחזוקה
יש להבין כי תחזוקה נכונה היא ערך בעל חשיבות רבה. שכן כאשר המכשיר מתוחזק היטב נמנעות תקלות רבות. המכשיר משרת אתכם היטב ואתם יכולים להפיק ממנו את מלוא התועלת. לא כך כאשר מכשיר כושר מתחיל להתבלות, מהר מאוד הוא יתקלקל ויצא מכלל שימוש.
קראו עוד על: תיקון הליכונים