סיפרו לכם שנדרש להוכיח נזק בשביל לתבוע תביעה של רשלנות רפואית? ובכן, יש גם מקרים אחרים, בהם לא חייבים להוכיח נזק בשביל לתבוע.
רשלנות רפואית, לא רק בגין נזקים
בדרך כלל תביעות רשלנות, מכל סוג שהן, מתייחסות בין היתר לנזקים שנגרמים כתוצאה מאותה רשלנות. אחת כמה וכמה, כשמדובר ברשלנות רפואית, בוודאי אם נניח מדברים על מקרים של רשלנות רפואית בהריון. לרוב, בשביל להוכיח רשלנות, נצטרך להוכיח שנגרם נזק. העניין הוא שזה לא תמיד כך ובצדק.
יש מקרים רבים בהם אנחנו נוכל להגיש תביעת רשלנות רפואית גם אם לא בהכרח נגרם לנו נזק כתוצאה מההתנהלות הרפואית, לפחות לא נזק פיזי. שכן ייתכן מאוד שבגין אותה רשלנות, כן בזבזנו זמן יקר, כן הפסדנו שעות עבודה ועוד. אך גם אם אנחנו לא יכולים שנגרם לנו נזק פיזי, עדיין אנחנו יכולים לתבוע ולקבל תשלום על רשלנות שהתרחשה בעת הטיפול.
צריך להדגיש עוד היבט, לפני שנסביר את ההיבט של תביעות רשלנות ללא נזקים, בכל מקרה, אנחנו צריכים להוכיח שהיתה זו פעולה רשלנית מצד הרופאים. ישנן דרכים שונות מתי זה בא לידי ביטוי וכיצד להוכיח זאת.
מתי אפשר לתבוע תביעת רשלנות בלי שנגרם לנו נזק?
בעיקרון, כפי שאנחנו יכולים להבין, מקרים של רשלנות נגרמים כאשר הרופאים אינם נוהגים בצורה הנכונה, בצורה שמצופה מהם בעת הטיפול. למשל, אם מתבצע טיפול שלא לצורך. הוא אומנם לא גרם לנו נזק, אך גרם ייתכן ונגרם לנו עוגמת נפש, בזבוז זמן, כן עברנו טיפול שלא היינו צריכים בכלל לעבור.
דוגמא אחרת היא שהרופא לא סיפק לנו מידע על טיפול חלופי, פשוט וטוב יותר. כלומר, אם הוא אילץ אותנו לעבור טיפול שאנחנו לא היינו אמורים או מסובך יותר, מבלי לספר לנו שיש לנו אפשרות אחרת.
כמו כן, ייתכן מאוד שעצם הטיפול עצמו היה בעייתי, נכון שהוא לא גרם לנו נזק פיזי אך כן השאיר אצלנו טראומה ודרש טיפולי המשך. אז אנחנו נוכל לתבוע אותו על רשלנות רפואית.