אהבה לא הדדית

קורה שאנשים נקשרים למישהו מסוים והם מרגישים שזה לא הדדי. זה יכול להיות בהתאהבות כלשהי באדם מסוים או בקשר עם חבר או חברה שאינם מראים את הצד שלהם בקשר. ואיך כל זה קשור לחרדה כפייתית? בואו נבדוק.

 

אהבה לא הדדית

אהבה לא הדדית יכולה להתרחש בשלל מצבים; לדוגמא, נקשרתם לאדם מסוים ואתם רואים שבמשך הזמן הוא אינו מגיב באותה הצורה שבה אתם מגיבים לקשר, זוהי, אם כן, יכולה להיות חרדה חברתית ומיד נסביר.

בדרך כלל, אדם מצפה שהשני ינהג כלפיו באותה הדרך שבה הוא נוהג. לעיתים, החרדה החברתית מביאה אנשים מסוימים לפחד מכך שהשני אינו מגיב באותה הצורה והם מפרשים זאת כאהבה לא הדדית כאשר הבעיה היא בכלל אחרת, וקשורה לחרדות שיש להם כלפי אחרים או למשל מחשבות טורדניות.

 

מצבים אחרים המעוררים חרדה חברתית

  • דיבור בטלפון בטווח שמיעה של אחרים
  • אוכלים, שותים, מקלידים, כותבים, קוראים, הולכים מול אחרים
  • הודעות פומביות כמו הודעות באינטרנט, מיילים קבוצתיים או כתיבת מכתבים לעורך
  • עשיית צרכים בשירותים ציבוריים כאשר אנשים אחרים ממתינים או שזה נעשה בטווח שמיעה שלהם
  • הסמקה, הזעה או רעידות בנוכחות אנשים אחרים העלולים להבחין בתגובה פיזיולוגית לא רצונית זו
  • עיסוק בפעילות מינית

 

 

איך זה משפיע על החיים?

הימנעות וסבל ומצוקה משמעותית במצבים חברתיים, עלולים להוביל לחוסר שביעות רצון מהחיים. דיכאון מתפתח כאשר חוסר התקווה להתגברות על החרדה, מתרחש ממש מול העיניים ובזמן אמת למשך תקופה ארוכה, כזו שיכולה להימשך לה שנים רבות.

יש אנשים שמשתמשים בסמים ואלכוהול כדי לפצות על חרדה חברתית. פנייה לעזרה מקצועית, יכולה להפחית את החרדה החברתית ולהביא כמובן להפחתת הדיכאון ואת הצורך להשתמש בסמים או באלכוהול.

 

לחצו כאן כדי לקרוא עוד על איך לשחרר אהבה נכזבת.

כתיבת תגובה