יש חוסר בהירות באשר לנושא הטיפול באוטיזם. מצד אחד הורים שמקבלים אבחנה מתמודדים מול הבשורה שזו תופעה קיימת שתלווה את הילד לכל שנות חייו, ואין סיבה לשגות באשליות שניתן לרפא את הלקות הזו. אך מנגד יש קליניקות ומטפלים שונים שמציעים טיפול באוטיזם. אז מה – אפשר לטפל או אי אפשר? במאמר הבא נעשה סדר בדברים.
אי אפשר לרפא – אפשר לשפר
ההיגד המדויק ביותר הוא שאי אפשר לרפא ולהעלים בצורה טוטאלית את האוטיזם. הווי אומר שאם הילד קיבל את האבחנה הזו באופן מקצועי, היא כאן, והיא לא עתידה להיעלם. מה שכן – ניתן לשפר את המצב של הילד, ולהפחית במידה משמעותית את הסימפטומים של הלקות. כך שכל הורה באשר הוא שמתמודד עם ילד שלוקה באוטיזם חייב להיות מודע לכך שנפתח בפניו חלון של הזדמנויות בהם הוא יכול להשפיע במידה רבה על הילד ועל התבטאות הלקות שלו. וזה רק בשנים הראשונות לחייו של הילד. ככל שנתחיל לטפל בו מוקדם יותר, ככל שנעבוד בצורה אינטנסיבית ונכונה, הרי המצב שלו יוכל להיות טוב יותר.
קראו גם: כיצד מגנזיום קשור לאוטיזם
תזונה, תוספים ושיפור התסמינים
כמו כן יש לדעת כי תסמיני האוטיזם מתבטאים במידה רבה בגין חומרים שקיימים בגופו של האוטיסט, או להיפך – בגין חומרים נחוצים שאינם נמצאים במכות מספקת. מסיבה זו יש שיטה טיפולית מוכחת ומועילה של טלי אנגור אשר בכוחה להביא תועלת מרובה. שיטה זו בנויה על בסיס תוצאות של בדיקות דם אישיות של כל מטופל. והיא חותרת להשיג תוצאות מוגדרות במרכיבים שקיימים בגופו של האוטיסט. זאת באמצעות בניית תפריט מותאם אישית, לצד צריכה של תוספי תזונה. ניתן לומר כי השיטה אכן מוכיחה את עצמה ומועילה במידה רבה למאובחנים.
לעוד מידע על אוטיזם, לחצו כאן