איך לטפל נכון בעגיל באוזן

כשאנחנו מחליטים לנקב את האוזן בשביל לענוד עגיל, אנחנו לוקחים סיכון מסוים, אומנם מחושב אך עלינו לקחת בחשבון שמדובר בסיכון ועל כן אנחנו צריכים לדעת כיצד לטפל באוזן אחרי שאנחנו מנקבים אותה. בכתבה זו נסביר איך לטפל נכון בעגיל באוזן.

הסיכון נובע מעצם העובדה שאנחנו עושים חור באוזן ומכניסים אליה גוף זר. ברמת העיקרון, הגוף שלנו לא תמיד מוכן לקבל גופים זרים, אנחנו מכירים את זה בעיקר בתחום של שתלים, אך זה נכון גם במקרה של עגילים באוזניים, לפחות שזה הרבה פחות שכיח ודרך הטיפול יכולה להשפיע לא מעט על המקרה. אחת כמה וכמה נכון הדבר כשמדובר בתינוקות וילדים.

צריך להרגיע ולומר, לא מדובר פה במשהו מסוכן ולא במשהו שאי אפשר לטפל בו באופן מיידי, אנחנו פשוט צריכים להיות מודעים לעניין ולא פחות חשוב, אנחנו צריכים לדעת כיצד לטפל בבעיה באופן מיידי, אם יש צורך בכך.

לכן, ברגע שאנחנו עונדים עגיל בפעם הראשונה או ברגע שאנחנו מחוררים חור באוזניים של הילדים שלנו בפעם הראשונה, עלינו להשתמש באמצעים שונים בשביל לוודא שהמקום יהיה נקי, סטרילי ולשמור שהוא לא יזדהם. ראשית, בשביל למנוע מצב שהחור ייסתם, עלינו להשאיר את העגיל באוזן במשך מספר שבועות. שנית, אנחנו צריכים להשתמש בג'ל מיוחד שמיועד להרגיע את המקום ולנקות אותו. שלישית, רצוי מאוד לנהוג עם המקום בזהירות, לא לגעת בו הרבה, בטח לא עם ידיים מלוכלכות, לא לשחק עם העגיל וכדומה.

צריך להדגיש, אם מתפתח זיהום או מתפתחת דלקת במקום, בוודאי אם מדובר בילדים, אז צריך להוציא את העגיל ולפנות מיד אל רופא שיבחן את המקום. אנחנו יכולים לזהות את הזיהום או את הדלקת, באמצעות סימנים שונים על העור, במקרים קיצוניים זה יכול להיות גם מעבר לכך, הסממנים יכולים לבוא בדמות חום, כאבים וכדומה.

לסיכום, אם אנחנו נדע לטפל נכון באוזן בכלל ובפרט באזור הנקב, אז לא אמורות להיות בעיות ונוכל ליהנות מחור באוזן בצורה בטוחה ונוחה, נוכל ליהנות מעגיל מרשים שילווה אותנו במשך שנים רבות, וכן נוכל להחליף אותו מתי שנרצה.

כתיבת תגובה