קרציות – מסוכנות גם לכלבים וגם לבני האדם

קרציות

אימתו של כל בעל כלבים או בעלי חיים בכלל, היא לגלות על בעל החיים שלו (או אפילו על עצמו) את אחת מאותן טפילות עיקשות בעלות שמונה הרגליים. קרציות הן מטרד לא קטן עבורנו ועבור הכלבים שלנו, אבל האמת היא שהן עלולות גם להיות מסוכנות ביותר, ולא תמיד פשוט להיפטר מהן. אבל אל חשש, המצב איננו אבוד ובכל חנות חיות תוכלו למצוא מבחר מוצרים שיצילו את היום. קבלו המדריך המלא להתמודדות עם קרציות.

סכנות שהקרציות מציבות לכלבים

קרציות הן טפילים שאוהבים להתחבא בפרוותם של בעלי חיים שונים, שם הן נאחזות היטב וניזונות מהדם שלהם. העקיצה גורמת לגירודים קשים, מה שיכול להפוך במהרה למטרד של ממש, במיוחד לאור יכולתן של הקרציות להתרבות במהירות מסחררת. אבל הסכנה האמיתית היא המחלות שהקרציות נושאות עימן ומעבירות לקורבן שלהן בזמן שהן מוצצות את דמו, כמו Hepatozoon או Babesia.

המחלה הנפוצה ביותר המועברת מקרציות לכלבים בארץ היא ארליכיה (קדחת הקרציות), שגורמת לכלב בשלב הראשון לחולשה, חוסר תיאבון, חום גבוה וקשרי לימפה מוגדלים. לעתים קרובות מופיעים סימפטומים שונים, חמקמקים יותר או פחות, מה שמקשה על אבחון נכון בשלב זה. אם הכלב לא מאובחן ומטופל בזמן, המחלה מחמירה וחודרת למח העצם של הכלב, מה שיכול להביא לאנמיה, דימומים ועוד הרבה סימפטומים קשים.

ניתן לטפל במחלה בעזרת כדורים וזריקה של תרופות, אולם הטיפול הטוב ביותר בארליכיה הוא מניעה, כלומר סילוק הקרציות כמה שיותר מהר.

הקרציות הן מסוכנות אפילו לבני אדם

כאמור, קרציות נהנות לחיות על בעלי חיים פרוותיים אבל במקרה הצורך הן מוכנות להסתפק גם בבן אדם ולמצוץ את דמו. בתור נושאות מחלות שונות, הקרציות יכולות להעביר הרבה מחלות שמסוכנות גם לבני אדם. למרבה המזל, מרבית המחלות המסוכנות לאדם אינן מצויות בארץ. אבל זה לא אומר שאפשר להיות שאננים, כי גם בארץ אנו עלולים לסבול ממחלות קשות המועברות על ידי קרציות, בעיקר כאלה שתוקפות מטיילים, רועי צאן או חיילים שנמצאים זמן רב בשטח או במערות.

מדובר, למשל, במחלת קדחת הבהרות, שגורמת לחום גבוה לפרקי זמן מוגבלים. הטיפול בקדחת הבהרות הוא קל יחסית בעזרת אנטיביוטיקה, אולם האתגר האמיתי הוא לזהות ולאבחן אותן נכון, שכן היא יכולה להיות חמקמקה ומטעה לאבחון.

איך נמנעים מקרציות?

השורה התחתונה היא שקרציות יכולות להעביר לנו ולחיות המחמד שלנו שלל מחלות שקשה יותר להתמודד איתן מאשר למנוע אותן, פשוט על ידי סילוק הקרציות אחת ולתמיד. ביקור קצר בכל חנות חיות יחשוף בפניכם מגוון שלם של אמצעים להדברה ומניעה של קרציות ושאר טפילים:

  • קולר: אחד המוצרים הנפוצים בכל חנות חיות. מדובר בקולר פלסטיק עמיד למים שמלבישים על הכלב אחת לכל 4-6 וזהו, הוא עושה את העבודה בלי לדרוש הרבה התעסקות.
  • טיפות או אמפולות: נוזל הדברה שיש לטפטף על העורף או בין השכמות של הכלב אחת למספר שבועות.
  • אבקה: מדובר באחד ממוצרי ההדברה הוותיקים והזולים ביותר. מתאים כאשר רוצים לכסות שטח גדול, כלומר מפזרים אותה לא רק על הכלב אלא על אזור המרבץ שלו באופן כללי. עם זאת, יש להיזהר עם מדבירים מסוג זה שכן הם עלולים להכיל חומרים מסוכנים לסביבה.
  • תרסיס: מפזרים על פרוות הכלב או על סביבת המחיה שלו לפי הצורך.
  • שמפו: משתמשים בכל פעם שרוחצים את הכלב כדי לשמור על הגנה רציפה. יש שמוסיפים טיפה מהשמפו גם למי השטיפה של רצפת הבית.
כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
השתלת שיער בטורקיה – באיזה שיטה לבחור
השתלת שיער היא טיפול פופולרי במיוחד לנשירת שיער. ההליך כולל הסרת שערות התורם מקרקפת המטופל, השתלתן על...
קרא עוד »
פבר 22, 2023
אנשור
רוצים לרדת במשקל בזמן אכילת סטייק, המבורגרים, גבינות ושאר מאכלים עתירי שומן? אנשור הוא בדיוק מה...
קרא עוד »
אפר 12, 2022
ד"ר קובי שגיא: ממה נובעת הרטבה בלילה
כ- 25% מהילדים בגיל ארבע עדיין סובלים מהרטבה לילית. בגיל 6 האחוזים יורדים ל-15 והירידה ממשיכה. עוד בגיל 4...
קרא עוד »
מרץ 03, 2019