עומדים להקים מצבה על קברו של יקירכם? בין היתר אתם צריכים להחליט על הנוסח אותו תרשמו. את האותיות אתם מזמינים אצל החברה שמספקת לכם את המצבה. היא חורטת את האותיות על גבי האבן, ממלאה בצבע ומספקת לכם את המוצר המוגמר והמוכן. השאלה היא מה רושמים על המצבה.
שם הנפטר ופרטים עליו
המצבה מתחילה באותיות פ"נ, אלו ראשי תיבות לביטוי פה נטמן, כלומר, כאן נקבר. מתחת לצמד אותיות אלו רושמים את שמו המלא של הנפטר. בשורה הבאה מציינים את תאריך הלידה העברי שלו וכן את תאריך הפטירה – היום בו הוא עזה את העולם. יש מוסיפים פרטים אישיים נוספים כמו תאריכים לועזיים, שם חיבה ועוד.
תיאור מתומצת על הנפטר
בשורות הבאות מתארים את הנפטר בשורות קצרות. חשוב לזכור כי הנכתב צריך להיות מדויק ונכון, לא כאן המקום להפריז בשבחים ובמחמאות אם הן אינן מדויקות. המילים תהיינה מדודות ותספרנה בקצרה על תולדות חייו. מקום הולדתו, שנת עלייה ארצה, פעליו בחיי חיותו ועוד כהנה וכהנה. יש ציטוטים נבחרים ונפוצים שמרבים להשתמש בהם בנוסח למצבה כמו אשת חיל מי ימצא למצבת נשים, או איש אשר רוח אלוקים בו לגברים. ציטוטים כאלו ואחרים ייבחרו בהתאם לאופיו של הנפטר ולחיים אשר היו לו, הוא בא לספר במספר מילים נוספות על העשייה ועל מה שהוא הותיר מאחוריו.
תהא נשמתו צרורה
בתחתית המצבה מוסיפים בחריטה את האותיות ת.נ.צ.ב.ה. משמעות הקיצור הזה הוא תהא נשמתו צרורה בצרור החיים. מילים אלו מתבססות על מקור בספר נביא שמואל, ואמר אותם דוד לאביגיל. המילים הללו מבטאות יותר מכל את המשמעות הנצחית של הנשמה של האיש היהודי. אשר כאשר הוא עוזב את העולם הוא בעצם מחזיר את נשמתו לבוראו.
לעוד מידע, לחץ כאן