קרינה אלקטרומגנטית היא חלק בלתי נפרד מחיי היומיום שלנו. היא נפלטת ממגוון מקורות, ובהם השמש, ארונות ולוחות חשמל, אנטנות סלולריות, חדרי שנאים ועוד. חשיפה בלתי מבוקרת לקרינה מהווה סיכון בריאותי ומחקרים מוכיחים שהיא גורמת לעלייה בתחלואה בסרטן הריאות. בדיקות קרינה נדרשות לפני הקמת מבנה וגם לאחר הקמתו, או כאשר יש תוספות בנייה כמו אנטנה סלולרית חדשה בקרבת מקום, וכן שנאים חדשים או ארונות חשמל. הקפדה על בדיקת קרינה תמנע חרדה לביטחון הדיירים והנוכחים במבנה, אשר עלולים להיות מושפעים מהחשיפה מבלי שיידעו מהי רמתה.
הזמנת מיגון קרינה
אם רמת הקרינה במבנה שלכם נחשבת גבוהה לאחר בדיקה מקיפה, כדאי להסתייע בשירותיהן של חברות המתמחות במיגון קרינה באתר. אלה יכולות לבצע מספר בדיקות אלקטרומגנטיות, כולל בדיקת קווי מתח גבוה, לוחות חשמל ועומסים שונים (תלוי בכמות המכשירים הפועלים בעת ובעונה אחת), את הבדיקות יש לבצע בכל חדרי המבנה. חסימת הקרינה מתבצעת באמצעות רדידים אשר אינם נגישים לקהל הרחב. לפני הבחירה בחברה הממגנת ראוי לקבוע פגישה עם נציגיה ולהבין מהי רמת השירות שהם נותנים ובאיזה אמצעים הם משתמשים. ידע מוקדם בדבר תהליכי המיגון יסייע לכם לקבל את ההחלטה הנכונה ולהימנע מהזמנת גורמים מפוקפקים ללא ניסיון מתאים או ציוד ברמה גבוהה. בדיקה כזו חיונית מאוד כדי למנוע סיכון בריאותי ולכן אין לזלזל בה. אותם דברים אמורים בחדרים בהם מותקן ציוד רפואי כמו חדרי רנטגן ו-MRI.
ציוד מיגון קרינה
חברות מקצועיות מבצעות מגוון בדיקות הגנה נגד קרינה כדי לדעת מהי עוצמת השדה האלקטרומגנטי אשר נוצר במבנה הנבדק וכן בסביבתו. אם הרמה עולה על המותר, יש צורך לחסום את הקרינה והחסימה מתבצעת באמצעות שימוש ברדידים מסוג MuMetal, רדידים איכותיים שמונעים מעבר קרינה. כמו כן יש להבחין בין מיגון קרינה פאסיבי אשר אינו מוריד את הקרינה אלא רק ממסך אותה, כמו לוחות נחושת ואלומיניום על ארונות חשמל, לעומת מיגון אקטיבי אשר מתבסס על חיישנים וכמעט שאינו קיים בארץ. החיישנים יודעים לייצר שדה הפוך כדי להוריד את רמת הקרינה הנפלטת מהשדה שיוצר מקור הקרינה.