אפוטרופוס על קשיש סיעודי

קשיש הוא בן אדם פגיע. לעתים קרובות הם נשארים לבד והמטפלים שלהם צריכים לטפל בהם. במקרים כאלה המטפל צריך לייצר תוכן לשגרת יומו של הקשיש. . תוכן זה יכול להיות ברחבי הבית, בבית או בקהילה. תוכן זה צריך להיות מיושם עם הקשיש והמטפלים בו. לקשיש יהיו צרכים שונים מילד או מבוגר צעיר וחשוב להתאים תכנים לכל אחד מהם. מטפלים ראשוניים נמצאים בקשר עם עובדי שירותי בריאות ראשוניים שדנים בבעיות הבריאות של המטופל. המטפלים מעורבים גם בתזונה (לדוגמה, תוספי מזון), ניהול תרופות וביקורים של ספקי שירותי משלוח תרופות.

מי תומך בקשישים סיעודיים?

לדוגמה, אם אדם נוטל תרופות אנטי פסיכוטיות, יש לדון בכך עם ספק הניהול. ייתכן גם שמטפלים ראשוניים יכולים לתמוך בעובדים סוציאליים ופסיכולוגים בעבודתם עם אנשים מבוגרים שעוברים זמנים קשים. לעיתים, הדבר נעשה באמצעות תהליכי קבלת החלטות או חילופי מידע באמצעות חומרים כתובים. לדוגמה, משפחתו של קשיש עשויה לקבל החלטות לגבי היכן הם רוצים שהוא יגור, והכדאיות במעורבות של מחלקה סיעודית בפ"ת. במקרים רבים, אנשים עם דמנציה נמצאים במצב דומה לאוכלוסיית הזקנים. במקרה זה, ניתן לערב מטפלים ראשוניים ופסיכולוגים בתמיכה בשגרת יומו של הקשיש. 

שיטות טיפול שונות

השיטות בהן נעשה שימוש תלויות באופן שבו חיי היומיום שלהם משתנים ככל שהם מתבגרים. לדוגמה, ייתכן שיהיה צורך להזיז אותם פיזית או להחזיק אותם בבית זמן רב מהרגיל בגלל מצבם הבריאותי או מוגבלותו. זה יכול להוביל להפחתת עצמאות ומעורבות חברתית כמו גם דיכאון או חֲרָדָה. עובדים סוציאליים, פסיכולוגים ואנשי מקצוע אחרים בתחום הבריאות יכולים להיות מעורבים בסיוע למבוגרים עם דמנציה לשמור על רמה ניתנת לניהול של קשרים חברתיים ומשפחתיים, כך שיוכלו לחיות חיים עצמאיים יותר. ישנה אפשרות להעביר קשישים הזקוקים לסיוע לבית אבות מתאים, כמו בית אבות לתשושי גוף בפתח תקווה המעניק תמיכה מסביב לשעון.

זה לא אומר שאין מחסומים עבור חלק מהאנשים עם דמנציה שמחפשים עזרה. לדוגמה, עשויים להיות גם משאבים מוגבלים זמינים בבית או ברמת הקהילה וכן חוסר הבנה לגבי מהות הדמנציה או כיצד היא משפיעה על אנשים מבוגרים המתגוררים בבתיהם.

כתיבת תגובה