כולנו שואפים לבריאות מיטבית, אבל יש תקופות בחיים בהן אי אפשר להתבסס על תפריט מאוזן ויש צורך לחזק את מערכת החיסון ואת הגוף באמצעות ויטמינים ומינרלים חיוניים. עולם הויטמינים כיום רחב ושופע אפשרויות הרבה יותר מאשר בעבר ומסתמך על מחקרים רבים שנעשו אודות הרכב הפורמולות הטוב ביותר לספיגה מקסימלית. אנו שומעים על ויטמינים חדשים כל הזמן מויטמינים לחיזוק העצמות ועד העלאת רמות הברזל. איך תדעו אילו וויטמינים לקחת ומה לקחת בחשבון בנטילתם?
להתבסס על בדיקות
בשלב הראשון, חשוב לבצע בדיקות מקיפות דם וצואה וכל מה שהרופא ימליץ על מנת שיהיו בידיו הנתונים הרפואיים שעל פיהם הוא יוכל להמליץ על ויטמינים ומינרלים שיוכלו לסייע. הרופא יידע להתאים את הויטמינים או לשלוח אתכם לתזונאי/נטורופת המתמחים בתחום שיוכלו לשלב את הויטמינים גם בהתבסס על בדיקות וגם על ההיסטוריה הרפואית, רגישויות ומגבלות מסוימות ולבצע מעקב האם משהו השתנה לאחר תקופה בה נטלתם ויטמינים. כמובן שכדאי תמיד להקשיב לגוף ואם מתעוררת בעיה או רגישות כלשהי, מכאבי בטן ועד אבי ראש, בחילות, חולשה ועייפות, כדאי לפנות מיוזמתכם לרופא כדי לבקש בדיקות.
יש לקחת בחשבון שגם סטרס, שינויים בהרגלי התזונה ובאורח החיים לרבות שינויים עונתיים יכולים להשפיע על הגוף ויתכן ותידרשו לויטמינים על מנת להתמודד בקלות רבה יותר עם מחלות החורף או התאוששות ממחלה או אפילו שינוי תזונתי. חשוב לערב את הרופא בתוספים שבכוונתם לקחת כי יש וויטמינים בעלי אינראקציה שלילית עם תרופות מרשם וכדומה.
פעמים רבות אנשים מבוגרים יותר או בעלי מחלות רקע, מערכת חיסון מוחלשת, נשים בהריון או אנשים בעלי תזונה לקויה יזדקקו לוויטמינים לאורך תקופה מסוימת בחיים ואפילו כדרך קבע.
מה חסר לכם?
תוכלו להתבסס על בדיקות וגם להחליט ע הרופא אילו דברים תרצו לחזק כמו למשל, לסובלים מעייפות יתכן ויומלצו וויטמינים שיכולים לסייע בשמירה על ערנות בעוד מי שסובל מחולשה בעיניים יוכל למצוא את מבוקשו בוויטמינים לחיזוק הראייה וכדומה.
מתי לקחת מולטי וויטמין?
מרבית האנשים אינם מגיעים לצריכה המומלצת של מזונות העשירים בויטמינים הנחוצים לתפקוד ולאיכות החיים ומטרתם של מולטי וויטמינים היא לסייע בבריאות כאשר הפורמולה מורכבת ממגוון ויטמינים כמו ויטמין B, D, סידן, ברזל ואבץ שגם פועלים טוב ביחד וגם כל אחד אפקטיבי בתחומו. מולטי וויטמינים יכולים למלא פערים בתזונה ולסייע בשמירה על שגרה מאוזנת יותר. כמובן שחשוב כאן גם לבצע מעקב רפואי, כדי לא להגיע למצב של נטילה מופרזת של תוספי תזונה שעשויים לחולל את התוצאה ההפוכה ולפגוע בבריאות.
איכות במקום הראשון
חשוב מאוד לבחור וויטמינים איכותיים של חברה מוכרת ולעקוב אחר כל הרכיבים שכלולים בויטמין הנבחר כמו גם דרכי נטילת וויטמין מומלצות. שימו לב שיש וויטמינים שלא מומלץ לקחת עם מוצרי חלב או למשל, ההמלצה יכולה להיות לקחת אותם לפני או אחרי האוכל או בזמן האוכל או לפעמים עם וויטמין או מינרל נוסף כדי לסייע בתהליך הספיגה. יש מולטיוויטמינים למשל המכילים כמות גבוהה יותר של ויטמינים ספציפיים ממולטי וויטמינים אחרים. שיו לב שיש קפסולות לבליעה וטבליות למציצה וכן טיפות של ויטמין למשל ויטמין D לתינוק. אפשר להתאים את דרך הנטילה המומלצת או האידיאלית עבורכם וכדאי גם לכוון תזכורת כדי שלא תפספסו לקחת את הויטמין כל יום בשעה קבועה או לפחות בדרך המומלצת ובמינון הנדרש. רצוי לעקוב אחר אפקט הנטילה ולבחון אם חל שיפור במצב ולהיות ערניים לתופעות לוואי, כי כל אחד מגיב אחרת לוויטמינים במינון שונה.