הפעם נפרט כל מה שכדאי לדעת לגבי ניתוחים להפקת זרע. בהליך מסוג זה שואבים זרע מהאשך הגברי. ניתוח שאיבת זרע נחשב לאחד ההליכים הנפוצים ביותר במרפאות פוריות. זה כרוך בדרך כלל בהסרה של חלק מהצינור הקטן שנמצא מאחורי כל אשך.
איך עובד הניתוח כטיפול בספירת זרע נמוכה
תהליכי ניתוחים להפקת זרע משמשים לחילוץ זרע מאשכיו של זכר. הם נעשים למשל במקרים שבהם ספירת הזרע נמוכה מדי או אם למטופל אין זרע שיכול לאפשר קליטת היריון. ההליך יכול להיעשות עם או בלי מתן הרגעה, והוא אורך כ-20 דקות ולעיתים קצת יותר. הטכניקה כוללת ניקוב של שק האשכים וניקוז נוזלים למזרק, אשר מוסר לאחר מכן מהגוף. מיהי אוכלוסיית היעד: בעיקר כאלה שנמצאו כבלתי פוריים באופן רגיל. מספר גורמים נקשרו לאי פוריות, כולל גיל, גנטיקה, אורח חיים וגורמים סביבתיים כגון עישון וצריכת אלכוהול.
למעשה, ניתוח שאיבת זרע יכול להיעשות במספר דרכים ואלה כוללות:
1) הסרה כירורגית של כל הזרע מהאשך ולאחר מכן שאיבת הזרע ממנו;
2) שימוש במחט כדי לחלץ זרע לתוך מזרק;
3) חילוץ באמצעות שוק חשמלֹי מדויק.
4) מיצוי באמצעות שילוב עם גלי אולטרסאונד.
חשוב להבהיר כי הסיבה הנפוצה ביותר של ניתוחים להפקת זרע היא כאשר לגבר יש חסימה בצינורות השפיכה או האשך, מה שמונע ממנו לייצר כמויות נאותות של זרע להתעברות טבעית. סיבות נוספות לניתוח מסוג זה כוללות זיהום או דלקת באשכים, טיפול בסרטן, טראומה או מומים מולדים המונעים ייצור תקין של זרע.
ישנם רואים אשר מעדיפים לקיים ניתוח שאיבת זרע בהרדמה מלאה אך ניתן לעשות זאת גם בהרדמה מקומית, מה שאומר שהמטופל לא יצטרך לעבור הרדמה כללית במהלך כל ההליך.
למידע על הקפאת זרע וחיפוש זרע נדיר >>>