תינוקות רבים סובלים מגזים אשר גורמים להם לאי נוחות רבה ולכאבי בטן מגיל של כמה ימים ועד גיל של ארבעה חודשים פחות או יותר.
מדובר בתופעה ששמה קוליק, כלומר עוויתות בבטנם של התינוקות. רמת הכאבים ותכיפותם משתנה מתינוק לתינוק אך מדובר בתופעה רוחבית ומוכרת אשר קיימת אצל מרבית התינוקות, במשך למעלה משלוש שעות בכל יום, לפחות שלושה ימים בשבוע ולמשך לכל הפחות שלושה שבועות.
התינוקות סובלים מאד מהכאבים הללו ורבים מהם בוכים ללא הרף, מאגרפים ידיים, מפתחים אדמומיות בפנים, מקרבים את הרגליים לבטן ומתפתלים מכאבים ולכן קשה מאד להרגיע אותם. הכאבים תוקפים אותם במשך היום או בלילה לאחר הארוחה, הנושא הוא מאד אינדיבידואלי ומשתנה מילד לילד גם כאשר מדובר באחים התגובה היא שונה.
>>> הכירו טיפול בסבוריאה שעובד בקישור
ביצוע בדיקות לגבי המזון שאוכל התינוק
לעתים קיים קשר בין התזונה של התינוק או הרכב המזון של האם אם היא מניקה, רגישות ללקטוז וחוסר בשלות של מערכת העיכול. ולכן מבצעים שינויים מסוימים כדי לראות אם הדבר גורם להפחתת הכאבים או היעלמותם לחלוטין.
עם הזמן נוצרו כמה וכמה המלצות אשר מקלות הן על התינוק והן על הוריו כמו לדוגמה:
- הכנסת הילד למנשא וביצוע כל הפעולות היום יומיות כאשר הוא במנשא כך הוא נהנה מהקרבה לגוף אחר, הוא מרגיש את הנשימות והתנועתיות מרגיעה אותו.
- החזקת התינוק על הידיים, וכך הוא חש את הגוף ואת הנשימות. הצבתו בכמה תנוחות אשר יוצרות לחץ מתון על הבטן או בתנוחת ערסול וכך מרגיעות את הכאב.
- ישיבה עם התינוק על כדור הפיזיו וביצוע קפיצות עדינות.
- הקפדה על הוצאת כל הגזים לאחר כל ארוחה כך שלא יצטברו בבטן גזים נוספים.
- שחרור הגזים על ידי תנועות נכונות של כיפוף הרגליים לכיוון הבטן. בעת השחרור התינוק מוציא במקרים רבים חלק מהגזים ולכן הפעולות הספורטיביות הללו מקלות עליו מאד, קראו בהרחבה.
- תנועות מציצה מרגיעות את התינוק ולכן מוצץ הוא פתרון טוב או יניקה.
- קיימים גם תוספי מזון אשר מקלים על התינוק ומרגיעים את כאבי הבטן.