הבחירה באבקת החלבון אמורה להתבצע מתוך היכרות עם מגוון האפשרויות כמו גם מתוך התחשבות בצרכים האישיים של האדם והמטרות אשר לשמן הוא צורך את אבקת החלבון.
ישנם כמה וכמה יצרנים וכמה וכמה חברות המייצרות כולן אבקות חלבון ומציעות אותן לציבור הרחב. הבעיה היא שהמוצר הוא לא מוצר אחיד והוא לא עשוי מאותם רכיבים. כלומר שישנן אפשרויות שונות שיש לתהות על קנקנן של כל אחת מהן.
אך לפני הכול ננסה לבדוק מי בעצם עשוי להזדקק לאבקת חלבון ומי הוא זה שצורך את המוצר.
מי זקוק לאבקת חלבון?
בעיקרון אפשר לומר כי אנשים שרוצים לחזק את מסת השריר, צריכים לצרוך אבקת חלבון. כי אבקת חלבון הוא מוצר שפועל על השריר בדיוק כמו חלבון שלמעשה משפיע על הבנייה של הגוף, על הרקמות ועל השרירים. אבקת החלבון היא בסך הכול תחליף לחלבון הרגיל כאשר הוא מגיע בצורה יותר מרוכזת.
אנשים העוסקים בספורט ושים שימוש באבקת חלבון, כך גם אנשים שרוצים לרזות ולא רוצים שהדיאטה תשפיע על מסת השריר ומשם ירד משקלם אלא שהשומנים הם אלו שייפרדו מהגוף, צריכים לצורך אבקת חלבון. כך השריר יתחזק והם ירזו צורה בריאה ובטוחה.
איך בוחרים את אבקת החלבון?
אז הגענו למעשה ללוז העניין. איך בוחרים את אבקת החלבון. כאן צריך להכיר את האפשרויות. באתר EMC2 אבקות חלבון, יש אבקת חלבון המבוססת על מי גבינה ויש את אלו הצמחיים המבוססים על סויה ועוד חומרים מן הצומח. יש גם אבקת חלבון המבוססת על חלבוני הביצים. הבחירה אמורנה להיעשות מתוך הבנה איך יתפרק החומר בגוף בהתאם למטרה של נטילת התוסף. יש כאלה המתפרקים מהר ויש כאלה הפועלים באופן מושהה. יש מקום לשלב בין הסוגים כדי להפיק את מלוא התועלת.