איך להכין בלינצ'ס גבינה הונגרי מושלם בבית

בלינצ'ס גבינה הונגרי – ללקק את האצבעות

בתוך כל בית יהודי, תמיד ישנם רגעים קסומים, עליהם הסבתות והאמהות של כולנו מדברות באהבה. אחד מהרגעים הללו, שבהם כל בני המשפחה מתאספים ביחד, הוא כאשר מגישים את מנת הבלינצ'ס גבינה ההונגרי. כף של מתיקות, כף של חום – כל ביס מביא אותו ריח משגע של בית. נתחיל במסע המדהים של יצירת בלינצ'ס גבינה בגרסה ההונגרית שהופכת את המתכון הזה למושלם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 8 בלינצ'ס

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל את ההכנה, נוודא שיש לנו את כל המרכיבים. הבלינצ'ס האלו לא יצליחו בלי שימוש בחומרי גלם איכותיים, כך שחשוב להקדיש תשומת לב לכל רכיב. אז קחו לכם דף ועט, כי אתם עלולים לרצות לבדוק עוד פעם. הנה מה שאתם צריכים:

  • חצי כוס קמח (סוג 00, הכי איכותי שיש)
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות שמן (או חמאה מומסת) – לא לשכוח להדליק את קו האש!
  • 2 כוסות גבינת ריקוטה (או גבינת חמד עלית עשה את העבודה)
  • 1/4 כוס סוכר (או לפי הטעם, אם אתם חובבי מתוק)
  • 1/2 כפית קינמון – זה מריח לי אוגוסט!
  • 1 כפית תמצית וניל – לגעת באלווית החלומות
  • שחפים של שוקולד מריר (לא חובה – אבל מישהו רוצה להחמיץ הזדמנות לגעת באגדות?)
  • אבקת סוכר לקישוט

מרכיבים חלופיים

יש לכם נטיות טבעוניות? אין בעיה! אתם יכולים לעשות את הבלינצ'ס עם חלב צמחי כמו חלב סויה או תפוחי אדמה לא מבושלים אם אתם רוצים לשמור על נטיות בריאותיות יותר. ובמקום גבינת ריקוטה? גבינת טופו מוכנה עם תיבול יכולה להתאים עד מאוד!

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים, אפשר להתחיל את הנס במטבח. הנה שלב אחר שלב איך להכין את הבלינצ'ס הגבינה ההונגרי:

  1. במיקסר, נפח את הקמח, ביצים, מלח, חלב, מים ושמן עד שנוצרה תערובת חלקה ואוורירית.
  2. אשכנו במשך 15 דקות להניח לתערובת לנוח כדי שהקמח יספוג.
  3. חממו מחבת גדולה על חום בינוני, עם מעט שמן או חמאה.
  4. מסננים כף מלאה מהתערובת למחבת ומטגנים במשך 1-2 דקות מכל צד עד שהבלינצ'ס זהובים.
  5. מעבירים את הבלינצ'ס לצלחת שטוחה ונותנים להם להתקרר לכמה דקות.
  6. בקערה נפרדת, מערבבים גבינת ריקוטה, סוכר, קינמון ותמצית וניל עד שהתמזגו היטב.
  7. מניחים כף מהמלית על כל בלינצ'ס ומקפלים ליצירת ריבוע מושלם.
  8. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלינצ'ס ונותנים להם לנוח שוב.
  9. אם אתם רוצים לשדרג, ממיסים מעט שוקולד ומזלפים מעל הבלינצ'ס.
  10. מפזרים אבקת סוכר ומקשטים לפני ההגשה.

תוספות או שדרוגים אפשריים

עכשיו את הכל אנשי הבית והחברים יוכלו להתענג על הבלינצ'ס המדהים והמשגע! אבל למה להפסיק כאן? אפשר לשדרג את הבלינצ'ס עם מרמלדות פירות, אגסים מקורמלים או אפילו כדור גלידה לצד. הוספת אגוזים קצוצים תיתן לסופלה שלכם טקסטורה אגדי! ואם אתם רוצים באמת לסעור את החיך, השפכו מעל סירופ מייפל – זה הדבר האמיתי!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן?
לא רק שאפשר, זה גם עובד מצוין! קמח תפו”א או קמח תפו”א עם שיבולת שועל יתנו לכם את התוצאה המושלמת.

כמה זמן אפשר לשמור את הבלינצ'ס במקרר?
בחרו את התשובה המועדפת עליכם. בבלינצ'ס מגוללים, 2-3 ימים זה בסדר גמור. אבל אתם יודעים, הם ייעלמו לפני שזה יקרה.

מה לעשות אם הבלינצ'ס יוצאים יבשים?
זה רק מראה שהמסה לא הוכנה מספיק. למיטב ניסיוני, חשוב שהתערובת תהיה דלילה מספיק על מנת לשמור על לחות.

האם אני יכול להחליף את הגבינה לגבינת מסקרה או גבינת פטה?
בהחלט! גבינות יכולות להיות משגעות, כל אחת תביא את אישיותה.

באיזה סוג שמן כדאי להשתמש?
שמן קנולה או שמן קוקוס עמידים לחום ומתאימים להפעלת מחבת בלי בעיות.

מתי כדאי להגיש את הבלינצ'ס?
בוקר, צהריים ובילויים בעשרות שונות! הבלינצ'ס יכולים לשמש כהכל – מתוק או מלוח.

מה עושים עם שאריות גבינה?
החלטתם להוסיף גבינת פטה? ממליצים מיד לדחוף אותה לסלט על בסיס ירקות טריים, עם תוספות כמו אגוזים או חמאה.

האם אתם יכולים להכין את הבלינצ'ס מראש?
בהחלט! מניחים במקפיא, ואז פורסים בנוחות כשבתם עם חברים מרוסטרים.

האם ניתן להכין את הבלינצ'ס על מחבת חשמלית?
בהחלט – ניתן להפוך את החוויה לנוחה יותר!

איך אפשר לדעת מתי הבלינצ'ס טופס את הצבע הנכון?
בתהליך ההכנה, המתכון הקיים המליץ על מזהה סימן של גוון זהוב.

אז לאחר המסע המדהים של הכנת בלינצ'ס הגבינה ההונגריים, הגיע הזמן לחלוק את החוויות עם החברים והמשפחה. לא תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, כי מהייטב לא תדעו מהו המושלם, אם לא תשתפו! כל ביס – טעימה מהכיסא של אמא או סבתא, שמזכירה לנו עד כמה חשוב להמשיך בחום של הבית! 🙂