שוקיים עם תפוחי אדמה בתנור
בכל פעם שאנחנו מכתיבים את המתכון לשוקיים עם תפוחי אדמה בתנור, מתגנבת אלינו תחושת נוסטלגיה. זהו מתכון שהולם את השולחן המשפחתי בסופי השבוע, גן חובה של בילוי, ובשורות של מנות שישמחו כל אחד ואחת. הצבעים של השוקיים המושחמים והזהובים, תפוחי האדמה הטריים והניחוחות שמתפשטים בבית – כולם יחד יוצרים אווירה משגעת ולא מנת לא מסכנת. אחרי שתכינו את המנה הזאת, תגלו שבכל הזדמנות תבקשו מהאורחים שלכם להגיע כי לא תהיה להם ברירה אלא ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון: 15 דקות
רמת קושי: קלה
כמות מנות: 4-6 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 1.5 שעות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל-4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
הפעם בחרנו להביא לכם מתכון פשוט וטעים שלא ידרוש מכם יותר מדי מאמץ. מדובר בשוקיים שהן אמנם זולות, אבל עם תיבול נכון, מתקבלות בתוצאה מדהימה וטעימה. זה מתכון מדהים וממכר, שלא תסרבו לשתף עם חברים ובני משפחה!
- 1 ק"ג שוקיים עוף (מקולפות ונקיות)
- 800 גרם תפוחי אדמה
- 3 שיני שום קצוצות
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף כמון טחון
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- אפשר להוסיף גם עשבי תיבול טריים כבזיליקום או רוזמרין
אם אתם רוצים לשדרג את המתכון הזה, תוכלו לשלב ירקות נוספים כמו גזר או קישואים שיתופסו יחד עם תפוחי האדמה. שימו לב, בכל גרסה של המתכון תוכלו למצוא שהשוקיים מתקבלות בכל פעם קצת אחרת, וזו כל הכיף. כשמדובר על שוקיים, דמיינו את השוקיים המתחממות בתנור ואת התפוחי אדמה סופגים את טעמי השוקיים והעירית. גן עדן בצלחת!
שלבי ההכנה
השלבים הבאים פשוטים מאוד, אז צאו לדרך ותראו איך הטעמים משגעים את החיך!
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את השוקיים בקערה ומוסיפים את שמן הזית, שום קצוץ, פפריקה, כמון, מלח ופלפל. מערבבים היטב כך שכל שוקית תהיה מצופה בתיבול.
- קלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לחצאים או רבעים, לפי גודלכם ואהבתכם.
- מניחים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה ומשטחים אותם בשכבה אחידה.
- מניחים את השוקיים מעל תפוחי האדמה בתבנית.
- אם יש לכם עשבי תיבול, פזרו מעל.
- מכסים בנייר אלומיניום ואופים במשך 60 דקות.
- לאחר מכן, מסירים את הנייר ואופים עוד כ-30 דקות נוספות עד שהשוקיים מקבלות צבע זהוב ומגרה.
- מגישים חם עם סלט ירוק או חלה טרייה בצד.
שדרוגים ותוספות אפשריות
אז כמובן שאפשר לשדרג את המנה המדהימה הזו באינספור דרכים. אם תרצו, תוכלו להוסיף לתוך התבנית כוס חומוס מבושל להפוך את המנה לבריאה יותר, או אפילו להוסיף כמה כפות עגבניות מרוסקות שיתנו טוויסט נוסף!
שדרוג נוסף יהיה חצי כוס של יין לבן, שיתמזג עם הטעמים הקיימים ויספק פן נוסף לכל ביס. ואם אתם אוהבים חריף – הניחו פלפל חריף קצוץ בסמוך לשוקיים לקצת טעם משוגע!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את המנה בו זמנית עם ירקות נוספים?
יש בהחלט אפשרות לשלב ירקות נוספים כמו גזר, קישואים וחצילים. כל ירק יוסיף טעם וינמיך את הפחמימות שבמנה!
האם ניתן להשתמש בשוקיים קפואות?
סביר להניח שכן! רק תוודאו שהן מפועלות היטב לפני שאתם מכניסים לתנור.
מה עושים אם אין לי פפריקה?
אם אתם חסרים פפריקה, אפשר בהחלט להשתמש בתבלינים אחרים כמו פתיתים יחידים או כמון, או להכין כבר כמה עצות תיבול קטנות שיתפסו לכם את הטעמים.
האם ניתן להכין את המתכון בטבעון?
כן! תוכלו לדלל את השוקיים ב-200 גרם של טופו תוך תיבול באותם תבלינים. זה יוצא טעים וראוי!
עד כמה אפשר לשמור את השאריות במקרר?
השאריות יישארו טעימות למשך 2-3 ימים במקרר. במקרה שיש לכם יותר מדי, אפשר גם להקפיא!
מה בדיוק עושים אם שכחתי להמיס את השוקיים לפני שאופים?
אין בעיה – אפשר להניח את השוקיים כשהן קפואות בתבנית ואפייתן כרגיל. פשוט תוסיפו עוד 15-30 דקות על זמן האפייה.
האם אפשר להמיר את תפוחי האדמה באורז?
כמובן, אתם יכולים לבשל אורז בנפרד ולהניח בצד. זה גם יתרום טעמים מרהיבים למנה כולה!
האם זה מתכון מתאים לפסח?
בוודאי, יש לשים לב לתבלינים שאתם מוסיפים. איך אפשר כולנו חוגגים ונהנים גם בפסח!
האם יש דרך לשדרג את התיבול?
אפשר להוסיף מיץ לימון או פשטות ויופי של קמח שום לתיבול לא כולל מליחות.
אחרי כל הידע והטיפים הללו, אתם מוזמנים לשתף את המתכון עם כל חבריכם ובני משפחתכם. מנה זו תיצור גם חוויות נהדרות על השולחן שלכם ותכניס טעמים חדשים לחיים! שתף אותנו, נשמח לשמוע על התוצאות!