מרק שעועית לבנה ללא עגבניות
אם אתם מחפשים מנה מפנקת, משביעה ובריאה, מרק שעועית לבנה הוא בדיוק מה שאתם צריכים! עם טעמים עזים, מרקם נעים וניחוחות משכרים שממלאים את הבית, מדובר במושלם לחורף או לכל הזדמנות בה תרצו לענג את החיך. הרגע שבו מרק החם מתחיל להשחם על הכיריים, הכניסו אותו לקערה ואחרי כל ביס אפשר כמעט לשמוע את השקט בבית. מתכון זה הוא לא סתם מתכון – זהו מתכון אגדי שמשדר מיד חום ואהבה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכן מספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בבישול: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך מתודת ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים. מתכון זה מתבסס בעיקר על שעועית לבנה, אך הוא מתהדר גם ברכיבים אחרים כדי להעניק טאץ' מיוחד לשם השם. אז הנה הרשימה:
- 2 כוסות שעועית לבנה (מומלץ להשרות במים למשך לילה)
- 2 ליטר מים (למזוג לסיר)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
- 2 סלרי קצוצים
- 4 שיני שום קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- עלים טריים מקשיו (לשדרוג טעמים)
עכשיו, כשיש לנו את כל מה שצריך, נוכל להתחיל לחשוב על המנה הזאת – זו אלטרנטיבה נהדרת אם רוצים להימנע מעגבניות, עם תו תקן של "מושלם!"
מרכיבים חלופיים
אם אתם מעדיפים לגרסה טבעונית, תוכלו להמיר את השום המאוד מרוכז בצליל גזר גמדי ולטפח את הביסים על ידי הוספת קוקוס מגורר באחרית דבר – טעם שמאוד נעים בשילוב עם השעועית!
שלבי ההכנה
ועכשיו, כשהמרכיבים כבר נמצאים בקצה האצבעות שלכם, הוא הזמן לעבור לשלב הבא – הכנת המרק!
- תחילה, אנחנו נשתה את השעועית שהשרינו (ועכשיו נהיה ערים עוצמתית למשקה המטריף). אגב, זה גם צעד שימושי כדי לבדוק אם השעועית שלנו במצב טוב או אם היא מתה!
- נחמם שמן זית בסיר על חום בינוני ונוסיף את הבצל הקצוץ. נערבב עד שהבצל מתרכך ומתמוסס לערך 5 דקות.
- לאחר מכן נוסיף את הגזר והסלרי ונטגן מספר דקות נוספות, עד שהירקות רכים. בשלב זה אפשר כבר להתחיל להריח את הניחוחות המדהימים!
- נוסיף את השום הקצוץ ונערבב במשך דקה עד שהשום מתחיל לבעבע.
- נמשיך עם השעועית המסוננת, המים, ומערבבים לאחר מכן את כל התבלינים – כמון, פפריקה, מלח ופלפל.
- נביא את המרק לרתיחה, לאחר מכן ננמיך את הלהבה ונתן למרק להתבשל על חום נמוך במשך 50 דקות.
- המרק חייב להיות סמיך אך גם נעים, אז מצב את טעמים, ואם הוא מרגיש יבש מדי הוסיפו מים עשויים. אפשר גם להוסיף את עלי הקשיו לקישוט.
- הגישו בקערות חמות ואפשר להגשה עם ירקות קצוצים נוספים או לחם פריך. ללקק את האצבעות – לא תרגישו צורך להסביר את זה!
המבריקים בבית אוהבים לשדרג את המרק הזה עם תוספות יותר מגוונות. למה לא לנסות להוסיף חריף או אפונה יתירה מידי פעם?
שאלות ותשובות
כיצד ניתן לשפר את טעם המרק?
פתרון קל הוא להוסיף כמה תבלינים נוספים כמו קימל או נענע. זה בהחלט יתרום למרק רעננות מרעננת.
האם אפשר לשמור את המרק במקרר?
בהחלט! ניתן לשמור את המרק במקרר במשך עד חמישה ימים, ובמקרה שאתם רגילים לצידות общей, הכנת תוספות יצירתיות יעניקו לו מראה חדש.
איך אכין את המרק בצורה מהירה יותר?
עבודה עם שעועית משحاد כה הוא פשוט גאוני – הביאו את השעועית ללחץ עם סיר לחץ!
האם ניתן להקפיא את המרק?
כן, אפשר להקפיא את המרק עד למגוון שישה חודשים. כשלמחרת יום זה הפך מתנמס בפה.
מה תהליך ההכנה עבור גרסה ללא גלוטן?
שימוש בשעועית בלבד ללא טעמים שמגיעים ממקורות חריפים כמו לחם.
מה ניתן להוסיף למרק כדי להגביר את הערך התזונתי?
תוספות של ירקות כמו ברוקולי או ספאנח יוכלו להפוך את המרק לטעים וגם בריא!
האם המרק מתאים לדיאטה?
בוודאי! השעועית מרגישה מאוד משביעה ונמוכה בקלוריות.
כמה קלוריות יש במנה?
מנה אחת מכילה כ-250 קלוריות, תלוי בתוספות שגידלתם.
מה עושים כשיש יותר מדי מרק?
שומרים במקרר בלבד, כאשר שטרות מרק נוסף יוצא דיין מחמם את המרק ברגע!
כמה זמן המרק מוגש?
יודעים שכן ניתן לקחת את הזמן ולהחוות טעמים, כי מי לא רוצה לשלב תקופה בצלחת?
למרות שלפעמים אנו חושבים שהעונג הוא עניין פשוט, מרק שעועית לבנה ללא עגבניות זה לא סתם מתכון. זהו סיפור, תרבות ואפילו חוויות. לסיים את היום עם מנה מדהימה שמזכירה את הבית – עם טעמים שממכרים ולבבות בוערים. אז אל תהססו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, להיות חלק מהחוויות!