מדיטציית לחרדות נהוגה בעיקר במזרח כבר אלפי שנים, מכיוון שאנשים ידעו שהיא מפחיתה מתח, מרגיעה את הנפש ומגבירה את השקט הפנימי. מדיטציה טובה למצבי חרדה שונים שבהם נתקלים כולנו במשך החיים והיא תורמת רבות לאיכות חייו של המטופל.
מדיטציה לחרדות
בשנות השבעים חוקרי רפואה באוניברסיטת הרווארד החלו ללמוד סוג של מדיטציה מהודו בשם המעוברת "מדיטציה לחרדות". הם מצאו כי במהלך תרגול המדיטציה, יש לגוף את מה שהם מכנים תגובת הרפיה, המעניקה לגוף מנוחה עמוקה יותר משינה.
בנוסף, הם גילו שבאמצעות מדיטציה קבועה מביאה מנוחה עמוקה לגוף לאורך זמן, וזו בדיוק המנוחה שמפחיתה מתח ומביאה ליתרונות הרבים של מדיטציה לחרדות.
מתח וחרדה – איך להיפתר מהם?
מתח מהווה למעלה מ- 60% מביקורי הרופאים אצל המטופלים. אז בהתבסס על לימודיהם, חוקרי הרווארד פיתחו אז סוג של מדיטציית מנטרה, כזו שמביאה בקלות את תגובת הרגיעה והחלו ללמד את המדיטציה הזו לרופאים דרך בית הספר לרפואה של הרווארד.
מדיטציית זו מבוססת בחלקה על מדיטציה שפותחה בהרווארד ובחלקה על עשרות שנות תרגול של מדיטציית מנטרה על ידי צוות מומחים מהודו וממדינות המזרח שנתנו את ההבנה שלהם על הדרך בה האדם יכול לצאת ממצבי לחץ, חששות, חרדה ומתחים.
מניעת חרדה על ידי מדיטציה
חרדה היא הדרך של גופנו לומר, "היי, אני חווה יותר מדי לחץ בבת אחת". זה קורה לטובים מאיתנו. אבל, כאשר התחושה הזו של להיות "תמיד בכוננות" הופכת לחוויה קשה שלא נעלמת – הגיע הזמן לחפש עזרה.
קשב ומדיטציה לחרדה, הוא תחום הולך וגדל שיכול לעזור לכם לנווט בדרכים הרבות שבהן חרדה יכולה להפר את חייכם. מדריך זה לא נועד לשמש ככלי אבחון או דרך טיפול – מדריך זה פשוט אוסף מחקרים וכמה פרקטיקות, כאלה שתוכלו לפנות אליהן כאשר אתם מתחילים לתקן את ההרגשות הלא נעימות שלכם.
חרדה רגועה בשלושה שלבים:
פתחו את תשומת ליבכם לרגע הנוכחי:
העניין הוא להפנות את תשומת הלב לחוויה שלנו בצורה רחבה ופתוחה יותר שאינה קשורה בבחירה או הערכה, אלא פשוט להחזיק – להיות נכונים למחשבות, רגשות או תחושות בגוף הנמצאים בנו ולראות אם אנו יכולים לצפות בהם מרגע לרגע.
התמקדו בנשימה:
עזבו את המסך הרחב הזה וכדי להביא למיקוד מרוכז הרבה יותר, על נשימה באזור אחד בגופנו – נשימות מהבטן, החזה או הנחיריים, או בכל מקום שהנשימה שומרת על המיקוד המרוכז הזה שלכם.
הפנו את תשומת לבכם לגופכם:
צאו לאוויר הפתוח כדי להיות מודעים לתחושות בגוף בכללותו, בישיבה עם כל הגוף בספסלי הרחוב, הרגישו כל נשימה, תנו לאוויר בקריר לחדור אל תוך גופכם והרפו אותו ככל שרק תוכלו. זה יסייע לכם להרגשה משוחררת ונטולת חרדות.
קראו גם על: קורס מדיטציה מבית סטרונגר