פשטידה עם גבינת טוב טעם שתכבוש את הלב שלך

פשטידה עם גבינת טוב טעם – מתכון מדהים ומעלף

אז מי לא אוהב פשטידות? אותן מנות מנחמות שמאז ומעולם היו חלק מהמטבח הביתיתי שלנו. כשמדובר בפשטידה, אחת מהמנות שממש מצליחה לגרום לנו להזיל ריר היא הפשטידה עם גבינת טוב טעם. אם זאת פשטידת גבינה קלאסית של סבתא או גרסה מודרנית יותר – יש משהו קסום במנה זו. בואו נכין יחד פשטידה שמלאה בטעמים, textures משגעים ואפילו בריאה במידה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

אז לפני שנצלול לתת טעמים מדהימים לאוויר, בואו נוודא שיש לנו את כל המצרכים הנחוצים. מדובר בבחירה של רכיבים בריאים, כאלה שירימו לנו את הפשטידה לשיאים חדשים! אז הנה מה שנצטרך:

  • 300 גרם גבינת טוב טעם
  • 3 ביצים גדולות
  • 150 גרם קמח חיטה (אופציה ללא גלוטן: קמח תפו”א)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת (אופציה – גבינה צהובה אחרת)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כורכום (נותן צבע ותחושת חמימות)

את המצרכים ניתן לגוון בהתאם להעדפות האישיות שלכם. לדוגמא, אם אתם טבעוניים, אפשר להמיר את הביצים בדיאטה מבוססת צמחית, כמו תמצית צ'יה עם מים.

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים פרוסים בפנינו, אפשר להתחיל בשלב ההכנה. זה כל כך פשוט, שבטוח תקראו את המתכון הזה שוב ושוב!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. שמים את הגבינה בקערה ומועכים אותה עם מזלג עד שהיא מתפרקת.
  3. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
  4. מניחים את הקמח ושוב מערבבים, עד שהתערובת חלקה.
  5. מוסיפים את השמן, הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה, מלח וכורכום.
  6. סוחטים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומיישרים את החלק העליון.
  7. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות, עד שהפשטידה זהובה וגבוהה.
  8. כשהפשטידה מוכנה, מוציאים מהתנור ומניחים לה להתקרר לטמפ' חדר.

כמו שראיתם, הכנה של פשטידה עם גבינת טוב טעם היא משימה קלה. אני מאמין שגם אתם תרגישו את האגדי והמהמם כשאתם מכניסים את זה לתנור!

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם אתם רוצים להרים את הפשטידה לרמות חדשות, יש כאן כמה רעיונות שאפשר לשדרג:

  • להוסיף צנוברים קלויים – זה מוסיף קראנץ' משגע.
  • להשתמש בחשק לתיבולים נוספים כמו פפריקה מתוקה או חריפה.
  • לנסות עם ירקות קיץ, כגון קישוא או גזר מגורר.
  • לצקת רוטב פיקנטי על גבי הפשטידה מיד לפני ההגשה.

גם אם אתם רוצים את הפשטידה קלאסית, הרבה פעמים הרגעים הקטנים הם שיפוטים פנטסטיים לתוצאה הסופית. אל תהססו לנסות!

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות אם אין לי גבינת טוב טעם?
האפשרות היא לשים גבינה אחרת כמו גבינת פטה או אפילו גבינת קוקוס לטבעונים.

איך ניתן לאחסן פשטידה לאחר בישול?
הפשטידה שומרת טעמים מדהימים כשהיא מאוחסנת במקרר, ותמיד אפשר לחמם אותה בתנור לפני ההגשה.

יש אפשרות להכין את הפשטידה מראש?
כמובן! אפשר להכין את הבצק כמה שעות מראש ולשמור אותו במקרר לפני האפייה.

מה לעשות אם אני רוצה שהפשטידה תהיה פחות שומנית?
אפשר להמיר חלק מהשמן בכמות קטנה של יוגורט יווני, וזה נותן קרמית מעניינת.

האם אפשר להכין פשטידה ללא קמח?
בהחלט! אפשר להשתמש בקמח תפו"א, קמח אורז או קמח שקדים כחלופה לקמח חיטה.

האם הפשטידה מתאימה לקייטרינג?
כן! פשטידה זו היא בהחלט פופולרית במסיבות וכנסים.

מה המנה הטובה ביותר להגיש עם הפשטידה?
אנחנו ממליצים על סלט ירוק מרענן או חומוס לצד הפשטידה, זה משגע!

אפשר לקשט את הפשטידה?
כמובן! גלזורה של טחינה על גבי הפשטידה יכולה להקנות לה מראה מרשים.

האם ניתן להכין מספר פשטידות במקביל?
מומלץ! זה לא רק מדהים שתקיפו את האורחים שלכם ביותר מפשטידה אחת, הם יהיו מרוצים!

מה אפשר לעשות עם השאריות?
השאריות מעולות כארוחת צהריים או כריך למחרת, זה נמס בפה!

אם אהבתם את המתכון הזה, אני ממליץ לשתף אותו עם חברים, להפיץ ברשתות החברתיות ולהפוך את העולם למקום שבו הגבינה פורחת פשטידות על הכל! שיהיה בתיאבון!