מתכונים לשבת קלים ב-10 דקות
חוזרים הביתה אחרי יום ארוך, ומגלים שעליכם להכין ארוחת שבת? אל תדאגו! אנחנו כאן עם מגוון מתכונים קלים, מהירים ולא פחות מ-מדהימים, שכל אחד יכול להכין תוך 10 דקות. האוכל יהיה כל כך טעים שאפילו אורחים שיגיעו לא יאמינו איזה עולם שלם של טעמים אתם הצלחתם להביא על השולחן בזמן כה קצר. אז קחו פסק זמן, השקיעו בעצמכם ובמשפחתכם, והצטרפו אלינו למסע קולינרי מהיר ומגוון!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 10 דקות
- רמת קושי: קלה במיוחד
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
בואו נתחיל עם כל מה שנצטרך כדי להרים את הארוחה המושלמת שלנו. ההברקה שלנו לשבת תתבסס על רוטב פסטה מהיר, סלט ירוק משגע ומנה צדדית נימוחה שתשאיר את כולם עם טעם של עוד. הישארו איתנו עד הסוף, כי הליך ההכנה הוא קריטי!
- 250 גרם פסטה כלשהי (ספגטי, פנה, או כל מה שיש בבית)
- 5 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה טרייה
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס (אופציונלי)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 200 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 1/2 ק"ג רוקט או חסה רעננה
- חצי קוביית תפוח אדמה מאודה (לסלט – אופציה בריאה ומרעננת)
- 1/2 מוברג גלרדה (גזר, עגבנייה, מלפפון – לפי מה שאוהבים)
- לזריזה לשדרוגים: אגוזי ערמונים קצוצים, צנוברים קלויים או טחינה להחלטתכם.
שלבי ההכנה
עכשיו, מוכנים להתחיל? אנחנו כאן כדי להבטיח שיהיה לכם מהיר, קל ומהמם. מוטיבציה היא שם המשחק – קדימה!
- מבשלים מים בסיר גדול ומוסיפים מלח.
- ברגע שהמים רותחים, מוסיפים פסטה ומבשלים לפי ההוראות על האריזות.
- בינתיים, מחממים שמן זית במחבת עם שום כתוש ומטגנים עד לשחמה קלה.
- כשהפסטה קרובה להיות מוכנה, מסננים אותה ומעבירים למחבת עם השום.
- מסיימים עם פטרוזיליה קצוצה, צ'ילי וגבינת פרמזן ומערבבים היטב.
- לטעם נוסף, מכינים סלט ירוק של רוקט עם טפיחה של שמן זית ולימון מעודן.
- את תפוח האדמה נחתוך לקוביות קטנות ונוסיף לסלט.
- לקישוט, מוסיפים אגוזי ערמונים קצוצים אם יש לכם.
- מניחים הכל על השולחן ומתחילים להנות! אל תפספסו את הליקר להקפצה.
- והכי חשוב – לא לשכוח את הברכות לפני הארוחה – כי זה הרי הידע האנושי שלנו!
שדרוגים ותוספות אפשריים
במהלך הכנת המתכונים, לפעמים עלינו להוסיף טעמים שמרעננים את המנה וגורמים לכולם לרצות לחזור על המתכון הזה שוב ושוב. לדוגמה, אגוזי ערמונים קצוצים מוסיפים דרך נהדרת לפרט את יקלטו של הסלט, ותוספת של צנוברים קלויים יכולה לגעת בכל בלוטות הטעם שלכם. ובנוסף, אם רוצים לגרסה טבעונית, פשוט החליפו את הגבינה הטחונה בשקדים קלויים. והנה לכם מנה אגדי, שלא רק שהיא מדהימה, היא גם בריאה במיוחד. זה מסוג המנות של ללקק את האצבעות, מבטיחים לך!
שאלות ותשובות
האם אפשר להחליף את הפסטה בפסטה מלא?
נכון מאוד! פסטה מלאה היא בחירה בריאה יותר. התוצאה תהיה משגעת מבלי לפגוע בטעם.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! תוכלו לבשל את הפסטה ולשמור במקרר. חימום קל לפני הארוחה יעשה פלאים.
מה אם אני רוצה להפוך את המנה לחריפה יותר?
ניתן להוסיף עוד צ'ילי גרוס במהלך הטיגון של השום, או לפזר פלפל חריף קצוץ לפני ההגשה.
יש המלצה לסלט חילוף?
כן! סלט כוסברה עם רוטב יוגורט יכול לספק חווית טעמים חדשה ומרעננת.
האם זו מנה מתאימה גם לילדים?
בוודאי! ילדים מתים על פסטה, ואם תוסיפו קצת רוטב עגבניות על מנת להמתיק את זה, זה יהיה מושלם עבורם.
האם ניתן להוסיף ירקות קפואים?
כמובן! אם אתם ממהרים ואין לכם ירקות טריים, קפואים יעשו עבודה טובה.
מה אפשר להוסיף במידה ומכינים את המנה ללא גלוטן?
ישנן פסטות ללא גלוטן בשוק כיום, כמו פסטה מקטניות, ושמן זית ייתן את הטוויסט הנכון!
כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
הפסטה בדרך כלל שומרת טוב ב-2-3 ימים במקרר, אבל אנחנו בטוחים שהכל ייגמר הרבה לפני!
האם אפשר להקפיא את המנה?
הבישול יכול להקפיא את המנה, אבל אנחנו ממליצים על חימום מחדש לאחר הקפאה, כדי לשמור עליה אוורירית ונימוחה.
מה אם יש רגישות לגלוטן?
ישנן פסטות ללא גלוטן בשוק, אז הכנה נשארת לא בעייתית. פשוט יש לבחור באחרת.
עכשיו כשהכנתם את המנה הזאת, תשתפו את המתכון ברשתות החברתיות שלכם. כמה מגניב זה יהיה לראות כתובת שלכם על השולחן של אחרים? שבת שלום וטעימה!