שוק טלה בתנור עם עשבי תיבול להכנה קלה ומרשימה

שוק טלה בתנור עם עשבי תיבול

האם אי פעם חלמתם על מנה שהיא גם מפנקת וגם מלאה בטעמים משגעים? שוק טלה בתנור עם עשבי תיבול הוא בדיוק מה שאתם צריכים! התמונה המורכבת של בשר נימוח, מתובלת בעשבי תיבול טריים והארoma המוקרן מהתנור, ממש מחכים לכם בסיור קולי במטבח שלכם. מדובר במנה שמייצגת את האוכל של סבתא, ואין כמו אמא להכין את זה, אך הפעם אנחנו נוסיף את הטאצ' המיוחד שלנו! תהיה זו מתכון אגדי, שתוכלו לחלוק עם כולם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 4 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

בואו נדבר על רכיבים! החל מהשוק טלה שמהווה את הכוכב של המנה, ועד תיבול המולך שלו בעזרת עשבי תיבול טריים.

  • 1.5 ק"ג שוק טלה (כמובן שזה יהיה מדהים!)
  • 4 שיניים שום, קצוץ דק
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי (פשוט שאין על שמן זית)
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/4 כוס תבלינים טריים כמו רוזמרין, טימין ומדוזה
  • 2 כוסות מים (או יותר, לפעמים זה מדהים לשמור על רטיבות!)
  • 1/4 כוס דחוסה של מיץ לימון טרי

מרכיבים חלופיים

למי שמעוניין בגרסה טבעונית, אפשר להכין את המנה עם פטריות פורצ’יני גדולות במקום בשר. בחרו פטריות טריות וטבלו אותן באותן התבלינים – התוצאה תתעלה על הציפיות שלכם!

שלבי ההכנה

העכשיו הגיע הזמן לאכול את הלב! השוק טלה חייב ליפול על רגליו. בואו נתחיל…

  1. לחמם את התנור על טמפרטורה של 160 מעלות צלזיוס.
  2. לנער את השוק טלה היטב ולפזר עליו את התבלינים (שום, מלח, פלפל, פפריקה).
  3. לשמן את התבנית עם שמן זית המדהים.
  4. להניח את השוק טלה בתבנית.
  5. לסחוט את מיץ הלימון מעל השוק, ולתת לו כמה ליטופים עם הידיים.
  6. למלא את התבנית במים, עד שהשוק טלה מצוי בחצי מים.
  7. לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולאפות במשך 3-4 שעות.
  8. להסיר את הנייר לשעה האחרונה, כדי לקבל קרום זהוב ומעלף על הבשר.
  9. לאחר האפייה להוציא ולהניח להתקרר מעט לפני החיתוך.
  10. להגיש עם תוספת של תפוחי אדמה מסולסלים צלויים או סלט רענן.

תוספות ושדרוגים אפשריים

תהיו יצירתיים! אפשר להוסיף עלי ירק כמו קייל או מיני רוקט לקישוט, או להמיר את תפוחי האדמה בגרגרים כמו קווinoa מבושל או אורז לעוד בריאות.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את המנה יום לפני?
אפשר בהחלט! המרכיבים הטריים יכולים לעבור את כל התהליך ולהיות מוכנים ליום למחרת. רק אל תשכחו לחמם היטב לפני ההגשה.

אילו תבלינים נוספים אפשר להוסיף למנה?
ניתן להוסיף כמון או סומק למנה להעניק לה עוד עומק טעמים. כל עוד מדובר בעשבי תיבול ופרסיסטים טבעיים, אין מגבלה.

בעבודת היד, מה ניתן לשדרג במתכון זה?
ניתן להוסיף ירקות שורש כמו גזר או סלק בתהליך האפייה – הם יספגו את הטעמים ויהפכו לעונג לחיך.

איך לדעת אם השוק טלה מוכן?
יש להשתמש במקצועיות במדחום בתוכן הפנייה. טמפרטורה פנימית של 60 מעלות צלזיוס נחשבת נכונה לרמת עשיה נימוחה.

האם ניתן להמיר את השוק טלה בשוק בשר אחר?
בהחלט! ניתן להשתמש בשוק חזיר או בקר, אך יש להתאים את זמן הבישול לכל חיתוך.

איזה רוטב מתאים ללוות את המנה הזו?
רוטב יוגורט עם שום ועשבי תיבול מתאים מאוד למשיח הגדול הזה, וכל אחת תוכל לתת את הטאצ' שלה.

האם ניתן להכין את המנה מבלי להפעיל תנור?
אם יש לכם סו וויד, תהליך הבישול יכול להיות אפילו יותר מרהיב ונעים על ידי בישול הבשר בטמפרטורות מדויקות ומבוקר.

האם יש לך טיפים לשדרג את המנה?
כן! הוספת אגוזים קלויים כמו פקאנים או אגוזי לוז יכולה להוסיף עוד מרקם ומלאות.

מה ניתן להגיש לצד המנה?
סלט ירקות טרי עם רוטב שמן זית נגלה תהיה אפשרות אידיאלית ליצירת צלחת צבעונית ומרעננת.

האם יש לך טיפים לשמירה על הבשר לאחר הבישול?
אחרי שהתקרר, ניתן לאחסן את הבשר במיכלים אטומים במקרר, ויש להשתמש בו תוך כ-3-4 ימים.

אם אתם אוהבים מתכונים כמו שאנחנו אוהבים, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים וברשתות החברתיות! שיהיה בתיאבון!