עוגת תפוחים מדהימה מקמח כוסמין ושיבולת שועל
אם יש משהו שפשוט אי אפשר להסביר במילים – זה את הרגע המיוחד בו עוגת תפוחים יוצאת מהתנור, מפיצה ריח משגע שממלא את הבית, וכולם מתאגדים בחדר המדרגות, מתנשפים בהתרגשות ומחכים שאפשר יהיה לטעום. זו עוגה שלא רק מתעדכנת אצלכם במתכון המשפחתי, אלא משאירה חותם בלבבות – עוגת תפוחים שכזו מושלמת, כזו שמזכירה את הבית של סבתא, שעוטפת אותנו בחום ובאהבה. והפעם, אנחנו לא רק מכינים עוגה, אנחנו יוצרים חוויה מתוקה, שהיא גם בריאה וגם ממכרת. עם קמח כוסמין ושיבולת שועל, אנחנו לא מתפשרים על הבריאות ובו זמנית חוגגים את המתוק שבחיים. יש לכם סיבה מעולה להוציא את המערוך ואת התבנית, זה הולך להיות אגדי!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל – בינוני
- מספיק ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשכבר התרגשתם יחד עם הריח של העוגה המדהימה שעומדת להיוולד, הגיע הזמן להציג את הרכיבים!.
- 2 תפוחים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 100 גרם קמח כוסמין מלא
- 50 גרם שיבולת שועל רגילה
- 100 גרם דחוס של סוכר חום כהה (למי שאוהב מתוק מדי, אפשר לשים גם קצת יותר)
- 2 ביצים
- 80 מ"ל שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית סודה לשתייה
- רבע כפית מלח
- אבקת סוכר לקישוט (אופציונלי)
לא רק שהעוגה הזו מעלפת למראה, היא גם כוללת רכיבים בריאים שמספקים חיוניות וערכים תזונתיים. קמח כוסמין מכיל יותר חלבונים וסיבים תזונתיים מרוב הקמחים הרגילים, ושיבולת השועל מצטיינת ביכולת שלה לשמר אותנו שבעים לאורך זמן. ואתם יודעים מה? אף אחד לא יידע שהפינוק הזה הוא גם דל פחמימות!
שלבי ההכנה
עכשיו, כשכל המרכיבים לפניכם, הגיע הזמן להתחיל להכין את היצירה המתוקה!
- החממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (רגיל) או 160 מעלות אם אתם משתמשים בטורבו.
- שמים את קוביות התפוחים בקערה ומוסיפים את הקינמון. מערבבים כדי שהטעמים ייספגו בתפוחים.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם הסוכר והמיקסר עד שהתערובת קלה ואוורירית.
- מוסיפים את השמן ומקציפים שוב עד שהכל מתאחד היטב.
- נפנים את תערובת החומרים היבשים – קמח כוסמין, שיבולת שועל, סודה לשתייה ומלח. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את קוביות התפוחים ומערבבים בעדינות כדי שהפירות יתפזרו בתערובת.
- מעבירים לתבנית משומנת, אם יש לכם תבנית עם שקעים – לדלל את הסכנות עם עוגות לא אחידות!
- אופים במשך 40 דקות, או עד שהעוגה זהובה ומעט מתנפחת.
- ממתינים שהעוגה תתקרר לפני שחותכים, ואם רוצים – מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.
מרגישים את הריח? זה הקסם של האפייה, שמשתלט על כל חלל הבית. כמו שבסיפורים, גם כאן קיים את אלמנט ההמתנה – זה הזמן לחשוב על התוספות השונות. האם תוספת אגוזי מלך או צימוקים תשדרגו? בהחלט! יש הרוצים להוסיף גם שוקולד מריר כשהעוגה יוצאת מהתנור, ולהרגיש את השוקולד הנמס כשסוחטים את הצלחת.
שדרוגים ותוספות אפשריות
וזה הסיפור! מדובר בעוגה גמישה שמאפשרת שדרוגים ותוספות ככל העולה על רוחכם. להלן כמה רעיונות:
- תוספת של אגוזי לוז או שקדים קצוצים יוסיף קראנץ' לדוגמה!
- צימוקים או חמוציות יבשות יכניסו מתיקות נוספת.
- חצי כוס קקאו תיצור עוגת תפוחים ושוקולד, מבלי לפגוע במרקם האוורירי של העוגה.
- לגירסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים במחית בננה (כל בננה לפחות 100 גרם).
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום קמח כוסמין? אם אתם מעוניינים להחליף את קמח הכוסמין, אפשר להשתמש בקמח חצי חצי, או קמח נטול גלוטן – ישנם קמחים שידועים כמספקים תוצאה דומה.
איך שומרים את העוגה? העוגה תישמר עד חמישה ימים במקרר בכלי אטום. אם היא הולכת להימנע על ימיכם, כדאי להקפיא חלקים.
אני רוצה עוגה יותר מתוקה, מה לעשות? בהחלט! אפשר להגדיל את כמות הסוכר ל-120 גרם או להוסיף דחוס של סירופ מייפל.
כיצד אפשר לדעת אם העוגה מוכנה? נכנסים עם קיסם באמצע – אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה. אבל אם הוא רטוב, מחכים עוד כמה דקות.
האם אפשר להחליף את התפוחים בפירות אחרים? כן, בהחלט. אגסים או שזיפים קצוצים יכולים להוות אלטרנטיבה מצוינת!
כמה זמן ניתן להקפיא את העוגה? העוגה תישמר בהקפאה למשך חודשיים בערך. אפשר גם לחתוך ולהקפיא חתיכות נפרדות.
האם תוכלו להשתמש בתמצית וניל בעוגה הזו? כמובן! כמה טיפות של תמצית וניל יוסיפו ריח משגע.
באיזה שמן כדאי להשתמש לעוגה? שמן קוקוס משתדרג בעוגה הזו, אך שמן קנולה גם יכול להתאים בצורה מצוינת.
איך אני יודע שהעוגה אפויה כהלכה? קיסם לא רטוב, צבע זהוב ושוליים מתנפחים – זו השיטה שלי!
אם אהבתם את המתכון ואתם רוצים לשתף אותו עם חברים, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות! זה תמיד כיף לחלוק גלים של אושר מתוק עם כולם!