עוגת תפוחים בחושה אינגליש קייק שתכבוש את הלב!

עוגת תפוחים בחושה אינגליש קייק

כשהשמש מתחילה לשקוע וצנרת המנות הפורטוגליות מושכת לאנחות של געגוע, מתחילים לצוץ במוחנו זיכרונות מהמטבח של סבתא. עוגת תפוחים בחושה אינגליש קייק היא אחת הקלאסיקות שהיינו מתים ללקק את האצבעות אחריה. אבל חכו רגע! זה לא סתם מתכון. זה מתכון מדהים, שממש משגע את החושים. יש לו ניחוחות שממלאים את הבית, טעמים ששווה להתמכר אליהם, ועוגה שיש בה את כל מה שאנחנו צריכים כדי להתפנק קצת. תכינו את עצמכם לחוויה מרגשת!

זמן הכנה: 20 דקות, זמן אפייה: 50 דקות, רמת קושי: קל, מנות: 8-10

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 50 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 8-10

הרכיבים הדרושים

בשעה שאתם מתכוונים להכין את עוגת התפוחים שאתם מתים אליה, מתקבצים החומרים הראשוניים סביבכם כאילו הם בשוק מחנה. אז בואו נתחיל בהנאה!

  • 4 תפוחים בינוניים (מאדים או גרנד סמית)
  • 2 ביצים גדולות
  • 150 גרם סוכר (אפשר להחליף בסוכר חום לתוצאה עשירה יותר)
  • 200 גרם קמח
  • 100 מ"ל שמן ריחני (שמן קוקוס או שמן זית)
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה (חובה!)
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)
  • 1 כפית תמצית וניל (עושות את ההבדל)

גרסה טבעונית? אין בעיה! אפשר להחליף את הביצים ב-1/4 כוס רסק תפוחים או בננה. תופתעו לגלות עד כמה התוצאה משגעת!

שלבי ההכנה

כעת נגיע לחלק המרגש באמת – הכנת העוגה המעלפת הזו. שימו לב שהשלבים פשוטים וכל אחד יכול להיכנס למטבח וליצור קסמים. זה הזמן להתמקד!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. קולפים את התפוחים ומגרדים אותם בפומפיה גסה.
  3. בקערה גדולה, טורפים את הביצים עם הסוכר עד שהן מזרחיות.
  4. מוסיפים את השמן ותמצית הווניל ומערבבים שוב.
  5. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הקמח, מלח, סודה לשתייה ואבקת סודה.
  6. סוחטים את התפוחים על מנת להוציא נוזלים מיותרים ומערבבים עם תערובת הביצים.
  7. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים בעדינות עד שהכל מתאחד.
  8. אם אתם בוחרים, מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים שוב.
  9. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך 50 דקות.
  10. על מנת לבדוק שהעוגה מוכנה, דוקרים אותה בעזרת קיסם – אם יוצא יבש, היא מוכנה!

אם אתם מרגישים אמיצים, אפשר להוסיף לתערובת גם שוקולד מריר קצוץ או פירות יער – תוספות מדהימות מארצות רחוקות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

רוצים לעלות שלב? יש לנו פתרונות לשדרוג. ככל שיותר תוספות נמרחות, כך יותר כיף!

  • שכבת שוקולד מריר מגולל מעל – אני מבטיח לכם ששום דבר לא יעצור אתכם.
  • קצפת מתוקה עם קמצוץ קינמון – על תקלה, מה שנקרא.
  • אפרסק קצוץ או אננס רך בתערובת – התוצאה בריאה וחלומית!
  • כף דבש להגברת המתיקות – כי כל עוגה צריכה להיות קצת מתוקה!

שאלות ותשובות

איך אני יכול לשמור על העוגה טריה לאורך זמן?
כל עוגה מתוק היא לא בדיוק סופרמנית. כדאי לשמור אותה בקופסה אטומה, וניתן לשים במקפיא. היא תישאר טרייה במשך מספר שבועות.

מה אם אני רוצה להכין עוגה ללא גלוטן?
זה אפשרי בקלות עם קמח שקדים או קמח תפו”א. תנסו ותודו לי אחר כך!

אם אני רוצה טעמים נוספים, מה כדאי להוסיף?
תוכלו להוסיף פירות יבשים כמו צימוקים או חמוציות שימלאו אותה בטעמים שונים ומעניינים.

מה קורה אם אני שוכח לשים קינמון?
תוצאה תהיה עדיין מדהימה! חכו ותראו, גם ללא קינמון זה יוצא אגדי.

כמה זמן היא מחזיקה בחוץ?
ביום הראשון היא כזאת מרעננת, אבל מומלץ לשמור אותה בקירור לאחר מכן – ואולי גם שווה לחכות לה בוקר למחרת.

האם זה יכול להיות טעים אם נקלה את התפוחים קודם?
בהחלט! זה יכול להביא טעם עשיר יותר, מי אמר שאין התרפקות לוהטת על זה?

מהי גרסה חלבית של העוגה?
אפשר להוסיף שוקולד חלב ושמנת מתוקה, שתביא לידי ביטוי את כל העושר והפינוק.

אני לא אוהב אגוזים, מה אפשר לשים במקום?
שקדים קצוצים יכולים ליצור את אותו אפקט פריך ללא העדפה לאגוזים.

איך ניתן לדעת מתי העוגה מוכנה?
בבדיקת קיסם! אם הקיסם יוצא יבש, סימן שזה מושלם.

האם זה פתרון טוב לפיקניק?
חד משמעית! עוגת תפוחים זו היא הפתרון המושלם להפתיע את האורחים ולאורר געגועים.

אז הגיע הזמן להזמין את החברים, לפזר לחמניות על השולחן ולחגוג את העוגה הענקית שאתם הולכים להכין. אשמח שתשתפו את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות ותפיצו את ההנאה לכל! בתיאבון!