העוגיות המדהימות שכמובן מגיעות עם תו איכות בריאותי!
לא משנה אם אתם חובבי מתוקים או אוהבים דברים בריאים – עוגיות מקמח כוסמין מלא ללא סוכר הן בדיוק מה שאתם צריכים! דמיינו עוגיות רכות, נימוחות, שממלאות את הבית בניחוח מושלם של תבלינים. אלו עוגיות שאתם לא יכולים להפסיק לאכול, והן משגעות, אגדי אפילו! ההכנה שלהן היא חוויה מהנה בפני עצמה, והן מושלמות לארוחת הבוקר, לקפה של אחר הצהריים או סתם לנשנוש מול הטלוויזיה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, מספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 12 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: כ-15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגיות הללו, אנחנו נשתמש בכמה רכיבים פשוטים, אבל עם טוויסט קטן שהופך את זה למושלם:
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא
- 1/2 כוס שמן קוקוס מומס או שמן זית
- 1/2 כוס דחוסה של רסק תפוחים (כמקום לסוכר)
- 1/4 כוס מים פושרים
- 1/4 כוס שומשום או אגוזים קצוצים (לפי העדפתכם)
- 1/2 כפית קינמון (לא להתקמצן)
- 1/2 כפית שטוחה של סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל טהור
זהו, עם כמה מרכיבים פשוטים אפשר להגיע לתוצאה פשוטה אך מדהימה, ממכרת עד מאוד! אם אתם צמחוניים או טבעוניים, ניתן גם להחליף את שמן הקוקוס בשמן צמחי אחר. ואם אתם רגישים לגלוטן, תוכלו פשוט להשתמש בקמח כוסמין ללא גלוטן!
שלבי ההכנה
כעת, ניתן לצלול לתוך התהליך המעניין של הכנת העוגיות. אתם תראו שהכל ממש פשוט, ואני בטוח שאפילו הילדים ייהנו מהכנתן!
- בקלחת, נערבב את הקמח כוסמין עם הסודה לשתייה, הקינמון והמלח.
- נוסיף את רסק התפוחים ואת השמן, ונערבב היטב עד שהתערובת תהיה אחידה.
- נוסיף את המים הפושרים ואת תמצית הווניל, ואנחנו שוב מערבבים עד שהכול יתאחד.
- בשלב הזה, אם אתם רוצים, תוכלו להוסיף שומשום או אגוזים קצוצים לתערובת ולערבב.
- נקדם את התערובת, ועם כף נשתדל להניח פיסות קטנות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- נחמם תנור ל-180 מעלות.
- אופה את העוגיות במשך 10-12 דקות, עד שהן מתחילות להמצוץ ולהתייצב.
- נוציא מהתנור ונשאיר להתקרר על רשת – אם תוכלו להתאפק!
כשהעוגיות מתקררות, תראו איך השוליים מתייצבים אבל המרכז נשאר רך ונימוח. מה יכול להיות יותר טוב מזה?
תוספות והדרכות אפשריות
No cookies are complete without toppings! אפשר לגוון ולהוסיף לתערובת אוכמניות מיובשות, שוקולד מריר קצוץ, קשיו קלוי או אפילו קוקוס. אם אתם רוצים לשדרג את העוגיות, אפשר למרוח עליהן חמאת בוטנים או אגוזים לאחר האפייה. השילובים הם אינסופיים!
שאלות ותשובות
מה היתרונות הבריאותיים של קמח כוסמין?
קמח כוסמין נחשב לבריא יותר מקמח חיטה רגיל. הוא עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. כמו כן, הוא עוזר לאזן את רמות הסוכר בדם ולא מכיל פחמימות פשוטות.
האם אפשר לשמור את העוגיות במקפיא?
בהחלט! העוגיות מתייצבות היטב במקפיא, ויכולות להחזיק שם עד שלושה חודשים. רק אל תשכחו לארוז אותן בשקית או קופסה אטומה.
איך אני יודע מתי העוגיות מוכנות?
תשימו לב לשולי העוגיות – כשהן מתחילות להזהיב, זה סימן טוב שזה הזמן להוציא אותן מהתנור. המרכז יכול להיראות רך, שזה מה שהופך אותן לנימוחות למדי.
איך אני יכול להוסיף עוד טעם לעוגיות?
אפשר לשדרג את העוגיות עם תוספות שונות כמו וניל, קינמון או אפילו קקאו.
האם ניתן להשתמש בשמן אחר במקום שמן קוקוס?
כן, ניתן להשתמש בשמן זית, שמן אגוזים או שמן חמניות.
האם זו גרסה ללא גלוטן?
בגרסה הזו לא מדובר על עוגיות ללא גלוטן, אבל אתם יכולים להשתמש בקמח כוסמין ללא גלוטן.
מה לעשות אם התערובת יוצאת דלילה מדי?
אם התערובת מימי, הוסיפו עוד קצת קמח כדי לקבל את המרקם הרצוי.
איך ניתן להפוך את המתכון לטבעוני?
העוגיות כבר כמעט טבעוניות! פשוט דלגו על החלפת השמן, והתוספות צריכות להיות מבוססות על אגוזים או פירות יבשים.
מה הכי מומלץ לאכול עם העוגיות?
עוגיות האלה מתאימות עם תה חם, קפה, ושתייה קלילה – מושלם ליום חורפי.
האם יש אלטרנטיבות ללא סוכר?
בהחלט, ניתן להשתמש בתחליפי סוכר כמו אגבה או סוכר קנה, אבל אני ממליץ על רסק תפוחים.
אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! נסו להכין את העוגיות האלו בבית, ותראו איך כולם מתמכרים למתיקות הבריאה שיצרתם!