"`html
מתכון לעוגיות מדהימות ללא גלוטן וללא סוכר
האם יש לכם חשק למשהו מתוק, נעים ונימוח? משהו שלא רק יפנק אתכם אלא גם יתן לכם את התחושה שאתם אוכלים בריא? אנחנו הולכים להכין יחד עוגיות מדהימות ללא גלוטן וללא סוכר, שיכניסו ממתק לעיצוב הבריאותי שלכם. הילד שבתוכנו לא יכול להתנגד לעוגיות שממלאות את הבית בריח משגע, ואם אפשר גם שיהיו בריאות – זו ממש גאלה! העוגיות האלו לא רק מעולות – הן אגו דיות למופת, פשוט להדהים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: כמחצית השעה
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: כ-20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
אז הגיע הזמן לדבר על המרכיבים! המתכון שלנו פשוט ולא דורש יותר מדי. כל רכיב כאן מביא טעם, בריאות ועונג. כך תתחילו:
- 200 גרם שקדים טחונים
- 2 בננות בשלות
- 100 גרם חמאת אגוזים (בוטנים, שקדים או כל אגוז אחר)
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם רסק תפוחים
- 1 כוס שוקולד מריר קצוץ (ללא סוכר, אם רוצים)
ראוי לציין שהבאננות מעניקות לעוגיות מתיקות טבעית, כך שאין צורך להוסיף סוכר. יתרון נוסף הוא שניתן לשלב כאן כל אגוז שתרצו או גם פירות יבשים לתוספת מרקם.
שלבי ההכנה
וכשיש לנו את כל המרכיבים, נגיע לחלק הכיפי – ההכנה! מהנסיון שלי, זה הזמן הכי מהנה, אז בואו נתחיל:
- חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מועכים את הבננות בקערה עד שהן חלקות.
- מוסיפים את חמאת האגוזים וערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את השקדים הטחונים, קינמון ומלח ומערבבים שוב.
- בוחרים להוסיף רסק תפוחים אם רוצים עוגיות אווריריות יותר ומערבבים.
- לסיום, מוסיפים את השוקולד המריר הקצוץ ומערבבים שוב.
- מעבירים שתי כפות מהתערובת לכל עוגייה על תבנית עם נייר אפייה.
- אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהעוגיות חומות וריחן ממלא את הבית.
- מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר.
אפשרויות נוספות
אז אתם כבר ממש במגמת הכנה. האם חשבתם על תוספות או שדרוגים? בוודאי! אפשר להוסיף צימוקים, אגסים קצוצים, או אפילו חצי כף של אבקת קקאו כדי לשדרג את העוגיות משגעות.
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור על העוגיות במקפיא? בהחלט! כדי לשמור אותן על טעם רענן, ניתן להקפיא את העוגיות. כאשר תרצו, פשוט הוציאו את העוגיות מהמקפיא והשאירו בחוץ כמה דקות כדי להפשיר.
מה לעשות אם אני לא אוהב את טעם הבננות? אין בעיה! אפשר להחליף את הבננות במחית תפוחים או חמאת אגוזים, מבלי לפגוע במרקם.
האם ניתן לשדרג את העוגיות בלי גלוטן? לגמרי! ניתן להשתמש בקמחים חלופיים כמו קמח שקדים, אך יש לכלול את השינויים בנוסחאות המתכון.
איך משיגים עוגיות שיותר פריכות? אם תרצו עוגיות פריכות יותר, פשוט אתם יכולים להפחית את כמות השוקולד.
האם אפשר להכין את העוגיות עם ילדים? בהחלט! זהו מתכון נהדר לערב משפחתי. הילדים יכולים לעזור במעיכה ובערבוב.
מה אם אני רוצה טעם שוקולדי יותר? הוסיפו שתי כפות של אבקת קקאו לתערובת, זה יחמיא לעוגיות!
כמה זמן נשמרות העוגיות? העוגיות ישמרו במיכל אטום למספר ימים, אבל אנחנו יודעים שהן יתפוס את כל תשומת הלב ויתחסלו מהר.
האם ניתן להכין את העוגיות עם אגוזי לוז? בטח! אגוזי לוז יכולים להוסיף טעם מיוחד ומורכב לעוגיות.
האם רצוי לשמור את העוגיות במקרר? לא חובה – אך שימור במקרר יכול לשמור על טריותן. זה תלוי בטעמכם!
מה עושים אם הט тестур הזוגיות מתאבן? אם זה קורה, פשוט הוסיפו מעט רסק תפוחים לתערובת הבצק!
אם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! העוגיות האלו הן אגדה אמיתית, ואנחנו בטוחים שכולם יאהבו! במקביל, תמשיכו לחקור מתכונים נוספים ולהתנסות במתוקים הבריאים שלכם. בכל מה שקשור למוזיקה של העונג – אתם בהחלט במקום הנכון!
"`