עוגיות טחינה פרווה קלות ומפנקות בשלושה צעדים

עוגיות טחינה פרווה מדהימות וממכרות

בתחום המתוקים, עוגיות טחינה פרווה הן בין המנות המיוחדות שמחזיקות את ההבטחה להיות קלילות, נימוחות, ובעיקר – אגדיות. אם פעם חיפשנו עוגיות שיתמזגו עם הקפה, כיום אנחנו מבינים שכל אלו יהיו מנגד, מתאפרות במכונת האפייה ומפתיעות אותנו עם טעמים שלא הכרנו. כשנכין אותן, נגלה עד כמה הן משגעות וכל ביס מהן יחזיר אותנו לנוסטלגיה של סבתא במטבח.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: כ-20 עוגיות

הרכיבים הדרושים

כשהתפיסה שלנו לגבי מתוקים משתנה, כך גם הבחירות שלנו ברכיבים. עוגיות הטחינה הפשוטות המעלפות הללו מצריכות רק כמה מרכיבים בסיסיים, אך כל אחד מהם מספק טעם וערך מוסף. כעת נציג בפניכם את הרשימה המלאה של המרכיבים שדרושים לכם:

  • 200 גרם טחינה גולמית
  • 150 גרם סוכר קוקוס (לגרסה מזינה יותר ניתן להשתמש בסוכר חום)
  • 200 גרם קמח שקדים או קמח חומוס לגרסה ללא גלוטן
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון (למגע נעים)
  • 1/2 כוס מים פושרים

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש ברשותנו את כל המרכיבים המפנקים הללו, נצא לדרך ונכין את הנפלאות האלה. זהו תהליך פשוט, שלא ידרוש מכם יותר מדי זמן ומאמץ.

  1. בקומקום או בכלי מדידה, לערבב את הטחינה עם הסוכר קוקוס עד שהתערובות מתאחדות.
  2. להוסיף את המים הפושרים ולהמשיך לערבב עד שהתערובת הופכת להיות חלקה.
  3. לערבב בנפרד את כל המרכיבים היבשים – קמח שקדים, סודה לשתייה, מלח וקינמון.
  4. לשלב את התערובת היבשה עם התערובת הרטובה ולגרד את הקצוות בעזרת מרית.
  5. לסדר את המיקס של העוגיות לכדורים קטנים ולשים אותם בתבנית אפייה על דף אפייה.
  6. לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  7. לאפות את העוגיות במשך כ-15 דקות עד שהן מזהיבות.
  8. לאפשר לעוגיות להתקרר על רשת לפני שנוגעים בהן (אם הצלחתם לא לאכול את כולן עד אז).

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהעוגיות הללו מתפוררות בפה, אפשר להתחיל לדמיין שלל תוספות שיכולות להקפיץ את הטעם. מתוק לנו מדי? ניתן לשדרג עם אגוזים קלויים, שוקולד מריר, או ציפוי קוקוס. רוצים לעודד את הבריאות? ישנם קקאו ומרכיבים של סופרפוד שישתלבו נפלא, כמו צ'יה או גרעיני פשתן.

או שאולי פשוט תשאירו אותן כמו שהן, כי לפעמים הפשטות היא אולי הדבר הכי טעים שיש.

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בטחינה מלאה?

כן, בהחלט! טחינה מלאה תעניק לעוגיות טעם עמוק יותר ומרקם ייחודי. אפשר גם לשלב בין טחינה גסה לדקה להשגת טעם וטקסטורה מגוונים.

כמה זמן ניתן לשמור את העוגיות?

בהנחה שהן ישרדו, תוכלו לשמור את העוגיות במיכל סגור למשך שבוע לפחות. אבל אני ממליץ לא לחכות יותר מדי, כי הן ממכרות!

האם אפשר להכין גרסה ללא סוכר?

בהחלט! ניתן להשתמש בממתיקים טבעיים כמו סוכר מייפל או דחוס גרגירי סוכר יעים.

האם המתכון מתאים לטבעונים?

בוודאי. כל המרכיבים כאן מתאימים לטבעונים כך שאתם יכולים לשמוח שכולם ייהנו מהם!

מה לעשות אם העוגיות מתפוררות?

אם זה קורה, אתם יכולים להוסיף עוד מעט מים או טחינה בעת הערבוב כדי שהן יתאחדו טוב יותר.

האם ניתן להקפיא עוגיות טחינה?

כן, אמנם אני ממליץ על אוכל טרי, אבל למקרים חירומיים – אתם בהחלט יכולים להקפיא אותן ולהפשיר כשתצטרכו.

האם אני יכול להחליף את הקמח?

בהחלט! אפשר לגוון לקמח חומוס, קמח אורז או כל קמח אחר העדוף עליכם, רק שימו לב לעקביות המסה.

האם זה מתכון קל להכנה לילדים?

לגמרי! ילדים ייהנו לערבב את הדברים ולעצב את הכדורים. אפילו יוכלו לעבוד עם תוספות שידליקו את הדמיון שלהם בהכנה.

האם אפשר להשתמש בסוכר לבן?

אם אתם לא רוצים את הגרסה הבריאה, בהחלט אפשר! זה יהפוך את העוגיות ליותר מתוקות מפעם.

האם אאפשר לגוון עם תבלינים?

בהחלט! תבלינים כמו וניל או אניס יכולים להוסיף טעמים נהדרים, אז אל תהססו לנסות.

ברגע שתחוו את העוגיות האלו, תבינו עד כמה הן מושלמות! אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברחבי הרשת כדי שכולם יהנו מהן!