עוגיות אוזני פיל ללא בצק עלים שכבשו את המטבח

עוגיות אוזני פיל ללא בצק עלים – טעמים שאין להם תחליף!

אם יש מתכון שאתם חייבים לאמץ בחום לארוחות המתוקות שלכם, זה המתכון המדהים שלנו לעוגיות אוזני פיל. מדובר במאפה שתמיד זוכה להצלחה רבה, והגרסה שלנו כוללת חומרים פשוטים וזמן הכנה קצר – בלי להתעסק בבצק עלים! זה כמעט אגדי איך מתכון כל כך פשוט יכול להיות כל כך טעים. בעבודות דקות זה מצליח לגרום להגזמה בשולחן הקינוחים, ומי לא אוהב עוגיות נמסות בפה?

זמן הכנה

  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 20 עוגיות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את העוגיות המעלפות הללו, אתם זקוקים למעט מאוד מרכיבים. החדשות הטובות הן שהם כמעט תמיד זמינים אצל כל אחד ואחת מאיתנו. אז קיבצנו כאן את הרשימה בשבילכם, בואו נתחיל:

  • 250 גרם קמח שאין בו גלוטן או קמח חיטה (לגרסה טבעונית).
  • 100 גרם חמאה מומסת (או תחליף שמן קוקוס בגרסה טבעונית).
  • 100 גרם סוכר (אפשר להשתמש בדחיסים כמו סוכר קנים).
  • 1 ביצה.
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • 1/2 כפית קינמון (לניחוח לא מהעולם הזה).
  • 1/4 כפית מלח.
  • אבקת סוכר לפיזור על העוגיות, שעל זה לא מתפשרים.

אני תמיד ממליץ על קינמון, מעבר לניחוח המיוחד שהוא נותן, הוא גם משדרג את הטעם של הקינוח לאלפי מונים. אבל אם אתם פחות אוהבים את הטעם, אפשר גם לוותר עליו, אבל אז אני מקווה שתחליפו אותו במשהו מעניין אחר!

שלבי ההכנה

כעת, כשהמרכיבים בידיכם, הגיע הזמן לעבור לתהליך ההכנה הנפלא שיגרום לכם ללקק את האצבעות! יש לזה הרבה שלבים, אבל תאמינו לי, זה שווה את זה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. שמים בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח.
  3. מוסיפים את החמאה המומסת והביצה ומערבבים היטב עד שהעיסה מתאחדת.
  4. עוברים לעבודה עם הידיים ומעבדים את הבצק עד שהוא חלק ואחיד.
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 15 דקות.
  6. מפזרים קמח על משטח עבודה ומעבדים את הבצק לעלה דק בעובי של כחצי סנטימטר.
  7. מניחים על הבצק סוכר ומעט קינמון ומקפלים אותו לחצי.
  8. מסובבים את הבצק לגליל ומחלקים אותו ל-20 חתיכות שוות.
  9. מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  10. אפיה בתנור למשך 15-20 דקות עד שהעוגיות מתחילות להשחים.
  11. מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר.
  12. בסיום, מפזרים אבקת סוכר מעל כדי להקנות מגע של חגיגיות!

השלבים פשוטים יחסית, אך התוצאה היא ממש מושלמת! כשיפתחו את התנור ייכנס ריח משגע שימלא את הבית בקסם.

שדרוגים ותוספות אפשריות

עכשיו, אחרי שהכנתם את עוגיות אוזני פיל שלכם, יתכן ותרצו לשדרג אותן. אני ממליץ לנסות כמה שדרוגים שיכולים לקחת את העוגיות למקומות מרגשים:

  • אפשר להוסיף גרגרי שוקולד חצי מריר לתוך הבצק.
  • אם אתם אוהבים אגוזים, פזרו אגוזי פקאן קצוצים בין השכבות.
  • כמובן, ניתן לשדרג את הסוכר לרוטב מייפל או דחיסים פרש בכדי להעניק טעמים חדשים.
  • וכמובן, חווית הקפה – הקפצנו את העוגיות עם קפה חזק בצד. אנחנו מדברים על שילוב משוגע!

האפשרויות כאן אינסופיות – שינויים קטנים יכולים להביא לתוצאה מדהימה!

שאלות ותשובות

איפה אפשר לאחסן את העוגיות?

העוגיות מומלץ לאחסן בקופסה סגורה בטמפ' החדר. הן ישמרו על הטריות שלהן למשך 4-5 ימים. אם יש לכם שאריות, אפשר גם להקפיא אותן ואחר כך להפשיר.

האם אפשר להכין את הבצק מראש?

בהחלט! ניתן להכין את הבצק יום או יומיים מראש, לעטוף אותו בניילון נצמד ולהשאיר במקרר. זה עוזר לשפר את הטעמים!

האם אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?

בוודאי, השתמשו בקמח תפו”א או קמח משולב. העוגיות יצאו מדהימות גם כך, וטעימות בדיוק כמו המקור!

באילו תוספות אפשר להשתמש?

אנו ממליצים על תוספות כמו קקאו, אגוזים, שוקולד מריר או חסכנים שמעולים בתוספות כמו פירות מיובשים.

האם כדאי להשתמש בחמאה או בשמן?

זה תלוי בהעדפה האישית שלכם. חמאה נותנת טעם עשיר, שמן קוקוס מרגיש יותר בריא ויש לו טעם ייחודי!

איך ניתן לשדרג את המראה של העוגיות?

ניתן לגלגל את העוגיות באבקת סוכר לאחר שהן התקררו. זה מוסיף להן קסם עז!

האם אפשר להכין את העוגיות על בסיס טעמים אחרים?

כמובן! אתם יכולים לשדרג לטעמים כגון וניל, תמצית תפוז, או אפילו משקה חריף כמו רום.

מה הזמן המושלם לאפות את העוגיות?

כשהן מתחילות להשחים בשוליים, זהו הזמן המושלם להוציא! אל תשאירו אותן יותר מדי כי הן יבש.

איך ניתן להגיש אותן?

העוגיות מתאימות לכל אירוע. אתם יכולים להגיש עם כוס תה חם או קפה ולהתפנק.

האם יש מגבלות בגובה העוגיות?

כדאי לשים לב, אף על פי שהן נעשות גבוהות לבצק, הן לא מתייבשות ולכן ייצאו נמיוח.

אם אהבתם את המתכון שלנו, שתפו אותו עם חברים ובני משפחה! זה המתכון המושלם לימים קרים או כל זמן – הקסם נמצא בידיים שלכם!