"`html
ניקי מאתגרת: נקניקיות מטוגנות עם טוויסט מפתיע!
כולנו מכירים את המנגלים בחודשי הקיץ, את זה שהניקי כיכבה במרכז השולחן, אבל תודו שהגיע הזמן להכיר אותה בשיא המהות שלה – נקניקיות מטוגנות עם טוויסט מפתיע! מדובר במנה מדהימה, שמספקת שילוב שגורם לנו לחשוב שזה פשוט מתכון של סבתא, אבל בעצם הוא כל כך חדשני וכמה שהוא משגע! נדמה כי כל נגיסה פשוט נמסה לנו בפה, והאמת היא שגם הילדים וגם המבוגרים לא יפסיקו ללקק את האצבעות.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
כעת, לפני שאתם מתחילים, מעט על המנה שמחכה לכם – זה לא סתם מתכון נקניקיות. מדובר בנקניקיות מטוגנות ששואבות השראה מהשוקולדים הבלגיים בדגם של פנקייקים, ממלאות את הבית בריח מטריף! בואו נצלול אל תוך המנה המעלפת הזו!
המרכיבים הדרושים
- 8 נקניקיות (קלאסיות או דלות שומן)
- 2 כוסות קמח חיטה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה (או תחליף ביצה לטבעונים)
- 1/2 כוס מים מוגזים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה חריפה (אם תרצו טוויסט חריף)
- שמן לטיגון
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הנקניקיות בנקניקיות צמחיות ואת הביצה בשתי כפות פשתן טחון מעורבבות עם מים. השילוב הזה ייתן לכם גירסה בריאה ודל פחמימות שאינה פחות מכלום!
שלבי ההכנה
ועכשיו לשלב המעניין – ההכנה! במקרה הזה, יש לנו ממש משהו אגדי על הצלחת.
- מחממים שמן בסיר עמוק על חום בינוני.
- מערבבים בקערה את הקמח, פירורי הלחם, מלח ופפריקה.
- מפרידים את הביצה ומערבבים אותה עם המים המוגזים.
- עוטפים כל נקניקיה בתערובת הקמח עד שתתכסנה באופן אחיד.
- טובלים את הנקניקיות בתערובת הביצה.
- מחממים את הנקניקיות בשמן החם עד שהן מזהיבות.
- מניחים את הנקניקיות המוכנות על מגבת סופגת כדי לספוג עודף שמן.
- מניחים את המנה על צלחת גדולה, מסדרים כפי שרוצים.
תוספות ושדרוגים
כיאה למנה משגעת זו, אפשר לשדרג אותה עם אזני שלλιά, רוטב ברביקיו או רוטב חריף במקביל. ואם אתם באמת באווירה של חגיגה, שלבו את כל העניין עם סלט ירוק מרענן שיקליל את המנה ויתן תמונה צבעונית ויפה на הצלחת.
שאלות ותשובות
מה הסוד לכך שהנקניקיות לא מתייבשות בזמן הטיגון?
חשוב להשגיח במהלך הטיגון על הטמפרטורה. אם השמן חם מדי, הנקניקיות יתייבשו, ולכן שמרו על חום בינוני.
האם אפשר לצפות את הנקניקיות בקמח של תפו”א?
בוודאי! זה ייתן לנקניקיות טקסטורה מיוחדת ומעולה. זה יעבוד טוב במיוחד עם נקניקיות צמחיות שמזכירות את הטמפרטורה.
אפשר לאפות את הנקניקיות במקום לטגן?
כן! פשוט הניחו את הנקניקיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מרחו עליהם מעט שמן ואפו בחום של 200 מעלות עד שהן מזהיבות.
איזה מלח עדיף לשימוש במתכון?
מלח הים בדרך כלל יהיה טוב, אך המלח הכחול יכול להוסיף טעם מיוחד. החוכמה כאן היא לשמור על יחסים נכונים בין הטעמים.
מה ניתן להוסיף לתערובת הקמח כדי שיהיה יותר קריספי?
שימוש בקורנפלור יחד עם הקמח יכול לעשות הבדל עצום ולתת לפריזורה רכות ישירה ואוורירית.
האם ניתן להכין את הנקניקיות בשיטת סו וויד?
בהחלט! אם תבשלו את הנקניקיות קודם במים כ-20 דקות, ולאחר מכן תטגנו, תקבלו נוסחה מדהימה לנקניקיות מתפוצצות בטעמים.
באיזו שמן מומלץ לטגן את הנקניקיות?
שמן קנולה או שמן חמניות הם הבחירות המושלמות. הם נספגים טוב ולא משאירים טעמים זרים.
מה קורה אם אני שוכחת להשאיר את הנקניקיות להתקרר לפני הטיגון?
זה עלול לגרום לכך שהן יתייבשו בצורה לא רצויה. אין דבר יותר מאכזב מנקניקיות יובש…
איך אני יודע שהנקניקיות מוכנות?
כל נקניקיה צריכה להיות מוזהבת, גורמת להן למראה לאכול. חייבים לראות על כניסת הזהב לפני שנוציא אותן.
באילו תבלינים ניתן להשתמש כדי לתת להן יותר טעם?
האופציות לא נגמרות; פפריקה, כמון, או אפילו טימין יכולים להעצים את הטעם!
אם עמדתם באתגרים הללו, בכוונה הגעתם למתכון המושלם להנאה, שהוא גם משגע וגם משמח. אתם לא תצטערו על כך ששתפתם אותו עם החברים!
"`