מתכונים לתינוק בן 7 חודשים
כשהתינוק הקטן שלנו מוכן להתחיל לטעום את העולם דרך אוכל, זה הזמן להרגיש את ההתרגשות ואת הדאגות בו זמנית. זה בדיוק השלב בו אנחנו, ההורים, רוצים לתת לתינוק שלנו את המיטב. אנחנו רוצים להפתיע אותו עם טעמים מענגי חיך, ולעקוב אחרי כל ביס של מזון עשיר בחומרים מזינים. ולא פחות חשוב – זה הזמן להיות יצירתיים במטבח!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קל. כמות מנות: 4-5 מנות.
- זמן הכנה של 30 דקות – כי אנחנו יודעים שתינוקות לא סבלנים.
- רמת קושי קלה – מתאים גם להורים מתחילים במטבח.
- מניח שמתקבל 4-5 מנות, תלוי בכמה התינוק שלכם אוהב.
הרכיבים הדרושים
כעת, לאחר שהתלהבנו מהאפשרויות, ניגש לרכיבים שיעשו את המתכון שלנו למדהים ומעלף:
- 1 תפוח גדול, קלוף ומגורר
- 1 גזר בינוני, קלוף ומגורר
- 100 גרם קישוא, מקולף ומגולל
- 1/2 כוס קוואקר
- 1/2 כוס מים או חלב אם
- 1 כפית קינמון (אופציונלי)
- 1 כף שמן זית (לבריאות ולחידוד הטעמים)
כמובן שאתם יכולים לבחור גם במרכיבים חלופיים, אם תרצו ליצור גרסה טבעונית או חסרת גלוטן. תוכלו להמיר את הקוואקר באורז מבושל או במעין קמח תפו”א. מי היה מאמין שנוכל להיות כל כך יצירתיים כשמדובר בתינוקות! דמיינו אפילו את מבט התלהבות בעיני התינוק כשהוא טועם את המנות האלה!
שלבי ההכנה
עכשיו, אל תדאגו! איך מכינים? פשוט מאוד!
- מניחים את כל הירקות לתוך סיר עם מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על חום נמוך במשך 10-15 דקות עד שהירקות רכים.
- מסננים את הירקות ומשאירים קמצוץ מהנוזלים כדי למנוע יובש.
- מוסיפים את הקוואקר והמים או חלב אם, ומערבבים היטב.
- מבשלים על חום נמוך 5-7 דקות נוספות.
- מוסיפים את הקינמון ואת שמן הזית, מערבבים היטב ומרפים ל3-5 דקות.
- מסננים שוב במידת הצורך – התוצאה ניתנת להגשה עם העדפה למרקם שאוהבים.
אל תשכחו לבדוק את הטמפרטורה לפני ההגשה, כי לא כדאי לתינוק להכוות! כשזה מוכן, אתם תכולו לחתוך אותו לקוביות קטנות ולחוות את הגאות של הקטנטנים שלנו עם טעמים חדשים ומרגשים.
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
כדי להפוך את המנה לכמה שיותר מושלמת ומשגעת, אפשר לשדרג את המתכון באופנים שונים:
- לנסות להוסיף פירות נוספים כמו בננה או אגס.
- לשדרגו עם טחינה גולמית, שהיא גם מספקת שומנים בריאים.
- אולי עוד חלב או מים כדי להשיג מרקם נוזלי יותר.
- למייקרים חמודים: תוספת של קינמון מעוררת טעמים מתוקים ומפתיעה!
- שקדים טחונים – אומנם אני לא ממליץ לפני גיל שנה, אבל לשלבים מתקדמים זו יכולה להיות טוויסט מגניב.
כעת לאחר שלמדנו כיצד להכין ולהתאים את המתכון בדיוק לטעמם של הקטנטנים ולתפריט הבריאותי שלהם, יאללה, נמשיך עם שאלות ותשובות.
שאלות ותשובות
כיצד אני יודע אם התינוק שלי מוכן למזון מוצק?
הרפואה ממליצה להתחיל את שלב ההזנה המוצקת בגיל 6 חודשים, כאשר התינוק יכול לשבת בגובה של שולחן ולבצע תנועות לועסות.
אפשר להכין את המתכון מראש ולשמור אותו במקפיא?
בוודאי! אפשר לאחסן את המרקם המושלם בכלים קטנים במקפיא, ואפילו לכתוב תאריך על הצלחת.
מה לעשות אם התינוק לא אוהב את הטעם?
היו יצירתיים! תוכלו להוסיף לו כמה טעמים נוספים או להנמיך את העוצמה למרקם שהוא אוהב יותר.
האם אפשר לשלב במתכון ירקות נוספים?
כמובן! אפשר להוסיף בטטה, דלעת או תרד. כל ירק שמקובל עליכם יתאים.
האם המתכון מתאים לתינוקות עם אלרגיות?
בהחלט, אם תעבדו בהתאם להנחיות הרפואיות ותהיו ערים לזיהוי אלרגיות, תוכלו ליצור וריאציות שונות למנה.
מהו המרקם המומלץ להזנה ראשונית?
המרקם צריך להיות נוזלי או חלק, עד שהתינוק יתחיל להתרגל לטקסטורות מסוימות.
מה עושים אם התינוק לא מסיים את המנה?
אל תדאגו, תינוקות לא תמיד מסיימים. תתנו להם לקבוע את הקצב והכמות שהם אוהבים.
כיצד מוודאים שהתוצרת בטוחה?
יש להקפיד על היגיינה במטבח, בישול נכון ושמירה על כללי הבישול, כל תהליך נכון מפחית את הסיכון.
אין לי קוואקר, מה אפשר לשים במקום?
אפשר להמיר בקמח תפו”א, אורז או כל מוצר פחמימתי אחר המתאיםילדים.
האם יש גבולות על מזון לתינוקות?
כמובן. הימנעו ממזון כמו דבש, אגוזים גדולים, מלח וסוכר עד גיל שנה.
עכשיו כשהכנתם מנה מדהימה, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ את האהבה. נסו את המתכון, תיהנו ממנו עם התינוק שלכם ותנו לו לפתח אהבה לאוכל בריא ועשיר! מי יודע, אולי גם הוא כה תינוק יצליח להדביק אתכם בטעמים חדשים!