מתכון חגיגי לטו בשבט: חג לאילנות בקלות!

טו בשבט הגיע חג לאילנות

יום טו בשבט הוא אחד החגים היפים ביותר אצלנו בישראל. זהו חג של שפע, חג של טבע, חג בו העצים והצמחים מקבלים את המגיע להם. אם אתם חושבים שיום זה עוסק רק בטיולים ואכילת פירות יבשים, תחשבו שוב! הכנת סלט פירות מרהיב ומיוחד היא הדרך המושלמת לציין את החג הזאת, להביא לידי ביטוי את השפע של הארץ ולפנק את המשפחה והחברים באחת המנות הכי טובות שיש. אז איך עושים את זה? בואו נדבר על מתכון של סלט פירות חגיגי ומיוחד שישגע את כל הסובבים אתכם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

על מנת ליצור את הסלט המדהים הזה, אנחנו נדרש להכין את הרכיבים הבאים:

  • 1 מארז דאודוא = 500 גרם תותים טריים (מומלץ לחלוטין!)
  • 2 בננות בינוניות, קלופות וחתוכות בעובי של ס"מ (השילוב המשגע של מתיקות)
  • 1 תפוח עץ ירוק, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 מנגו בשלים, קלוף וחתוך לקוביות (כשהמנגו בשל, הוא מעלף בכל מובן)
  • 1 קיווי קלוף וחתוך (נוגע בטעמה החמוץ-מתוק)
  • 1/2 רימון, גרגרים (מוסיפים צבע ודשן מסורתי)
  • 2 כפות דבש (ממריץ את כל הטעמים)
  • מיץ מלימון אחד (ליצירת איזון טעים)
  • עלים ירוקים רעננים (כמו מנטה או פטרוזיליה לקישוט)

אפשרויות חלופיות: למי שאוהב ופרי לא בעייתי, אפשר לשלב גם גויאבה, פירות יער או אגסים כדי להוסיף גוון חדש ונשנוש מגוון.

שלבי ההכנה

כדי להכין את הסלט שכבר התחלתם לדמיין, הנה השלבים:

  1. משרים את התותים במים זורמים על מנת לנקותם מכתמים או חול.
  2. חותכים את התותים לחצי או לרבעים, תלוי בגודל.
  3. שמים את הבננות בקערה גדולה ומקפלים פנימה את התותים.
  4. מוסיפים את התפוח והקיווי, לאחר שחתכתם אותם לקוביות.
  5. חותכים את המנגו ודואגים למוסרו לקערה.
  6. מוסיפים את גרגרי הרימון.
  7. מתבלים בדבש ובמיץ לימון לקינוח משגע.
  8. מקשטים בעלים ירוקים רעננים למראה חגיגי.
  9. מערבבים בעדינות על מנת לא לפגוע בחלקי הפירות.
  10. מתעקבים על מראה הסלט ובודקים אם צריך להוסיף עוד דבש לפי הטעם האישי שלכם.

השלב הבא הוא לארגן את הסלט בצורה יפה במגשים או בקערות הגשה מיוחדות. ההגשה היא אומנות לכשעצמה!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

אין גבול לדמיון כאשר מדובר בשדרוג סלט הפירות! אתם יכולים להוסיף:

  • אגוזי לוז קצוצים או לפחות קצוצים להוסיף קראנץ' מדהים.
  • שוקולד מריר קצוץ בשביל חוויה מתוקה יותר.
  • יוגורט טבעי כבסיס לסלט שלם שיהיה מושלם להיות נשנוש בריא.
  • גרגרי עגבניות שרי לסלט מיוחד

כל תוספת יכולה לחלוטין לשדרג את המתכון. ריחות מתוקים וטעימים, קראנץ' מדהים, חוויות עונתיות – זה פשוט מושלם!

שאלות ותשובות

מתי כדאי להכין את סלט הפירות הזה? כדאי להכין אותו יום לפני טו בשבט, כך שהפירות יתחברו יחדיו ויתנו טעם חזק יותר.

האם אפשר להשתמש בפירות קפואים? בהחלט, אבל עדיף להשתמש בפירות טריים כדי לשמור על טעם ורעננות.

איך לשמור על הסלט מפירות חמצמצים? אם אתם רוצים, אפשר להוסיף עוד דבש כדי לאזן את החמיצות של הפירות.

האם יש אפשרות להכין את הסלט הזה צמחוני? הסלט הזה מצוין ומכיל אך ורק פירות, כך שאין בעיה עם זה.

כמה זמן הסלט נשאר טרי? אם שומרים אותו במקרר, סלט הפירות יכול להחזיק 1-2 ימים, מומלץ לאכול אותו בהקדם.

יעלה סלט זה ילדים? סלט הפירות הזה הוא באמת אגדי. ילדים בדרך כלל אוהבים פירות וכך, מדובר במנה מרעננת!

מה לעשות אם אני רוצה להכין כמות כפולה? פשוט להכפיל את כל הכמויות, עזבו את המזל על הפירות והעיקר – לא לשכוח לבדוק שהקערה מספיק גדולה!

אפשר להכין את הסלט עם יוגורט? כמובן שאפשר, ואפילו מומלץ! יוגורט יעשיר את הטעמים ויתמזג מאוד עם הפירות.

איך יודעים אם המנגו בשל? פשוט לוחצים עליו בעדינות. מנגו בשל מרגיש מעט רך וריחו מתוק.

מה הכי חשוב כשאתם מכינים סלט פירות? שתהיה טפיחה קלה ושתהיה תאהבו את תהליך החיתוך, זו חוויה חמימה ומרכזית!

אז מה דעתכם? הצטרפו למען טו בשבט! זה הזמן ליצור את הסלט המושלם, להרגיש את הטעמים והכתמים שמגיעים מהאדמה שלנו ולשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. חג שמח!