לחם ללא גלוטן וללא שמרים: מתכון קל ומהיר

"`html

לחם ללא גלוטן וללא שמרים: מה זה ולמה זה משנה?

לחם זה דבר בסיסי בכל מטבח, אבל מה קורה כשאתם נתקלים באלרגיה לגלוטן או רגישות לשמרים? האם אתם עומדים לוותר על לחם? לא אם תשאלו את מי שמכיר את עולם הלחמים המבוססים על מרכיבים שונים ואיכותיים! במאמר זה נצלול לעמקי עולם הלחם ללא גלוטן וללא שמרים, נדבר על המרכיבים, השיטות והמיתוסים שמסביב.

אז מה בעצם זה אומר: לחם ללא גלוטן?

לחם ללא גלוטן הוא לחם שמיוצר ללא שימוש בקמח שמכיל גלוטן, שהוא חומר חלבוני שנמצא בעיקר בחיטה, שיפון ושעורה. אם אתם ותיקים בעסקי הלחם, אתם ודאי מכירים את הבעיה: השימוש בגלוטן נותן ללחם את המרקם הרך והאלסטי שלו, ואתם בטח שואלים את עצמכם: איך אפשר להכין לחם נטול גלוטן שעדיין יהיה טעים?

מה המרכיבים השימושיים ללחם כזה?

  • קמחים חלופיים: קמח שקדים, קמח קוקוס, קמח שעורה, קמח טף ועוד.
  • נוזלים: מים, חלב צמחי, ביצים לצורך קישור.
  • סיבים תזונתיים: Psillium, פשתן טחון או צ'יאה שיעזרו לשמור על לחות ולהוסיף מרקם.
  • חומרים נוספים: סודה לשתייה, חומץ ועוד שיכולים להחליף את השמרים.

עם כל כך הרבה אפשרויות, זה רק מגדיל את הסיכויים שלכם להכין לחם טעים ומשולם, בלי שסך המרכיבים שהשתמשתם בהם יהיו בעייתיים עבורך!

איך מכינים לחם ללא מאמץ?

אז על מה בעצם מדובר בתהליך ההכנה? גם כאן אין צורך בקסמים – רק בשיטה נכונה:

שלב 1: ערבוב המרכיבים

ראשית, בצורה פשוטה ויעילה, כל המרכיבים היבשים מתערבבים יחד, ולאחר מכן מוסיפים את הנוזלים עד לקבלת תערובת אחידה.

שלב 2: התפחה והכנה

מאחר שאין כאן שמרים, לא תצטרכו להמתין לתהליך התפחה ממושך – פשוט שימו את התערובת בתבנית ואפו בתנור.

שלב 3: מצננים ונהנים

לאחר האפייה, תנו ללחם להתקרר ואח"כ אתם יכולים לפרוס ולהתחיל להנות! בבקשה, אל תיתנו לגלוטן להקשות עליכם לחיות באופן איכותי!

מיתוסים מעניינים די היכן שיש? מה שחשוב לדעת!

  • מייאשון עכשיו?: כולם טוענים שלחם ללא גלוטן חסר טעם – ובכן, אתם תופתעו לגלות כמה טעמים ופיוס תוכלו למצוא!
  • דיאטות לנצח?: המון אנשים נוטים לחשוב שדווקא עם לחם נטול גלוטן לא צריך לאכול פחמימות – יש גבול לסבלנות!

שאלות ותשובות על לחם ללא גלוטן וללא שמרים

כדאי לדעת שיש כמה שאלות מרכזיות שעלול לעניין אתכם:

  • ש: האם לחם ללא גלוטן בריא יותר?
    ת: זה תלוי במרכיבים שבהם תבחרו להשתמש.
  • ש: האם ניתן להקפיא לחם כזה?
    ת: בהחלט, קל לאחסן לחם כזה במקפיא.
  • ש: כמה זמן מחזיקים לחמים ללא גלוטן?
    ת: בדרך כלל, טובים עד שבועיים אם נשמרים נכון.

סיכום והערה חיובית

לחם ללא גלוטן וללא שמרים מאפשר לכם לא לוותר על אחד המזונות האהובים והבסיסיים. הבשורה הטובה היא שיש אינספור מתכונים ודברים חדשים לגלות כל הזמן. לעשות לחם משובח זה לא קוסמולוגיה – זה עניין של הבנה, מיומנות ורק קצת יצירתיות! ובסופו של יום, תלמדו שלחם טוב הוא לאו דווקא כזה שדורש מרכיבים מסורתיים. אז קדימה, תפנקו את עצמכם עם לחם טעים ובריא – הגיע הזמן להציב את התודעה שלכם באור חדש!

"`