המנה המושלמת לערב קר – כרוב ממולא צמחוני ברוטב לימון
יש משהו קסום בכרוב ממולא. היכולת שלו להיות לא רק מנה משביעה, אלא גם מנה מצמיחה, צבעונית ומרשימה, היא מדהימה. כשאני מכין כרוב ממולא, אני מתמלא בתחושת נוסטלגיה, כי זו מנה שהייתה נמצאת תמיד בשולחן האוכל של סבתא שלי. מפגש של טעמים, מרקמים, ועם טוויסט של בריאות – כי זה כרוב שהוא לא סתם כרוב, זה כרוב ממולא צמחוני, הממכר כל כך שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו. המנה הזו לא נועדה רק לשבועות, היא מושלמת לכל אורח ואירוח.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 1 שעתיים
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שמגיעים לשלב ההכנה, בואו נשתף אתכם ברשימת הרכיבים שתהיו זקוקים להם. זה הזמן להוציא את מחברות המתכונים ולוודא שיש ברשותכם את כל מה שצריך:
- 1 כרוב גדול
- 1 כוס אורז (ברזל או בסמטי)
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 גזר גדול מגורר
- 1 קישוא גדול קצוץ
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כוס שמן זית
- 3 כוסות רוטב עגבניות
- מיץ מלימון 2 לימונים
- קמצוץ של פלפל שחור
עכשיו, אם אתם רוצים לשדרג את המתכון, תוכלו להוסיף שמשית קצוצה או חומוס מדושן, להזנות על ידי זה שאנחנו יודעים שהשדרוגים הללו מביאים טעמים מדהימים ואגדים.
שלבי ההכנה
בואו ניכנס לעובי הקורה והאמת – זה חלק כיפי. השיטה היא פשוטה וכמו שאומרים, "מה שקלתי זה מה שאקח". אז קדימה, בואו נכנס לתהליך המהנה:
- מניחים את הכרוב בסיר ומבשלים במים רותחים במשך 5 דקות עד שהוא מתרכך.
- מוציאים את הכרוב מהמים ומובילים אותו למקום שבו יוכל להתקרר.
- בינתיים, בסיר נפרד, מחממים 1/4 כוס שמן זית ומאדים את הבצל, השום, הגזר והקישוא עד ריכוך.
- בוחרים את האורז, המלח, הכמון, אגוז המוסקט והפטרוזיליה לתוך התערובת בסיר ואומרים “שלום”!
- מערבבים היטב ומבשלים עוד 5 דקות.
- קוטעים את תפרחת הכרוב ומעבירים את העלים המתרככים להניח אותם אחד אחד לצד.
- ממלאים את כל עלה על ידי חדרי התערובת הקיימת וסוגרים אותו בעדינות.
- מניחים את הכדורים הממולאים בסיר או בתבנית ואוספים כמו תחתון של תינוק.
- יוצקים את רוטב העגבניות יחד עם מיץ הלימון על הממולאים מחכים שיתאחדו ויביאו את הטעמים לסיעור המוחות של טעם נהדר.
- מבשלים על חום נמוך במשך שעה.
- מגדילים אש למשך 20 דקות נוספות להתמזגות טעמים.
- מגישים חם לצד סלט ירקות רענן.
אני יכול להבטיח לכם שהחוויות יהיו מדהימות, לא משנה אם אתם לבד או עם חברים. כל ביס מלווה בעניין ובאהבה לטעמים שלאחר מכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם יש לכם מצב רוח לרגע נוסף של עושר, אני ממליץ לשדרג את המנה עם קינמון קצוץ מעל. זה משגע את השילוב של העגבניות עם הלימון!
יש לכם אופציה גם לקשט עם שומשום קלוי או אגוזי מלך טחונים על מנת להעניק חווית טעמים אגדי עם תחושת פריכות.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הכרוב ממולא יום לפני?
יש, בהחלט! אפשר להניח במקרר ולבשל כשעה לפני ההגשה. כך טעמה תהיה עדין יותר ולא יימנע מהעלים להימנעות.
מה לעשות אם אין לי כרוב?
אפשר להשתמש בקישוא או חצילים, פשוט לחתוך לרצועות ולהכין את המלית באופן דומה.
האם המתכון הזה טבעוני?
לחלוטין! כל הרכיבים צמחוניים, ואין צורך להוסיף חומרי גלם מהחי.
אפשר להכין את זה בתנור?
בהחלט! במידה ובחרתם בתנור, כיוונו ל-180 מעלות ומניחים את הממולאים בכיסוי רוטב עגבניות.
האם ההגשה חייבת להיות עם רוטב?
לא בהכרח! אם נבחרתם לאכול את זה כמו שזה, זה גם טעים, אבל הרוטב מוסיף עונג מענג.
איך לאחסן שאריות?
שמים בקופסה סגורה במקרר, ומשם רותחים את המילוי והמרכיבים עוד פעם לפני ההגשה.
האם אפשר להחליף את האורז?
כן! אפשר להשתמש בקינואה או אורז מלא, שיתאים גם לא בשביל הבריאות.
אילו תבלינים נוספים ניתן להוסיף?
אפשר לאזן עם קארי או פפריקה מעושנת לשדרוג טעמים.
כמה זמן זה מחזיק במקרר?
כשישה ימים, אך אחסנו במקרר סגור היטב, כך שלא יתייבש.
הכרוב הממולא הזה הוא ללא ספק מנה שהשילוב שלה משגע את החושים. אנו מבטיחים לכם שהביס הראשון יגרום לכם להרגיש כאילו אתם נאבקים להחזיר את הכלים והמזלגות כדי לחזור למנה השנייה. אם אהבתם את המתכון שלנו, אל תשכחו לשתף עם החברים שלכם, להפיץ אותו ברשתות החברתיות ולגרום לכולם ליהנות מהפלא הזה!