כרוב ממולא בשר ואורז חן במטבח – מתכון מנצח!

כרוב ממולא בשר ואורז – מתכון מדהים שמשגע את הסועדים!

ישנם מתכונים שמצליחים להעביר אותנו מיד אל זיכרונות מתוקים – כמו כרוב ממולא בשר ואורז. מדובר במנה מסורתית, כזו שסבתא נהגה להכין עם הרבה אהבה. מאז שהייתם ילדים, לא הייתה שבת בלי בישול כבד במטבח, ריחות משגעים שיצאו מהתנור והכנה קפדנית של מנה שהפכה לאגדה במשפחה. כל bite בשרי, כל נתח של אורז מתובל, והכל עטוף בעלים רכים של כרוב, לא רק שממלא את הבטן, אלא גם את הלב. אתם מוכנים לגלות איך להכין מנה מושלמת שתשאיר את האורחים שלכם מופתעים? זהו מתכון שלא תשכחו!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה הממכרת הזו נצטרך כמה רכיבים פשוטים, אך עם איכויות מדהימות. בואו נצא למסע הקולינרי שלנו!

  • 1 כרוב גדול (למילוי)
  • 500 גרם בשר טחון (בקר/עוף)
  • 200 גרם אורז (מאורז בסמטי)
  • 1 בצל גדול
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 2-3 שינים שום
  • 1 כוס מים (או ציר עוף שדרוגי)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט

כמובן שאפשר לשדרג את המתכון עם ירקות אחרים או תבלינים שמתאימים לטעמים שלכם. למשל, מישהו מכם מעדיף להוסיף כמון? כמובן ששום דבר לא מונע מכם לנסות זאת!

שלבי ההכנה

אז איך מכינים את המנה המדהימה הזו? כאן מגיעו השלבים. הכנת הכרוב הממולא תדרוש מכם מעט סבלנות, אבל התוצאה שווה הכל!

  1. מניחים את הכרוב בסיר עם מים רותחים ועושים לו "ייבוש" למשך כ-10 דקות עד שהעלים מתרככים.
  2. מסננים את הכרוב ומניחים לו להתקרר.
  3. בינתיים, קוצצים את הבצל והשום ומטגנים במחבת עם שמן זית עד הזהבה.
  4. מוסיפים את הבשר המטוגן למחבת ומבשלים עד שהבשר משנה צבעו.
  5. מוסיפים לתערובת את האורז הלא מבושל, רסק עגבניות, פפריקה, כמון, מלח ופלפל. אפשר להוסיף גם קמצוץ קימל למי שאוהב.
  6. מבשלים את התערובות במשך כ-3-5 דקות נוספות כך שהאורז יקבל את כל הטעמים.
  7. מזלפים מעט ממים כדי שהתערובת לא תתייבש.
  8. מפרקים בעדינות את עלי הכרוב בעזרת כפית או ידיים.
  9. לוקחים חתיכה מהתערובת, מניחים אותה במרכז כל עלה כרוב ומגלגלים אותו היטב.
  10. מניחים את הכרוב הממולא בסיר גדול ומוסיפים מים או ציר עוף למעלה כך שיכסה את הכרובים.
  11. מבשלים על חום נמוך במשך שעה וחצי.
  12. כשהכרובים רכים ומוכנים, מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים עם יוגורט או רוטב טחינה.

מתכון זה הוא בדיוק מה שאתם צריכים לסוף שבוע משפחתי! יש בו מספיק טעמים כך שכולם יתענגו.

תוספות ושדרוגים

העליתם את המוזיקה? מושלם! עכשיו, יש לכם אפשרות לשדרג את המנה. אתם יכולים להוסיף ירקות קצוצים לתערובת – כמו גזר קצוץ או קישוא, או אפילו פטריות! אם אתם אוהבים את הכל עם טעמים יותר חדים, אפשר לשדרג עם מעט צ'ילי, והשוס הוא להחליף את האורז באורז חום או אורז קינואה. כולם יהיו מופתעים!

שאלות ותשובות

מה ניתן להחליף אם אין בשר?
אפשר להשתמש בטופו או פטריות קצוצות!

האם אפשר להכין מראש?
בהחלט! אפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר עד שהגיע זמן הבישול.

מה אם אני רוצה להפוך את זה לבלתי-גלוטני?
רספנו סלק קצוץ יכול לשדרג ויש לו טעם מעולה ממש.

האם מותר להוסיף תבלינים אחרים?
בהחלט! תן דמיון לפייס את המנה.

כמה זמן זה שומר במקרר?
זה יכול להחזיק כמה ימים במקרר.

מה אם אהיה חולה כדי להכין את המנה?
תודה על השאלה המפתיעה! אתם תמיד יכולים להקפיא את הכרובים הממולאים, ולחמם בעת הצורך.

מה ניתן להגיש לצד כרוב ממולא?
תוספות כמו תפוחי אדמה מרוססים עם שמן זית מצוין!

האם אוכל להשתמש ברסק עגבניות חלופי?
כן! אפשר לערבב עם רסק גזר.

איך אני יודע מתי המנה הוכנה?
כתפאורה לעלים רכים זה סימן מעולה!

מה הדרך הכי טובה לחמם את המנה אם נשארו?
חימום במיקרוגל או תנור יכול לשפר את היעילות וגם להציל את המנה!

אין דבר יותר משגע מאשר לחלוק את המתכון הזה עם חברים או משפחה! שתפו אותם ברשתות החברתיות וכך תביאו איתם את הטעמים הנפלאים של כרוב ממולא בשר ואורז. זהו מתכון מושלם שיאיר את שולחן האוכל שלכם!