כמה זה 500 גרם סולת בכוסות?
לפעמים נדמה לנו שהכמויות במתכונים הן חידה בלתי נגמרת, והמרכיבים לא תמיד מתיישבים כמו פאזל מושלם. האם אתם יודעים כיצד למדוד סולת? מגיעה אליכם מתודולוגיה ברורה ומפורטת, אשר תיתן לכם את התשובות ההכנה המושלמת לארוחות משגעות! 500 גרם סולת הוא נושא חשוב, במיוחד כשמדובר על מתכונים כמו אך סולת לקוסקוס, עוגות או פשטידות. ברשימה שלנו נתרכז בשאלה הזו, ובאותה הזדמנות נלמד מעט על הסולת עצמה, על השימושים שלה, ויש לנו מספר טיפים נהדרים עבורכם!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 2-3 אנשים
הרכיבים הדרושים
אז נגיד שהתעוררנו עם הרעב הזה, ופתאום מתחשק לנו להכין תה סולת משגע או לקוסקוס מסורתי. ובכן, בואו נבין מה באמת צריך בשביל מנת סולת מושלמת!
- 500 גרם סולת
- 1.5 כוסות מים (375 מ"ל)
- שמעון של מלח לפי הטעם
- 1-2 כפות שמן זית (אופציונלי)
עובדה מדהימה על סולת היא שהיא עשויה מחיטת דורום, שמיוצרת בעיקר באיטליה. לכן, כאשר אתם מדברים על סולת, אתם בעצם מדברים על אחת הצורות הטריות ביותר של חיטה. אם תרצו לנסות גרסה טבעונית, אפשר לשקול להוסיף ירקות קצוצים קטנים שיביאו טעם נפלא!
שלבי ההכנה
עכשיו, כשהמרכיבים מוכנים לפיצוץ טעמים, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל להכין את המנה המעלפת הזו!
- מניחים סולת בקערה גדולה.
- מרתיחים מים עם מלח בסיר נפרד.
- יוצקים את המים על הסולת ומערבבים היטב.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים למשך 10-15 דקות.
- אחרי שהסולת סופגת את המים, מוסיפים את השמן זית ומערבבים שוב.
- מעבירים לקודם להתקרר במשך כ-10 דקות נוספות.
- לסיים עם ערבוב קל כדי לפרק את הגושים שנוצרו.
כשתסיימו, תרגישו את הרכות והנימוחות שנוצרות במנת הסולת שלכם. פשוט ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
ועכשיו, בזמן שאנחנו נהנים מהמנה, כדאי לחשוב על מה אפשר להוסיף כדי לייצר טעמים נוספים!
- חפשו להוסיף קוביות ירקות מבושלים כמו גזר, קישוא או קולורבי.
- קצת חמאת שקדים או טחינה מעל, מה שישדרג את המנה פלאים.
- תוספת של סוגי עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כמון יכולה להוסיף צבע וטעם.
- אם אתם מעוניינים בעוד עלים ירוקים, העלים של החסה יכולים להוסיף רעננות.
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי משקל?
אם אין לכם משקל, אתם יכולים להשתמש בכוס מדידה. 500 גרם סולת בערך משתווים לכוס אחת ומשהו של סולת, תעשו שימוש בכוסות עם בסיס רחב כדי להבטיח מדידה מדויקת!
האם סולת מתאימה לילדים?
כמובן! סולת היא בריאה יחסית, ובשילוב עם מרכיבים כמו ירקות ובשר היא יכולה להפוך לארוחה צבעונית ומזינה.
איך אפשר לשמור על טריות הסולת?
יש לשמור את הסולת במיכל סגור היטב במקום קריר ויבש. כך היא תישמר לאורך זמן.
מה ההבדל בין סולת לסוגי קמח אחרים?
סולת עשויה מחיטת דורום ואילו קמח רגיל עשוי מחיטה לבנה. סולת לרוב מתאימה יותר לפלינגים, קוסקוס וקינוחים שונים.
איזה סוג סלטים מתאימים לסולת?
סלטים עם ירקות קצוצים ומתבל עם שמן זית ולימוןจะ להשתלב מושלם!
כמה סולת אני צריכה להכין לארוחה משפחתית?
לארוחה של ארבעה אנשים, אני ממליץ על בערך 1-1.5 כוסות סולת, שילוב עם תוספות נהדרות ומיזוג של סוגים שונים של ירקות.
האם זה ידרוש יותר מים בגרסה טבעונית?
לאו דווקא, בכך שירקות נוזלים ישפיעו על הרטיבות. תמשיכו במתכון הרגיל עם 1.5 כוסות מים ואם תראו שצריך תוספות מים, לא תהססו!
כמה זמן ניתן לשמור על תוצאות הסולת?
אם נשמרה במקרר, הסולת עשויה להחזיק מעמד עד שלושה ימים.
מה קורה אם אני מוסיף יותר מדי מים?
במקרה זה, ניתן להוסיף עוד סולת עד להגעה למרקם הרצוי.
האם אפשר להשתמש בסולת בהכנת מתכוני בשר?
כמובן! סולת יכולה לשמש כבסיס מצוין לפלאפל או לקציצות שאותן אפשר להכין יחד עם בשר.
לאחר שסיימתם לקרוא את המתכון המהנה הזה, כדאי לשתף אותו עם חברים, להפיץ טעמים חדשים ולהפתיע את הקרובים אליכם עם סולטות שהכנתם בבית. שתפו ברשתות החברתיות והרקיעו שחקים בשלל טעמים חדשים!