חזה עוף ממולא פטריות עם רוטב שעושה את ההבדל

חזה עוף ממולא פטריות עם רוטב

יש רגעים במטבח שנשארים חקוקים בזיכרון: הריח של עוף בתנור, השקשוק של מחבת, והזמן שבו טועמים מנה שנראית פשוט מדהימה. החזה עוף הממולא שלנו הוא לא סתם מנה; הוא יצירת אמנות שעושה חשק לכל אחד בשולחן לקחת עוד ביס. זהו מתכון ממכר ומעלף, שילדים ומבוגרים כאחד מוכנים להילחם עליו. אז אני מזמין אתכם להכין את המנה המושלמת הזו שתשאיר את כולם מפהקים! מה אתם אומרים? בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • עבור 4 מנות

הרכיבים הדרושים

בכדי להגיע לתוצאה הכי טעימה שיש, נשתמש במרכיבים טריים ואיכותיים. המנה הזו היא שילוב של טעמים וריחות, והמרכיבים הם קרדינליים בהצלחתה:

  • 4 יחידות חזה עוף
  • 200 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 שיניים של שום, כתושות
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורר
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כוס ציר עוף או מים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס יין לבן (לא חובה, אבל במשגע)

רוצים גרסה טבעונית? אפשר להשתמש בשוקיים צמחיים או רוטב פטריות בסגנון לבן במקום העוף. בינתיים הממולא יעשה פלאים גם עם קווין או אורז.

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להתחיל במלאכת הבישול. זהו שלב שבו כל הבישול יתמקד על הוצאת הטעמים הטובים ביותר:

  1. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל משנה את צבעו ומתרכך.
  2. מוסיפים את הפטריות הקצוצות והשום הכתוש. מטגנים עד שהפטריות משחררות את הנוזלים שלהן ומצטמצמות.
  3. הורידו מהכיריים, תנו לתערובת להתקרר מעט ולאחר מכן הוסיפו את גבינת הפרמזן והפטרוזיליה הקצוצה. ערבבו היטב.
  4. בסכין חדה, חתכו כיס בכל חזה עוף כך שתוכלו למלא אותו בתערובת שהכנתם.
  5. מלאו כל חזה עוף בתערובת הפטריות והגבינה. השתמשו כדי לסגור את הכיס בעזרת קיסמים או חוט עבה.
  6. במחבת רחבה, מחממים את היתר של שמן הזית וזורים מעל את הפפריקה. מטגנים את חזה העוף מכל הצדדים עד שהם מזהיבים.
  7. מעבירים את העוף לתבנית אפייה, מוסיפים את היין והציר, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.
  8. בעוד העוף בתנור, במערבל על עוצמה נמוכה, ערבבו את השמנת המתוקה עד שהיא נהיית סמיכה וקלה.
  9. בעת ההגשה, יוצקים את השמנת על העוף, מפזרים עוד מעט פטרוזיליה קצוצה מעל ומקשטים עם פרוסות של לימון אם רוצים.

חברים, ראשית, כל ביס יעשה לכם חשק ללקק את האצבעות. כל רוטב שידביק את העוף יהפוך את המנה הזו ליותר משגעת. אני אעצור כאן, וזה הזמן לשדרג את המנה! אפשר להוסיף ירקות קלויים, כמו קישואים, גזר או עגבניות מיובשות. תוספת של אגוזי מלך קצוצים תיתן טוויסט בלתי צפוי.

שאלות ותשובות

מהו הערך התזונתי של המנה הזו?
מנה זו מכילה חלבונים מהעוף, שומנים בריאים משמן הזית וויטמינים מהפטריות והירקות. חשוב לשים לב למעדר השומן הכללי אם אתם שומרים על דיאטת דל שומן.

האם יש לי אפשרות להכין את זה מראש?
בוודאי! אפשר למלא את חזה העוף ולהשאיר במקרר לפחות ל-24 שעות לפני הבישול. כך הטעמים יספגו אפילו יותר.

אפשר לשמור את המנה הזו במקפיא?
בהחלט. אפשר להקפיא את החזה עוף המבולל להרבה שבועות. ברגע שתרצו להכין אותה, פשוט הוציאו והניחו לה להפשיר לפני הבישול.

מה עלי לעשות אם לא אהיה בטוח איך למלא נכון את העוף?
אם אתם לא בטוחים, תמיד אפשר למצוא סרטוני הדרכה באינטרנט שיכולים להראות את התהליך בצורה ברורה.

האם אפשר להוסיף ירקות אחרים למילוי?
כמובן! אפשר לשלב תרד, אויר או שומר באותה תערובת ולתת למנה עוד פן טעים.

מה לעשות אם אני רוצה גרסה ללא גבינה?
אפשר להשאיר את הגבינה בצד ולמלא עם שמן זית ופרוסות קטנות של ירקות. זה עדיין ייצא נפלא.

כמה זמן לוקח לבשל את החזה עוף במדויק?
אם עושים זאת על חום בינוני, יש לבשל כ-30 דקות. אם העוף עדיין לא נראה מבושל, תנו לו עוד 10 דקות עם כיסוי.

האם אפשר להשתמש בחזה עוף קפוא?
כן! אם אתם משתמשים בחזה עוף קפוא, פשוט הוציאו את העוף להפשיר במקרר למשך הלילה לפני הבישול.

איך אני יודע שהעוף מוכן?
וודאו שהחזה הגיע לטמפרטורה פנימית של 75 מעלות צלזיוס באמצעות מדחום לבשר.

האם ניתן להחליף את הפטריות להתמודד עם אלרגיה?
אפשר להחליף את הפטריות בחצילים קלויים או במנגולד, ישנן המון אפשרויות!

אם הגעתם עד כאן, זה הזמן להכין את המנה הנפלאה הזו ולהתענג על כל ביס. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ואולי תגרמו גם לחברים שלכם לטעום את המדהים הזה. בתיאבון!