חזה עוף ממולא בשר ברוטב עגבניות – מתכון מנצח!

"`html

חזה עוף ממולא בשר ברוטב עגבניות

מאחורי הכנות פשוטות ועשייה שוטפת, מסתתר סיפור מרהיב שמגיע מהמטבח של אמא שלי – חזה עוף ממולא בשר ברוטב עגבניות. מדובר במנה שאפשר לשחזר גם באירועים משפחתיים וגם בארוחות יומיומיות. אתם מכירים את התחושה הזאת, כשאתם לועסים את הביס הראשון ואתם מגלים את השילוב המושלם בין הרוטב העשיר בקרם עגבניות לבין העוף הנימוח והממולא בטעימה של תערובת בשרית? אז זהו, זו המנה המדהימה הזאת. אני יכול להבטיח לכם, לא תפסיקו ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • בישול: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מכילה: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המנה המושלמת הזאת, אנו זקוקים למרכיבים הבאים:

  • 4 יחידות חזה עוף (500 גרם כל אחת)
  • 300 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 גזר קטן מגורר
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 קופסה (400 גרם) רוטב עגבניות
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות שמן זית

כמובן שחשוב לומר, אם אתם מעדיפים גרסה ללא בשר או טבעונית, אפשר להחליף את הבשר בטמפאה או תערובת קטניות מקולפות.

שלבי ההכנה

הנה המסלול שלנו למנות אגדי הזה – בואו נצא לדרך:

  1. בחגיגה זו, נתחיל עם חימום השמן במחבת על להבה בינונית. נוסיף את הבצל ונקפיץ אותו עד שיתעדן.
  2. לאחר מכן, נוסיף את השום ונתן לו מזהר מספר שניות.
  3. נכניס את הגזר המגורר למתכון, ונמשיך לערבב וכשהגזר מתרכך, נוסיף את הבשר הטחון.
  4. נבשל עד שהבשר משנה את צבעו ומעט מתייבש.}
  5. נוסיף את הפטרוזיליה, המלח והפלפל, ונערבב טוב.
  6. נעבור את התערובת לקערה וניתן לה להתקרר.
  7. בינתיים, נחתוך את חזה העוף לאורכו, וניצור "כיס".
  8. נמלא את העוף בתערובת הבשר, ונשתדל לא לתת לתערובת לברוח. נסגור את הכיס בעזרת קיסמים.
  9. נחמם את מחבת השמן מחדש ונשחם את חזה העוף מכל הצדדים במשך כ-5 דקות.
  10. נוסיף את רוטב העגבניות והמים למחבת, וכשהכל רותח, נצמצם את הלהבה, נסגור את המכסה ונבשל במשך 40 דקות נוספות.

מעבר לשילוב הזה, מה שעושה את המנה הזו כל כך מושלמת הוא הרוטב שמוסיף תשוקה ועושר לטעמים. אני ממליץ להגיש עם אורז לבן או פירה תפוחי אדמה – מדובר בשילוב מנצח!

שדרוגים אפשריים

לפניכם כמה רעיונות שיכולים לשדרג את המנה:

  • להוסיף תמצית פטריות לתערובת הבשר, וכך להשיג טעמים מעודנים יותר.
  • לשדרג עם פרמזן מגורר מעל בזמן השחמת העוף.
  • להכניס לתערובת הבשר ירקות נוספים כמו קישוא או פטריות פסיליס, לשדרוג בריאותי.
  • אפשר לשדרג את הרוטב למתכון עגבניות מתוק-חמוץ עם סוכר חום וקצת חומץ בלסמי.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בבשר שונה ממאן טחון?
כן, ניתן להשתמש בבשר עוף או בשר הודו, וגם אם מישהו מכם חולם על בשר חזיר, שיהיה!

מה ניתן להגיש בצד?
במרכז השולחן תוכלו להוסיף תפוחי אדמה, פירה, רצועות ירקות מאודים או אפילו חלה לחגוג את הרוטב!

האם המנה מתאימה לשבועות?
בהחלט! עם כמה קישוטים ניתן לאלתר עם גבינות ולהפוך אותה לחלבית.

כמה זמן שומרת המנה במקרר?
אם נשאר לכם מזון בכשהבישול ינשב במקרר, אפשר לשמור עליו בין יומיים לשלושה בקלות.

מה ניתן לשדרג ברוטב?
קצת רוטב סויה או חרדל יכול להוות הפתעה והעשרה אוראלית!

בתי יצא לי חזה עוף יבש? מה עשיתי לא נכון?
תמיד שימו לב לא לבשל יתר על המידה – עוף מתייבש בקלות במטבח, שנהגו להקפיד על זמן ההכנה.

האם אפשר להכין מראש?
בהחלט, אפשר להכין מראש ואז לחמם על להבה נמוכה לפני ההגשה.

האם אפשר להFreeze את המנה?
אפשר, הגדילו עם יכולת הקפאה ואחר כך להפוך לחיים חדשים ברוטב החם!

כיצד אפשר למנוע התפרצות רוטב?
אם תשתמשו בכספומטים הקפיצים, תוכלו לשלוט על כמות המרית של הרוטב במידה ויוצא רוז או נוזלי על שטח הרב.

האם יש תחליף לבצל?
נכון מאוד, אפשר להגיע למקום יפה גם על ידי שימוש בבצל ירוק, שיחשיך את התוצאה!

אני מקווה שתהנו מהמתכון המדהים הזה! ואם אתם אוהבים את מה שקראתם, אל תהססו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם. אני בטוח שכולם יעריכו את ההמלצה!

"`