הסוד לרוטב עגבניות לפסטה מושלמת בקלות

איך להכין רוטב עגבניות לפסטה

אם אתם אוהבים פסטה, נגיש לכם עכשיו את המתכון המדהים הזה לרוטב עגבניות שמלווה את המנה בצורה מושלמת! יש משהו משגע ברוטב עגבניות טרי, טעים ומעלף, כזה שיגרום לכם ללגום ממנו עד שיישאר רק קצה של כף בצנצנת. בואו נעניק לפסטה שלכם את הטיפול של סבתא עם רוטב עגבניות קלאסי, דל פחמימיות, ובריא. אין ספק שאתם תתאהבו ברוטב הזה, והכי חשוב – הוא כל כך פשוט להכנה שאפילו המתכונים שלכם לא יאמינו כמה זה קל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

ממש לפני שנתחיל בהכנה, בואו נבחן את קולקציית העגבניות המיוחדות שצברנו עבורכם. רוטב עגבניות מושלם דורש חומרי גלם איכותיים – זה פשוט מתכון שצריך להרגיש בו את הטעמים!

  • 1 ק"ג עגבניות בשלות (או פחית של 800 גרם עגבניות מרוסקות)
  • 2-3 כפות שמן זית איכותי
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1-2 כפות סוכר (לא חובה, אם עגבניות חמוצות)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • עשבי תיבול – בזיליקום, אורגנו, או טימין (שנבחר לפי הטעם האישי)
  • צ'ילי קצוץ (לגרסה חריפה, אם אתם אוהבים)
  • גבינת פרמזן מגוררת (לגימור)

**הערה:** אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, פשוט הוציאו את גבינת הפרמזן – היא משגעת, אבל אפשר גם בלעדיה!

שלבי ההכנה

בעצם יש כאן תהליך כישוף פשוט! תיכנסו למטבח, תלבשו את כובע השף שלכם, ותתכוננו להפוך עגבניות לרוטב הורס!

  1. תחילה, נחתוך את העגבניות לחתיכות גדולות. אם אתם יכולים, קחו עגבניות בשלות, כאלה שמזכירות את אהבת הסבתא.
  2. נחמם שמן זית בסיר על חום בינוני.
  3. נוסיף את הבצל הקצוץ ונבשל אותו עד שיתפוס צבע זהוב, מדובר כאן בעסיסיות.
  4. נוסיף את השום הקצוץ ונערבב כדי שהוא לא ישרף.
  5. נוסיף את העגבניות לחומרי הטיגון ונבשל יחד על חום נמוך.
  6. נשפר את התיבול עם מלח, פלפל וסוכר (אם צריך).
  7. נבשל את הרוטב לא פחות מ-20 דקות, עד שהטעמים מתאחדים, והעגבניות מתפרקות.
  8. נוסיף את עשבי התיבול ונבשל עוד כ-5 דקות.
  9. אם רוצים רוטב חלק, ניתן לטחון את הרוטב בעזרת בלנדר סטנדרטי – ממש נים-דים!
  10. נגיש יחד עם פסטה מבושלת, ונוסיף גבינת פרמזן אם רוצים.

וזהו! יש לכם רוטב עגבניות משגע, כזה שתוכלו להשתמש בו לא רק עם פסטה, אלא גם כמסגרת על פיצה או כמנה בסיסית לעוד מתכוני ירקות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אל תשכחו שברוטב עגבניות אפשר לחגוג!

  • הוסיפו קוביות של דלעת או אף חצילים כדי להעשיר את הטעמים!
  • לגרסה חריפה, הוסיפו פפריקה חריפה או פפריצ'ה.
  • במקום גבינת פרמזן, ניתן להוסיף גבינת מוצרלה לקירור נוסף.
  • שיחקו עם התיבול – נסו ג'ינג'ר או כמון אם אתם מרגישים אומץ.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על הרוטב למועד מאוחר?
הטיפ שלי – אם הכנתם רוטב במשארות, אפשר לשמור אותו במקרר עד 5 ימים או להקפיא אותו לשימוש מאוחר יותר. הכינו את המתקן לשיקול לארוחה מוקדמת!

האם אפשר להשתמש בעגבניות קפואות?
כמובן! אם אין עגבניות טריות, עגבניות קפואות יכולות גם להיות שימושיות. פשוט תנו להם להפשיר לפני השימוש.

מה לעשות אם הרוטב יוצא חמוץ מידי?
תוסיפו עוד כפית סוכר – זה ברוב המקרים יאזן לכם את החמיצות!

האם ניתן להכין את הרוטב בשעות ערב ושירותו במשך יום?
כמובן! רוטב עגבניות עושה לו כבוד במקרר והטעמים מתעצמים לעיתים קרובות.

מהי הכמות שאני עשוי לקבל עבור מנה אחת?
אם מבשלים את הרוטב כפי שכתוב, הוא בהחלט יכול להספיק ל-4-6 מנות פסטה.

האם יש תחליפים ללא גלוטן לפסטה?
כמובן! פסטה מקמח תפו”א או קמח אורז היא מצוינת כתחליף – וכל כך בריאה!

האם עם רוטב עגבניות אפשר להשתמש עם מנה חמה אחרת?
בוודאי! רוטב עגבניות הוא גם שקל לשלב עם אורז, פיצה עם ירקות, ואפילו לדחוף לתוך תבשילים!

מדוע להוסיף סוכר לרוטב?
הסוכר מד키 טעמים מרירים לעיתים במידת הצורך וחשוב לאזן את החמיצות של העגבניות – גאוני, לא?

מה אם אני רוצה רוטב חלק?
אז אל תתעצלו, עברו עם בלנדר התחתון שבו – ותהנו ממנה שמימית!

איזה פסטות הכי מתאימות לרוטב עגבניות?
רוטב עגבניות הולך נהדר עם פסטה ספגטי, פנה או אפילו ריגטוני!

אחרון חביב, אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! מי יודע, אולי הם גם יתאהבו ברוטב הזה בדיוק כמוכם?