מתכון מדהים לנתח מספר 5 – המושלם למיחזור החוויות הטובות שלכם!
חושבים מה להכין לערב מגניב בבית? יש לנו כאן משהו באמת אגדי! נתח מספר 5, הידוע גם כ"נותן החיוכים" לכל שולחן בשרי, יכול להפוך כל ארוחה למעלפת! הדמיינו את ריח הבשר המתובל שמשתחרר מהגריל, את צורמת הסרטן שנשברת כשאתם חותכים את הנתח, ואת הטעם הנימוח שנמס בפה. זהו מתכון שנכנס לקטגוריה של אוכל משגע – כזה שאף אחד לא יכול להתנגד לו. אז בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון: 20 דקות. רמת קושי: קל. מנות: 4 אנשים.
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: מכיל 4 מנות מפנקות
הרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו מפליגים אל תהליך ההכנה, חשוב שנהיה מצוידים במרכיבים הנכונים. המתכון הזה כל כך טעים, שכדאי שתהיה לכם כמות כפולה מהחומרים – כי הם מתמכרים!
- 1 נתח בשר מספר 5, במשקל 1 ק"ג (מומלץ בשר טרי)
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות מלח גס
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1 כף רוזמרין קצוץ או חתוך
- 2 כפות דבש (לגרסה מתוקה)
- לימון אחד, סחוט
- תוספות של ירקות על הגריל: קישוא, פלפל, בצל סגול (כפי שבא לכם)
שלבי ההכנה
כעת כשיש לנו את כל מה שדרוש, הגיע הזמן להתחיל להכין את הנתח המדהים הזה. יש לי רק דבר אחד להגיד: התמקדו, זה ייצא מדהים!
- ראשית, תחממו את הגריל לחום גבוה.
- בינתיים, שימו את הנתח בקערה גדולה.
- זיקקו עליו את השמן, המלח, הפלפל, השום, והעלים של הרוזמרין.
- ערבבו היטב, לוודא שכל חלקי הבשר יהיו מצופים בנדיבות בתערובת.
- אם בחרתם להוסיף דבש, הוסיפו זאת בשלב הזה וערבבו שוב.
- סחטו את הלימון מעל לנחם וערבבו שוב!
- כאשר הגריל חם, הניחו עליו את הנתח, והתחילו לאפות אותו כ-7 דקות מכל צד (תלוי ברמת הצליה הרצויה).
- אם תרצו שולי ירקות, הוסיפו אותם לגריל במהלך הזמן שהבשר מתבשל.
- לאחר מכן, הוציאו את הבשר ונשאו אותו למנוחה של 5 דקות (וזה הכי קשה!).
- חיתכו את הבשר נגד הסיבים והגישו עם הירקות שהכנתם בצד.
שדרוגים ותוספות אפשריות
בכל חשיבה על אוכל, למה לא להעשיר אותו קצת?! פה יש כמה רעיונות לשדרוג או לתוספות:
- תוספת של חרדל גרגרי על הבשר לפני הצלייה תוספת טעמים נפלאה.
- פטריות שנטגנו עם שום ורוזמרין יכולות להפתיע אתכם.
- אם אתם אוהבים מתוק, בקשו להוסיף מעט סויה עם הדבש – טעם בלתי נשכח.
- לטבעוניים ניתן להשתמש בנתחי טופו שמבושלים באותה תערובת, ויוציאו טעמים נפלאים.
- וסיום המנה עם כמה גרגרי פריזאי סביב – זה פשוט מעדן!
שאלות ותשובות
מה זה בכלל נתח מספר 5?
נתח מספר 5 הוא אבא של הנתחי בקר, מדובר בנתח מחלק השריר של השד – קל לטיפול ומפנק לאכול!
איך אני יודע שהבשר מוכן?
בשר צריך להיות עדין מספיק, ואין שום דבר יותר כיף מלהשתמש במדחום כדי לדעת שהגעתם לטמפרטורה הרצויה (כ-57 מעלות צלזיוס לנתח מדיום).
מה זה טעם של "נפל בפה"?
עבורי זה אומר שהטעמים משתלבים כך שלא תוכלו להפסיק לאכול! זה פשוט ביזיון שהמנה נגמרה.
מהן האפשרויות לטבעונים?
אפשר להמיר את נתח הבשר בנתחי טופו או סייטן, לטבול אותם באותם טעמים שהכנים כאן – ותהנו מחוויה דומה ללא בשר.
עד כמה זה בריא?
נתח מספר 5 הוא חתיכת בשר רזה (בפרופורציה) ויש בו חלבון רבה. אין בעיה לשלב אותו בתפריט בריא ומאוזן.
איך אני שומר על הבשר כדי שיהיה עסיסי?
יש להניח לו לנוח לאחר הצלייה, ואפילו לכסות אותו בנייר כסף כדי לשמור על החום שלו.
כמה זמן אפשר לשמור על נתח בשר מוכן?
ברוב המקרים ניתן לשמור אותו במקרר לשניים-שלושה ימים או להקפיא לתקופה הארוכה יותר.
מה אם אני רוצה להכין מנה למשפחה גדולה?
אין בעיה! חתכו את היבול לחתיכות הדומות לגודל פלח והכינו כמות כפולה מהמתכון.
האם כדאי להשתמש בבשר על העצם?
אם אתם שואלים אותי, זה נותן טעם עמוק יותר, אבל הייתי ממליץ להימנע אם זה לא פשוט לכם.
יש לכם מתכונים נוספים עם בשר?
אני ממליץ לבדוק חציל ממולא בבשר או תבשיל בשר עם ירקות, זה מהנה לא פחות.
אם נהניתם מהמתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! מי לא רוצה להכין נתח מספר 5 שכזה, נכון?