איך מרככים בשר עם סודה לשתיה
כולם מכירים את המצב הזה: אתם מחליטים להכין בשר טעيم, אבל כשאתם טועמים, הוא יורה כאילו הוא מסרב להסתדר בפה. זה לא חייב להיות כך! יש לי מתכון מדהים, מושלם, שיגרום לכם לשדרג את כישורי הבישול שלכם ולהפוך כל חתיכת בשר למנה משגעת ועסיסית. כיצד? בעזרת סודה לשתיה! תכינו את הבלנדר שלכם, ותהיו מוכנים למטעמים הכי טעמים שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כעת, ניגש למרכיבים שיגרמו לכל מנה להיות אגדי! שלא תחשבו שנרקוד על שפתיים יבשות, הכנו רשימה קלה ונגישה:
- 1 ק"ג בשר (שיפודים, נתחי עוף, אלא שתרצו)
- 2 כפות סודה לשתיה
- 1/4 כוס מים
- תיבול לשיקולכם (מלח, פלפל, קימל, תבלינים נוספים)
ובשביל מי שאוהב את הווריאציות יותר בריאות, ניתן גם לשלב את הסודה עם תבלינים טבעיים או רטבים להמרצת הטעמים. לא צריך להיות גאון בישול כדי להבין שזו שיטה מדהימה למרכך את הבשר. גם גרסה טבעונית יכולה לשלב את שיטה זו עם תחליפים כמו טופו או חלב סויה.
שלבי ההכנה
אז עכשיו שאספנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן לצלול אל הליך ההכנה שיביא אותנו למסע טעים ששווה כל קלוריה:
- חודש לפני, אל תשכחו להוציא את הבשר מהמקרר כדי להגיע לטמפרטורת החדר.
- ממיסים את סודה לשתיה במים מקדימים.
- מערבבים את הבשר עם התמצית שהכנתם כך שכל חתיכה תהיה מכוסה.
- משרים את הבשר במעיין הסודה ל-30 דקות לפחות ומרגישים איך התהליך מתחיל.
- שוטפים את הבשר במים קרים ומייבשים אותו.
- מוסיפים את התבלינים שלכם ומערבבים היטב.
- עדיף לצלות, בגריל או בישול מהיר על מחבת עם שמן – זה הזמן לתת לבשר להתחמם עד למידה המתאימה.
- פנקו אותו זמן בישול בהתאם לסוג הבשר.
לאחר שהשלמתם את ההכנה, אתם צריכים פשוט לדמיין את השעועית בדרך למטבח שלכם. איך היא מתמוססת בפה כדי ללקק את האצבעות ברגע שתעפול על הצלחת!
שדרוגים ותוספות אפשריות
כשהמקדש המושלם על הצלחת מתקרב, לא נשכח לחשוב על אפשרויות שדרוג שתהפוך את המנה לרמה אחרת. נוכל:
- להוסיף רוטב סויה ושום לבישול לתחושות אסייתיות יותר
- לסחוט לעסוק עם לימון כדי להחמיא לטעמים
- לשלב ירקות שורש בזמן בישול, כמו גזר ופטרוזיליה, שיגרמו לכל מה שמתבשל להיות אפילו משגע יותר
בסופו של יום, תגלו שהאפשרויות הן אינסופיות ואתם לוקחים בעצם חלק במסלול גסטרונומי מדהים שימשיך להפתיע אתכם!
שאלות ותשובות
האם סודה לשתיה מתאימה לכל סוגי הבשר?
בהחלט! אחת מהעובדות המדהימות על סודה לשתיה היא שהיא מתאימה לכל סוגי הבשר, החל מעוף ועד בקר. היא עוזרת למרכך את הסיבים והופכת את הבשר ליותר עסיסי.
האם אני יכול להשתמש בסודה לשתיה במתודולוגיות בישול שונות?
כמובן! סודה לשתיה מתאימה לצלייה, בישול, בישול בלחץ ואפילו טיגון. זה משגע איך שהיא משפרת את התוצאה ללא קשר לשיטה.
מה קורה אם שכחתי להשרות את הבשר יותר מ-30 דקות?
לא נורא! אם אתם שוכחים, הבשר עשוי להתמוסס יותר מידי, אך אם תכניסו לתשומת לבכם של סטייה בזמן – בהחלט יהיה אפשר להגיב ולשדרגו.
האם יש אלטרנטיבות לסודה לשתיה?
כן, אם אין לכם סודה לשתיה, אפשר לנסות להשרות את הבשר בחלב או במלח זמן מה כדי לנסות ונועץ רוך בשרי.
איך קובעים את זמן הבישול?
בישול של בשר מסוים משתנה בהתאם לסוג הבשר והגודל. הדבר הטוב ביותר הוא להשקיף עליו ולוודא שהוא אפוי היטב לפני ההגשה.
האם ניתן להכין את הבשר מראש?
בהחלט! ניתן למרק את הבשר ולשמור במקרר במשך עד 24 שעות לפני הבישול עצמו. אה, חשוב לא לשכוח להכות את האגדי!
האם אפשר להכין את המתכון בגודל כפול?
בהחלט! אם אתם מארחים, אז כפל את כל המרכיבים, ולא לשכוח לסדר את זמן הבישול בהתאם!
האם אפשר לבשל את הבשר בסיר לחץ?
בהחלט! זו אפשרות מעולה, בעזרת הלחץ כבר מתחילים יותר ברזלים, עד שנשארו בפנים. זה במהלך כל העניין!
מה עושים אם הבשר מוכן, אבל אני רוצה לחמם אותו שוב?
לא לשכוח לחמם אותו לאט באש נמוכה כדי שיישאר עסיסי ולא יתייבש.
האם מתכון זה מתאים לילדים?
זו מנה מושלמת לילדים! הבשר יخرج רך וטעים, הם לא יתנגדו לזה! הוסף רוטב טעים ומובטח שיעניק להם הרבה הנאה.
לסיום, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם חברים וקרובי משפחה, ככה תוכלו להפיץ את המתוק הזה שכולם ожидания אליו! תתמקדו בחוויות ובטעמים, ואל תשכחו ללקק את האצבעות בסוף!