"`html
ברוקולי וכרובית בתנור – מתכון מושלם ומדהים
ברוקולי וכרובית בתנור הוא אחד המאכלים שמצליחים להפוך כל שולחן לארוחה משגעת! גם אוכלים סלטים כבושים וגם מנה חמה לוקחים חלק בלתי נפרד מעולמנו הקולינרי. המשדרים הבריאותיים שמגיעים מהירקות הללו שופעים בכל נקודה במנה – כאן הטעם שלהם משגע, המראה אגדי, והכנה היא פשוטה לאללה. היש קרוב יותר? היזהרו, זה ממש ממכר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מגישים: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, יש לכם מזל כי המרכיבים הם למעשה זמינים בכל חנות ומחירים הוגנים. חוץ מזה, מדובר במאכל שיכול לשדרג כל ארוחה – אפייה בתנור היא פיתרון מושלם ללא הרבה עבודה. אז מה צריך שיהיה לנו במטבח? שימו לב, זה פשוט!
- ברוקולי – 500 גרם, לא מצונן
- כרובית – 500 גרם, לא מצונן
- שום – 4 שיניים, קצוץ דק
- שמן זית – 4 כפות
- מלח – 1 כפית, או לפי הטעם
- פלפל שחור – ½ כפית, גם לפי הטעם
- תבלינים נוספים כמו פפריקה, כמון או תיבול אחר לפי אהבתכם (חובה!)
- גבינת פרמזן – 100 גרם, מגורדת (לא חובה)
עכשיו הגיע הזמן לדבר על אופציות חלופיות! אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט דלגו על הגבינה. אם אתם בעד גישה דלת פחמימות, זה מעולה. חוץ מהדברים האלו, אתם פשוט יכולים להוסיף כל תבלין שמושך אתכם.
שלבי ההכנה
עברנו על כל המרכיבים, אז בואו נתחיל לממש את הפוטנציאל של המנה המדהימה הזו!
- חממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- חותכים את הברוקולי והכרובית לפרחים בגודל אחיד.
- מניחים את הברוקולי והכרובית בתבנית אפייה.
- מתבלים את הירקות עם השום, שמן הזית, מלח, ופלפל שחור. מוסיפים את התבלינים הנוספים לפי טעמכם.
- מערבבים היטב עד שהכל מכוסה בתיבול.
- מפזרים את הגבינה המגורדת מעל, אם בחרתם להשתמש בה.
- אופים בתנור במשך 20-25 דקות, עד שהירקות רכים ורופסים.
- אם רוצים, אפשר להפעיל את גריל התנור ל-2-3 דקות נוספות בסוף על מנת לקבל קראסט זהוב.
ואיפה אתם עומדים עם זה? תכל'ס לא קשה בכלל, נכון? עכשיו רק צריך לתת למצב הזה להתממש!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
חשוב לי להדגיש כמה מהדברים שיכולים לשדרג את המנה המעלפת הזו אפילו יותר. אפשר לחשוב על הוספת שקדים קלויים מעל, לשדר סגנון ים-תיכוני על ידי הוספת זיתים, או אפילו להוסיף טחינה! סלט ירקות עונתי בצד זה רעיון למהדרין, ואם בא לכם למלא פיתה או טורטיה במהלך הארוחה, אל תשכחו להוסיף לחם פריך! מצאנו את שילובי הגוונים האדירים!
שאלות ותשובות
מהו זמן האפייה המדויק?
פנינו ל-20-25 דקות באפייה בטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס לאפייה מושלמת, שישאיר אותן רכות עם קראסט נעים.
האם אפשר להשתמש בירקות אחרים?
בהחלט ובלי בעיה! גזר, דלעת, קישואים או פטריות – הכול הולך עם אותו מתכון בסיסי.
מה ניתן להוסיף לשדרוג טעמים?
אני ממליץ להוסיף מעט פלפל חריף, או אפילו כף של דבש עם השום בשביל טעם מתוק-חריף, תאמינו לי שזה משתלם.
איך אפשר לשמור על המנה לאחר ההכנה?
שמרו את הירקות המועשרים בקופסא סגורה במקרר, וזה יישאר טוב עד 3 ימים.
מה ניתן להציע לצד המנה?
זוהי ארוחה נהדרת לצד גרגרי חומוס מבושלים, או אפילו על אורז שעשוי כארוחה קלה ונחמדה.
יש צורך בבישול קודם של הירקות?
לא, לא צריך. האפייה נותנת לברוקולי ולכרובית להשאיר את כל המיצים שלהם ולהיות טהורים.
מה לגבי תיבול?
תמיד תוכלו להרגיש חופשי לשדרג את התיבול – תמצמצו את הימצאות התיבול ותוסיפו עוד לפי טעמכם!
האם ניתן להפוך את המתכון למנה טבעונית לגמרי?
כן! כל שעליכם לעשות הוא להפסיק את הגבינה ולא לשים חלבונים אחרים, הכל יהפוך טבעוני ולגמרי טעים.
האם ניתן להקפיא את המנה?
לא מומלץ, כדאי לשמור על הטעמים והמרקם הטרי של הירקות בתנור ולצרוך בהתאם לחודשים הקרובים.
מה מהותיות כל כך הרבה אנשים אוהבים מתכונים כמו זה?
ברוקולי וכרובית בתנור לא רק שיש להם טעם מדהים, אלא הם גם קלים להכנה, בריאים, ומהווים אופציה נהדרת לארוחה!
בסופו של דבר, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון המוכר והמנותק הזה! תנו לחברים שלכם להתנסות ולטעום! אל תשכחו להציב את העשייה שלכם החוצה לרשתות החברתיות.
"`