בייגלה מלוח ביתי – מתכון מדהים שמשגע את כל החושים!
בשנים האחרונות, אין דבר שמסכים את ילדותינו יותר מבייגלה חם שנוצץ באור השמש של הבוקר. כשתם שולפים בייגלה מלוח, בא לנו ללקק את האצבעות, והאמת? זה הכי טעים שיש! אם גם אתם כמו רבים אחרים אוהבים את הזהוב הזה, אתם במקום הנכון. היום, אנחנו נשתף אתכם במתכון אגדי לבייגלה מלוח ביתי, שיגרום לכם להרגיש כמו שפים מקצועיים, גם אם זה הפעם הראשונה שלכם במטבח. והכי טוב, כל המרכיבים נמצאים במרחק נגיעה!
מידע על המתכון
- זמן הכנה: כ-60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מכניס כ-12 בייגלים שממלאים את הבית ברוחניות
המתכון לבייגלה הזה הוא לא רק קלאסי, הוא גם נוגע בלבבות. בכל Bite אתם תרגישו את הטריות, את הקרום הפריך והפנימיות הרכה. עם כל בייגלה מגיע זיכרון נוסטלגי, רעש של ילדים רוכשים חטיפים ברחובות, ואולי סבא או סבתא מפרגנים ממטעמי הבית. תחושת השייכות הזו היא שמשדרגת את המתכון הזה למושלם!
הרכיבים הדרושים
- 1/2 ק"ג קמח חיטה – זה בסיס מתכון הבייגלה. השתמשו בקמח איכותי.
- 20 גרם שמרים יבשים – הכל מתחיל כאן, השמרים עוזרים לבייגלה לתפוס ולהיות אוורירי.
- 1 כוס מים חמימים – לא מים רותחים, אלא כאלה שמרגישים נעימים.
- 2 כפות סוכר – כן, מתוק על גבול המלוח.
- 2 כפות מלח – בדיוק כמו שאוהבים, לא לספור את קליפות השום, אבל פה זה קלאסי!
- 2 כפות שמן זית – מוסיף טעם ואיכות!
- מלח גס – לפיזור מעל הבייגלים.
כעת, אם אתם vegetarians או vegans, אתם יכולים להמיר את השמרים היבשים בשמרים טריים. זה ייתן לכם עוד יותר עושר בטעם. ואם אתם מעדיפים את הבייגלה שלכם בחלופה ללא גלוטן, זו דרך מעולה להשתמש בקמח אורז וקמח תפו”א!
שלבי ההכנה
אז אחרי שיש לנו את כל המרכיבים, בואו נתחיל לבצע את הקסם!
- בקערה גדולה, נמיס את השמרים עם המים החמימים והסוכר. ניתן להם לנוח כ-10 דקות עד שהתסיסה תתחיל לעבוד. אתם תראו בועות?! זה סימן טוב!
- נוסיף את הקמח והמלח למסה המתקבלת, ולש אפשר לערבב עם כפית עד שהתערובת מתחילה להתגבש.
- נעביר את הבצק אל משטח עבודה שומני, ואז נלוש אותו לעד 10 דקות. הבצק צריך להיות חלק וגמיש.
- נחזור את הבצק לקערה, נעטוף אותו במגבת לחה ונניח לו לתפוס ולהכפיל את גודלו כ-1 שעה. השמרים מתחילים לדבר!
- לאחר התפיחה, נחתוך את הבצק ל-12 חתיכות שוות.
- כל חתיכה נימעך לחוט באורך של כ-30 ס"מ, ואז מקפלים בקצה אחד כדי ליצור את צורת הבייגלה.
- נמלא סיר במים ונביא לרתיחה, ונוסיף מעט מלח. כשהמים רותחים, נבשל כל בייגלה כ-30 שניות מכל צד.
- בתום הבישול, נניח את הבייגלה על תבנית עם רדיד אלומיניום או נייר אפייה, ואז נפזר מעל מלח גס.
- נחמם תנור ל-220 מעלות צלזיוס ונכניס את הבייגלים לאפייה של 20-25 דקות, עד שיתמלאו בגוון הזהוב.
- נוציא, ניתן להם להתקרר מעט ונתפנק בכוס תה או קפה – ונראה איך המשפחה התאפקה עד עכשיו?
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להוסיף קצת חריפות לבייגלה המדהים שלכם, מדוע לא לזרוק לתוך הבצק כמה פלפלים חריפים קצוצים? אוהבי השוקולד? ממרח שוקולד על בייגל חם… זה נמשך בצורות לא צפויות. מספיק לגבי כל מיני גבינות חצי רכות מעל הבייגלה רגע לפני שהן נכנסות לתנור. אילו ניסויים שאנחנו יכולים להיזכר!
שאלות ותשובות
איך אפשר להפוך את הבייגלה ליותר פריך?
אם אתם רוצים טעם עוד יותר ריחני, ניתן להוסיף מעט חמאה מומסת על הבייגלים לפני שאתם מכניסים לתנור.
מאיזה קמח עדיף להשתמש?
קמח מנופה הוא בדרך כלל הטוב ביותר, אך אם יש לכם בקמח חיטה רגילה, עם לש קצת יותר – אל תתלהבו.
לכמה ימים באמת שומרים את הבייגלה?
אם מאחסנים בקופסה אטומה, הם יכולים להחזיק מעמד עד 3 ימים – אבל הם כל כך טעימים שזה ייגמר הרבה קודם!
האם אפשר להקפיא את הבייגלה?
בהחלט! ניתן לאפות את הבייגלה, ואז להקפיא ולאכול בכל עת שתרצו.
אפשר להכין את הבייגלים עם קמח כוסמין?
בוודאי! קמח כוסמין ייתן לכם טעם מעולה וגם קצת יותר ערכים תזונתיים.
מה יקרה אם לא ניתן לבצק לתפוס?
יהיה לכם בייגל שטוח ולא אוורירי, אז מומלץ להמתין בסבלנות!
האם יש אפיקים שונים להכנת הבייגלה?
כמובן! ניתן לשעשע את הבייגלה עם תוספות כמו פרג או שומשום לפני האפייה.
יש מסורת או מנהגים סביב הבייגלה?
בייגלה מסויים שייך לתרבויות רבות, ובעיקר במסיבת התפירה הנושאת את שמן של בייגלים של סבתא.
האם אפשר להכין את הבייגלה במכונת לחם?
כן, בהחלט! מכונת לחם יכולה פשוט להקל על כל התהליך.
האם יש אפשרויות חליפיות אם אני רגיש לסוכר?
כן, ניתן להשתמש עם סוכר חום או סוכר קונושא טבעי במקום סוכר רגיל.
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות! תנסו את המתכון, יידעו את החברים, והזמינו אותם לעזור להכין את הגרסה שלכם. שיהיה בתיאבון!