מתכון לבורקס בשר מבצק עלים
בורקס הוא אחד הקלאסיקות הבלתי מעורערות של המטבח הישראלי. כמעט בכל פינה בעיר אפשר למצוא בורקס פריזאי ממולא, מה שהופך את המנה הזו למדהימה, משגעת ומעלפת. איך אפשר להגיד לא לבצק אוורירי, פריך ומנוגד למלית עשירה וטעימה? אז כן, הכנו עבורכם את המתכון האגדי שיעשה לכם חשק לאכול בורקס שוב ושוב, ואנחנו מבטיחים לכם – זה פשוט ממכר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן תהליך הבישול: 25 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: כ-15 בורקסים
הרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו מתחילים לצלול לתוך שלבי ההכנה, חשוב שנבין איזה רכיבים נצטרך כדי ליצור את המנה הכי טעימה שיש. אנחנו זקוקים לבצק עלים איכותי, בשר טחון וראויים לחלמת המלית, והקפיצה המיוחדת של התיבול. זה הזמן להיות יצירתיים!
- 500 גרם בשר טחון (עגל או כבש – הבחירה שלכם)
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כמון (אוהבים את זה יותר חריף? הוסיפו גם צ'ילי!)
- 1 חבילה (כ-450 גרם) של בצק עלים, מפשירים בטמפ' החדר
- 1 ביצה (לטבול את הבורקסים לפני האפייה)
עכשיו, למי שמעוניין בשדרוגים, אפשר להשתמש בבשר הודו טחון או לצמצם את הבצק על ידי הכנה ביתית. ניתן גם למלא את הבורקסים בירקות שגזרו פחות פחמימות או עם גבינת פטה על מנת להוסיף מעט קרמיות למלית.
שלבי ההכנה
כעת, אנחנו מוכנים להתחיל עם ההכנה של הבורקסים המושלמים. רק תזכרו לחייך בזמן שאתם מתכוננים. זה חלק מהכישוף!
- מטגנים את הבצל בשמן זית על חום בינוני עד שיתקבל צבע זהוב יפה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב, מבשלים עד שהבשר מתפורר והשמנים מתערבבים.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, מלח, פלפל וכמון ומערבבים היטב. מבשלים עוד כ-5 דקות.
- מורידים מהכיריים ומניחים למלית להתקרר.
- מחממים תנור ל- 200 מעלות צלזיוס.
- מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח ומחלקים לטרפזים קטנים.
- מניחים כף מהמלית במרכז כל טרפז.
- מקפלים את בצק העלים והופכים אותו לבעצם על קו התפר, לוחצים מעט כדי לסגור את הבורקס היטב.
- מעבר משלחת שנייה לתנור ואופים כ-20-25 דקות או עד שהבורקסים מזהיבים ומשגעים.
הריח שהולך לעלות מהתנור הכנתנו יגרום לכם לרצות להמשיך ולהתנשק עם הבורקסים! זה הזמן להיות סבלניים ולתת להם להתקרר לפני שאתם נוגסים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
לא יכולה להיות מנה מושלמת בלי שדרוגים, נכון? אתם יכולים לשדרג את הבורקסים על ידי הוספת תבלינים שונים – כמו עשבי תיבול, כמון, פפריקה מתוקה או חריפה.
אם אתם אוהבים גבינות, הוסיפו לתוך המילוי פטה או צרפתי, ותגלו טעם אחר לחלוטין!
לגרסה קטנה ובריאה יותר, תשתמשו בבצק מלא במקום בצק עלים, ותסמנו לעצמכם "בורקס דל פחמימות". לא פשוט, אבל שווה לנסות!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין בורקסים ללא בשר?
האפשרות המושלמת היא להכין בורקסים עם ירקות כגון תרד או פטריות. תוסיפו גבינת פטה לקצת קרמיות, ויתקבל לכם בורקס צמחוני מרגש.
האם הבצק לפני האפייה צריך להתקרר?
זה לא הכרחי, אך אם אתם מתכננים להחזיק בבצק מספר שעות, זה יהיה רעיון טוב להניחו במקרר כדי לשמור על פריכות הבצק.
אפשר להקפיא את הבורקסים?
בהחלט! ניתן להקפיא בורקסים לא מבושלים. פשוט תדאגו לארוז אותם היטב בסקית אטומה לפני ההקפאה.
כמה זמן סעודה בורקסים מלוחים אפשר לאחסן במקרר?
אם נשארו לכם (וזה יקרה בעיקר אם אתם מארחים), הבורקסים יישארו טריים במקרר במשך כ-2-3 ימים בסביבה סגורה היטב.
האם אפשר להכין בורקסים בתנור רגיל?
בכלל! מה שצריך זה רק לשים על טמפ' גבוהה ובין ל-200 מעלות צלזיוס. פשוט שימו לב לא לפספס מכונת פירות חיים והשתמשו ב"טורבו".
האם להכין בורקסים עם בצק פריך?
תמיד! זו אפשרות מצוינת. זה באמת שואל אתכם על יותר קריספיות.
איזה לסמוך עם הבורקסים?
הקפיצה היא למלאות עם ירקות, טחינה או רוטב עגבניות – כל דבר שיכול לשדרג את החוויה.
האם יש לי תחליף לירקות אומץ בשיטה זו?
כשהכנה עם טופו או חלבוני סויה.
כמה זמן לוקח להכין את הבורקסים?
אם תעמדו על זמן הכנה של 30 דקות, העבודה בפועל אכן קלה ואם תסמנו עם מבשלים בעצמכם, תוכלו להפוך את ההכנה עוד יותר מהירה ופשוטה.
למה הבצק לא מצליח להתמוסס?
הבצק לא אמור לצנוח. אם הבצק אמור להיות פריך – יש להוריד את הבצק מהמקרר ומומלץ לא להשאיר אותו יוצא יותר זמן מהיחידה.
אז ספרו את המתכון עם חברים! נחמד לדעת שהטעמים הללו מעוררים קרירות בתודעה וגורמים לנו להרגיש ביתיות מכל הליבם.