"`html
עוגיות שוקולד צ'יפס פרווה – פשוט מדהימות!
לאן שלא פונים, עוגיות שוקולד צ'יפס יוצרות חוויה של שמחה. כל ביס מהן פשוט ממכר! זה לא סוד שבכל פעם שמכינים אותן, הבית מתמלא באווירה של התרגשות. רעש הגלים של השוקולד שנמס בפה, יחד עם השבבים הקריספיים, יוצרות קינוח שאין שני לו. המנה הזו, ממש כמו חיבוק מהסבתא, מחזירה אותנו לתקופות הכי טובות שלנו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות:
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 12-15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 24 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כשהכוכבים (ואנחנו, כמובן) נפגשים במטבח, הכנו רשימה מהודרת ומושלמת של רכיבים כדי להביא לכם את הטעם הכי טעים שיש! נתחיל:
- 2 וכוסות קמח חיטה
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס שמן צמחי
- 1/4 כוס מים פושרים
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 שקית מלח
- 1 כוס שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס
- 1 כוס אגוזים קצוצים (אופציונלי)
אנחנו לא נגיד שאפשר לוותר על השוקולד, אבל למי מכם שאוהב באמת את הטבע, יש לכם אפשרות לפתח גרסה טבעונית לנשנוש האגדי הזה. גם כאן ניתן להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן צמחי, ולטפל בקמח בצורה שתשמור על טעם ותחושה אותנטית!
שלבי ההכנה
כמו בכל מתכון טוב, חשוב לעקוב אחרי הסSteps כדי שלא לפספס אף פרט!
- מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את כל הסוכרים עם השמן עד שהתערובת מתלכדת.
- מוסיפים את המים הפושרים ומערבבים היטב כך שהכול יתמזג.
- בקערה נפרדת, מניחים את קמח החיטה, אבקת סודה לשתייה והמלח, ומערבבים.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הסוכר והשמן ומערבבים עד שהתערובת מופרית.
- לבסוף, מוסיפים את השוקולד והאגוזים ומערבבים בעדינות.
- על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מניחים בעזרת כפית מכדורי עוגיות בגודל של כדור פינג פונג.
- מכניסים לתנור ואופים כ-12-15 דקות, עד שהציפוי מתחיל להזהיב.
- כשהעוגיות מוכנות, ממתינים מספר דקות כדי שיתקשות, ואז מעבירים לרשת קירור.
עכשיו כשהעוגיות מוכנות, אי אפשר שלא ללקק את האצבעות! היא מתמוססת בפה ויוצרת רגעים של אושר אמיתי.
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש לכם רעיונות נוספים? אם כן, אני בטוח שתהיו מרוצים מהשדרוגים הבאים:
- להוסיף קוקוס קצוץ לקבלת טעם של חוף קיץ.
- לשדרג את העוגיות עם פירות מיובשים כמו צימוקים או דבלים.
- לשלב תמצית וניל לתוספת חמימה של טעמים.
- להכין עוגיות קטנות יותר וליצור מיני עוגיות קרם עם שוקולד מריר.
שאלות ותשובות
אילו שינויים ניתן לעשות לתוך המתכון כדי להפוך אותו ללא גלוטן?
מומלץ לחפש קמח ללא גלוטן, כגון קמח שקדים או קמח אורז. תוסיפו מעט יותר נוזלים כי הקמחים הללו סופגים יותר.
האם ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב?
בהחלט! השוקולד החלב מביא טעם מתוק יותר וטעים מאוד עם העוגיות.
איך אפשר לדעת אם העוגיות מוכנות?
כאשר הקצוות מתחילים להזהיב והמרכז נראה קצת רך, זה הזמן לשלוף אותן מהתנור.
מה כדאי לעשות אם אני רוצה עוגיות דקות יותר?
פשוט לFlatten את כדורי העוגיות בזמן הנחתם על התבנית. זה ייתן להם את הצורה שתרצו.
האם ניתן להכין את העוגיות עם חמאת שקדים?
בהחלט! זה יוסיף טעם אגדי ומדהים לעוגיות. מומלץ גם להפחית מעט מהשמן שהשתמשתם בו.
איך לשמור על העוגיות פריכות לאורך זמן?
מקומו בקופסה אטומה, ועדיף לשמור במקפיא. כך תוכלו לשמור על הפריכות לאורך זמן!
האם אפשר להשתמש בטחינה במקום שמן?
זה רעיון נפלא! תחבבו טעם נוסף ותוסיפו קצת בריאות לעוגיות המופלאות האלה.
מה עושים אם יש לי אלרגיה לאגוזים?
לא צריך לדאוג! פשוט משאירים את האגוזים החוצה, והעוגיות יהיו בכלל מדהימות!
מה הזמן האידיאלי לאכול את העוגיות?
תמיד! אבל אחרי שהן יצאו מהתנור, כמה חם זה הכי נהדר!
האם אפשר להכפיל את המתכון?
כמובן! השמיים הם הגבול, וניתן להכפיל את כל הרכיבים בקלות.
אם ניסיתם את המתכון הזה ותהיו בכל זאת על זה, אני ממליץ לכם לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם! תמונה אחדות של העוגיות האלה בהחלט לא תפגום וכנראה תעוררו את הארבעים הכי טובים שיש, אז למה לא להתפנק?
"`