גלה את סלט קינואה בטטה הכי טעים שיש

סלט קינואה בטטה הכי טעים שיש

תארו לעצמכם את הצבעים המרהיבים של סלט קינואה עם בטטה, רענן ומרווח, שמלא לא רק בטעמים אלא גם באהבה ובריאות. השילוב הזה כל כך מדהים, וכולם מרגישים איך בדיוק אכולים ממנו הופך להיות חוויה שכולה טעמים. מדובר בסלט שמזין את הגוף וגם את הנפש. אז בואו נצלול לתוך המתכון המושלם הזה, מלא בחומרים בריאים ובתחושת נחת והרמוניה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

סלט הקינואה הזה הוא פשוט אגדי. הוא לא מסתפק ברק בטטה וקינואה, אלא מכיל שלל רכיבים נוספים שהופכים אותו למושלם. הנה מה שאתם זקוקים לו:

  • כוס קינואה, שטופה היטב
  • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס אגוזי פקן קצוצים (אם רוצים)
  • לימון סחוט (מיץ מלימון אחד)
  • 1/4 כוס טחינה גולמית (אופציונלי)

חשוב לדעת שלא חייבים בהחלט להשתמש בכל אחד מהמרכיבים. לדוגמה, אפשר להחליף את החומוס בעדשים, או את האגוזים בשקדים. כך תוכלו לשדרג את המתכון ולהתאים אותו להעדפותיכם האישיות!

שלבי ההכנה

בשום פנים ואופן אל תתלבטו, כי הסלט הזה כ"כ קל להכנה שהמאמץ שנדרש מכם מתמזג עם התוצאה המדהימה!

  1. במחבת, מחממים את השמן זית ומוסיפים את קוביות הבטטה. ממליחים ומוסיפים פלפל שחור וכמון. מטגנים עד שהבטטה מתרככת, כ-15 דקות.
  2. בינתיים, מבשלים את הקינואה. מניחים את הקינואה בסיר עם מים רותחים, מבשלים במשך 15 דקות עד שהמים נספגים והקינואה מתרככת.
  3. סוחטים את הלימון לקערה גדולה ומוסיפים את גרגרי החומוס ואת הפטרוזיליה הקצוצה.
  4. במידה ומשתמשים באגוזי פקן, קוצצים אותם ומוסיפים אותם לתוך הקערה.
  5. מוסיפים את הבטטות המטוגנות לקערה עם יתר המרכיבים.
  6. לבסוף, מוסיפים את הקינואה המבושלת, מערבבים היטב עד שכל החומרים מתאחדים.
  7. במידה ורוצים, מוסיפים טחינה ומערבבים שוב.

לאחר שסיימתם את ההכנה, תצטרפו למועדפת המסעדות של הבית עם הסלט המעלף הזה. אולי תרצו להגיש אותו לצהריים, אולי אפילו כחלק מארוחת ערב קלה. >הוא לא יפיל אתכם און-ליין, אבל שימו לב, זה בהחלט יהיה קשה לפספס!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

תמיד אפשר לקחת מתכון קלאסי ולהוסיף לו טאץ' אישי! להלן רעיונות מעניינים:

  • שדרגו עם פרוסות אבוקדו מזוגגות בסחיטת לימון.
  • הוסיפו קוביות גבינת צפח מכל סוג אהוב.
  • לגרסה חריפה, שימו קמצוץ של פלפל חריף קצוץ.
  • צרפים לשדרוגים ייחודיים כמו צנוברים קלויים שיהפכו את הסלט למריח ללקק את האצבעות.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום קינואה?

אם אתם מחפשים דברים דלי פחמימות, אפשר להשתמש בברוקולי כתוש, כרובית או עדשים מבושלות.

האם זה מתאים לתכנית תזונתית בריאה?

בכלל! הסלט חף משומן רווי ומספק המון סיבים תזונתיים, שזה דבר נהדר כאשר בונים תפריט בריא.

מה אפשר לשים במקום הבטטה?

נכון, אפשר להחליף את הבטטה בתפו”א מבושלת ולרכך כל תוספת לקצת יותר בריאות.

כמה זמן הסלט מחזיק במקרר?

הסלט שומר על טריותו עד שלושה ימים במקרר. אחרי זה, אם יש נותרים, רצוי לעדכן את המרכיבים הטריים.

האם אפשר להכין את הסלט מראש?

בוודאי! גילוי מרעיש, הוא נהדר כשמכינים אותו יום לפני. טעמים מחזיקים מעמד לאפשר שדרוגים מדהימים ביומיים הקרובים.

האם יש אפשרות לגרסה טבעונית?

כן, בהחלט! כל המרכיבים טבעוניים, ואם תרצו, פשוט להימנע מהטחינה

כמה קלוריות יש בסלט הזה?

החשבון הוא כ-300 קלוריות ל-100 גרם. מדובר באופציה מעולה להרגיש נפלא!

מה עושים אם יש לי רגישות לגלוטן?

קינואה היא פחמימה לא מכילה גלוטן, כך שזה לגמרי בטוח ובריא!

איך אפשר להוסיף פרופורציה נוספת?

נוסף על זאת, ניתן להוסיף חלקים של אגוזי לוז או צנוברים כדי להעניק עוד מרכיב נוספות.

כמה זמן סך הכל לוקח להכין את הסלט?

ככל שמתקדמים עם המרכיבים, מתלכדים לתוך המסלול ותוך 30 דקות תכינו סלט אגדי למופת אצלכם.

אז קחו את המתכון הזה, שתפו אותו עם החברים והרשתות החברתיות שלכם. הגיע הזמן להרים את הכף, אז למה אתם מחכים?